Výpověď na neschopence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
výpověď na neschopence
Dobrý den, prosím o radu.
Už dřív jsem chtěla dát v práci výpověď a minulý měsíc jsem měla „menší výstup“ s nadřízeným. Od 1.11. jsem na neschopence, dnes jsem byla zavolána do práce, že se bude vše projednávat. Nakonec jsem jim musela podepsat žádost o rozvázání pracovního poměru. Nevím co mám teď dělat
Jestli se jít hlásit na UP hned, nebo až mi skonči neschopenka a jak je to s penězi? Nemám vůbec páru co dělat. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak by mě zajímalo co jste do žádosti napsali za datum, protože pracovní poměr lze ukončit až po ukončení neschopenky.Jinak doporučuju být na neschopence co nejdéle a potom se přihlásit na ÚP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stensa píše:
Tak by mě zajímalo co jste do žádosti napsali za datum, protože pracovní poměr lze ukončit až po ukončení neschopenky.Jinak doporučuju být na neschopence co nejdéle a potom se přihlásit na ÚP
Tím si nejsem jistá.
Táta i manžel ukončovali normálně pracovní poměr při pracovní neschopnosti (ta v té době běžela určitě 14 dnů)a žádný problém nebyl.
- Citovat
- Upravit
Stensa píše:
Já myslím, že to jde, pokud ukončí pracovní poměr dohodou. Nemůže jí vyhodit pouze zaměstnavatel když je na neschopence tuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, pokud je to dohodou, PP na neschopence ukončit lze. A máš to k dnešnímu datu?
Ale neměla ses nechat! Teď buď na neschopence co to jde a po skončení na ÚP.
S.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to se omlouvám za mylnou informaci…
A jak je to potom na ÚP, když dá výpověď zaměstnanec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, k dnešnímu datu. Stali nade mnou tak dlouho, dokud jsem jin to nenapsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dája5 píše:
Jo, k dnešnímu datu. Stali nade mnou tak dlouho, dokud jsem jin to nenapsala.
Bych se otočila na patě a nepodepisovala nic.
- Citovat
- Upravit
tak to máš blbý - podepisovat jsi nemusela nic, mohla ses otočit na patě a odejít. Oni tě dostali věcí, když budou zastrašovat, že a) nemusejí ti dát žádné odstupné (jinak ti náleží 5platů a o ty jsi právě přišla) b) budeš mít problém na ÚP - mám dojem, že nedostaneš žádnou podporu nebo dostaneš, ale tu nejmenší - protože jsi odešla dohodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nedá se holky ještě něco dělat,jít to někam nahlásit že na ní tlačili a donutili ji to podepsat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajka a Domi píše:
a nedá se holky ještě něco dělat,jít to někam nahlásit že na ní tlačili a donutili ji to podepsat?
To těžko.
Jak chce dokazovat, že ji nutili k podpisu
- Citovat
- Upravit
Možná by jí pomohli na inspektorátu práce, ale chtělo by to svědka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady. Zítra si zajdu na pracák za právníkem co dál… a když tak si nechám prodloužit neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě nechej, protože v podstatě za 21 dní už nedostaneš nic - možná tak něco malého z těch 8 dnů, ale první 3 vůbec nic…
dája5 píše:
Díky za rady. Zítra si zajdu na pracák za právníkem co dál… a když tak si nechám prodloužit neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim Vas, je mozne na neschopence a za dannych vychazkach doktorem. Delat nejaky kurz ci autoskolu,aniz by to zamestnavatel mohl jakkoli napadnout???? Mockrat Vam dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit