Výpověď na neschopence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3351
29.3.12 18:04

Ahojda holky, mam otazku.. budu odchazet z prace na dohodu k poslednimu v dubnu..(meni mi smlouvu-dostanu odstupny) ale ceka dvojcatka a chci jit od zitra na neschopenku ale z prace odejit taky chci.. potrebuju vedet: Je možné podepsat výpoved kdyz jsem v neschopence? (s vypovedi souhlasim… jen nwm stli se musim par dni nechat uschopnit nebo zda to staci podepsat v neschopence.. a od prvniho kvetna by me dr uschopnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
29.3.12 18:06

já osobně bych byla na neschopence do konce těhu pokud tak nechceš být a výpověd na neschopence to podle mě ani nejde až se vrátíš do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
29.3.12 18:08

takze se budu muset nechat uschopnit abych tu vypoved podepsala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
29.3.12 18:12

Jenom upozorním na to, že pokud ti skončí pracovní poměr běhěm těhotenství do 270 dní do porodu, potom jsi v ochranné lhůtě a máš nárok na mateřskou a poté na rodičovskou, ale pokud by jsi do tří let měla další dítě, potom už nárok na mateřskou nemáš! (a to je za 28 týdnů určitě víc než 2-3 měsíční odstupné).

• Citovat
  • Upravit
3351
29.3.12 18:19

nastupuju na materskou 19.7. takze se tam krasne vejdu.. odstupné budu mít 7 x mesicni plat.. me jde o to zda tu vypoved dohodou muzu podepsat i kdyz budu v neschopence.. noo dalsi dite fakt ne.. cekam dvojcata :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
29.3.12 19:31

podle mě ale při výpovědi dohodou nemáš nárok na odstupné tak dej na to pozor aby to v té smlouvě bylo zaneseno na odstupné máš nárok při rušení pozice atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
29.3.12 19:59

no oni mi meni smlouvu s tim ze mi snizujou pracovni uvazek o 10 h mesicne coz vychazi o 1300 kc.. takze je to z organizacnich duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.9.12 14:52

Výpověď

Dobrý den, ani nevím, kde bych měla začít. Začala jsem marodit před měsícem, neboť jsem se z napětí v práci a naší paní ředitelky zhroutila. Našla jsem si novou klidnou práci, jenže!!!Dnes jsem do práce donesla dohodu o rozvázání pracovního poměru ze zdravotních důvodů. Zítra jedu k psychologovi, který mi napíše papír, že tuto práci nemůžu nadále vykonávat. Ředitelka mi ale řekla, že a to cituji " neexistuje" a tu dohodu mi nepodepíše. Nevím co mám dělat, v té nové práci mě s 53 vzít nemůžou. Poradíte mi prosím co si s tím mám počít.

děkuji Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.9.12 15:14

@hugitanda Pracovni pomer muzes jako zamestnanec okamzite zrusit jen, pokud podle lekarskeho posudku zavodniho preventivniho lekare nemuzes vykonavat praci bez vazneho ohrozeni zdravi (sem patri i psychicke zdravi). Takze ja bych ti doporucila vyhledat zavodniho lekare (a toho MUSI mit kazdy zamestnavatel ze zakona) se zpravou od psychologa. Ten by posudek mel vystavit. Rada bych podotkla, ze zavodni lekar rozhodne se zamestnavatelem „nespolupracuje“. Pokud opravdu praci vykonavat nemuzes, posudek vyda. Pokud ti zamestnavatel neumozni do 15 dnu od predlozeni posudku jinou vhodnou praci, muzes pracovni pomer okamzite zrusit (§56 zakoniku prace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.14 12:46

Prosím o rady.
Mamka je po úrazu dlouhodoně na neschopence. Pracovala na místě, kde nebyla vůbec spokojená, ale jiná příležitost se neobjevovala. Teď se jí naskytla příležitost nové práce od srpna. Jak je to s podáním výpovědi? Musí prvně ukončit neschopenku, dát výpověď a pak ještě 2 měsíce vydržet ve staré práci? Ptám se, jak je to přesně podle zákona, prootže zaměstnavatel ji bude dělat zle, co jen to půjde. Smlouvu má normálně na neurčito.
Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
66815
14.6.14 13:10
@Anonymní píše:
Prosím o rady.
Mamka je po úrazu dlouhodoně na neschopence. Pracovala na místě, kde nebyla vůbec spokojená, ale jiná příležitost se neobjevovala. Teď se jí naskytla příležitost nové práce od srpna. Jak je to s podáním výpovědi? Musí prvně ukončit neschopenku, dát výpověď a pak ještě 2 měsíce vydržet ve staré práci? Ptám se, jak je to přesně podle zákona, prootže zaměstnavatel ji bude dělat zle, co jen to půjde. Smlouvu má normálně na neurčito.
Díky za rady.

Výpověď klidně může dát v PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
14.6.14 13:18
@Anonymní píše:
Prosím o rady.
Díky za rady.

Zaměstnanec může dát výpověď kdy chce, důvod uvádět nemusí a může ji dát i když je PN. Zákaz výpovědi platí jen pro zaměstnavatele - tj. zaměstnavatel nesmí dát výpověď zaměstnanci, který je na PN.
Jediný problém, který tady vidím je, že i když podá výpověď teď, pracovní poměr jí skončí až na konci srpna. Takže od srpna v nové práci ještě nastoupit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.14 19:52

@blecha72 @krtecek79 Děkuji moc za informace ;)

• Citovat
  • Upravit
15
9.4.15 10:02

Ahojky, mám dotaz. Mohou mě vyhodit z práce bez jakéhokoliv emailu, telefonátu nebo podpisu když mi sice končila smlouva k 31.3., ale jsem na neschopence a nebylo mi ani oznámeno jestli mi smlouva byla prodloužena, nebo ne. Co mohu dělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.4.15 10:04

Jsi sice na neschopence, ale smlouva ti skončila k 31.3.. Nikdo ti nic nemusí říkat. Akorát budeš dál marodit. Smlouvy na dobu určitou, pokud nejsou prodlouženy, končí uplynutím doby na niž byly sjednány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat