Výpověď na neschopence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
8.11.11 12:42

výpověď na neschopence

Dobrý den, prosím o radu.
Už dřív jsem chtěla dát v práci výpověď a minulý měsíc jsem měla „menší výstup“ s nadřízeným. Od 1.11. jsem na neschopence, dnes jsem byla zavolána do práce, že se bude vše projednávat. Nakonec jsem jim musela podepsat žádost o rozvázání pracovního poměru. Nevím co mám teď dělat :cry: Jestli se jít hlásit na UP hned, nebo až mi skonči neschopenka a jak je to s penězi? Nemám vůbec páru co dělat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
8.11.11 12:47

Tak by mě zajímalo co jste do žádosti napsali za datum, protože pracovní poměr lze ukončit až po ukončení neschopenky.Jinak doporučuju být na neschopence co nejdéle a potom se přihlásit na ÚP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.11.11 12:49
Stensa píše:
Tak by mě zajímalo co jste do žádosti napsali za datum, protože pracovní poměr lze ukončit až po ukončení neschopenky.Jinak doporučuju být na neschopence co nejdéle a potom se přihlásit na ÚP

Tím si nejsem jistá.
Táta i manžel ukončovali normálně pracovní poměr při pracovní neschopnosti (ta v té době běžela určitě 14 dnů)a žádný problém nebyl.

• Citovat
  • Upravit
8566
8.11.11 12:50
Stensa píše:
Tak by mě zajímalo co jste do žádosti napsali za datum, protože pracovní poměr lze ukončit až po ukončení neschopenky.Jinak doporučuju být na neschopence co nejdéle a potom se přihlásit na ÚP

Já myslím, že to jde, pokud ukončí pracovní poměr dohodou. Nemůže jí vyhodit pouze zaměstnavatel když je na neschopence tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
8.11.11 12:52

Přesně tak, pokud je to dohodou, PP na neschopence ukončit lze. A máš to k dnešnímu datu?
Ale neměla ses nechat! Teď buď na neschopence co to jde a po skončení na ÚP.
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
8.11.11 12:53

Tak to se omlouvám za mylnou informaci…
A jak je to potom na ÚP, když dá výpověď zaměstnanec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.11.11 12:55

Jo, k dnešnímu datu. Stali nade mnou tak dlouho, dokud jsem jin to nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.11.11 12:59
dája5 píše:
Jo, k dnešnímu datu. Stali nade mnou tak dlouho, dokud jsem jin to nenapsala.

Bych se otočila na patě a nepodepisovala nic.

• Citovat
  • Upravit
13119
8.11.11 13:04

tak to máš blbý - podepisovat jsi nemusela nic, mohla ses otočit na patě a odejít. Oni tě dostali věcí, když budou zastrašovat, že a) nemusejí ti dát žádné odstupné (jinak ti náleží 5platů a o ty jsi právě přišla) b) budeš mít problém na ÚP - mám dojem, že nedostaneš žádnou podporu nebo dostaneš, ale tu nejmenší - protože jsi odešla dohodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
8.11.11 13:28

a nedá se holky ještě něco dělat,jít to někam nahlásit že na ní tlačili a donutili ji to podepsat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.11.11 13:29
Ajka a Domi píše:
a nedá se holky ještě něco dělat,jít to někam nahlásit že na ní tlačili a donutili ji to podepsat? :nevim:

To těžko.
Jak chce dokazovat, že ji nutili k podpisu

• Citovat
  • Upravit
520
8.11.11 13:48

Možná by jí pomohli na inspektorátu práce, ale chtělo by to svědka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.11.11 15:56

Díky za rady. Zítra si zajdu na pracák za právníkem co dál… a když tak si nechám prodloužit neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
8.11.11 16:17

Určitě nechej, protože v podstatě za 21 dní už nedostaneš nic - možná tak něco malého z těch 8 dnů, ale první 3 vůbec nic…

dája5 píše:
Díky za rady. Zítra si zajdu na pracák za právníkem co dál… a když tak si nechám prodloužit neschopenku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.12.11 09:13

Prosim Vas, je mozne na neschopence a za dannych vychazkach doktorem. Delat nejaky kurz ci autoskolu,aniz by to zamestnavatel mohl jakkoli napadnout???? Mockrat Vam dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat