Zaměstnavatel nechce podepsat výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petan290 Výpověď běží od nejbližšího 1. Ale ano, bude tam ta fikce doručení. Takže takto posílat něco třeba 28. znamená, že ještě celý další měsíc poběží „zbytečně“. Pořád by ale stačilo to převzetí a potvrzení třeba asistentkou na firmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ Jenze těžko říct, jestli to někdo potvrdí a podepíše, to potvrzení o doručení do firmy, protože se ho tam všichni nejspíš bojí a nikdo si to s ním nechce rozházet, je to obtížná situace.. Asi ho budu muset sám osobně přinutit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Na jednu stranu tu fikci doručení chápu a dává mi to smysl. Ale provedení na míle pokulhává za oním smyslem.
Objevila se u mě ve schránce obálka s modrým pruhem a dodejkou. Dodejka byla utržena a tedy poštou byla zásilka doručena. Akorát já jsem nebyl příjemcem, který byl na zásilce uvedený. Na dodejce by měl být podpis příjemce a tedy docela by mě zajímalo, kdo zásilku podepsal.
Kolikrát jsem se s poštou dostal do problémů, kdy mi dodavatelé zasílali faktury poštou, ale faktury nepřišly a pak mi volali, proč jsem nezaplatil. No ale jak, když nebylo podle čeho platit? Kdo ví, kde ty faktury nakonec skončili.
Pravidelně se mi ve schránce objevují výpisy z účtů, informace o valorizaci důchodů a další zajímavosti. Bohužel jediné, co u příjemce sedí je číslo domu. Město, ulice ani PSČ nesedí, (jméno taky nesedí, ale to pošťačka nemůže znát).
A pak se zavede institut fiktivního doručení. Ale pokusila se pošta vůbec o doručení na správné adrese? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petan290 ano, pokud to nepřevezme, považuje se za doručené. Proto ten modrý pruh
Ohledně termínu doručení si raději zavolej na tu Inspekci, tak ti to řeknou přesně.
Myslím si, že to bude od data doručeni, ne odeslání dopisu.
https://www.suip.cz/web/oip09
Příspěvek upraven 28.05.24 v 05:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
Proto na tu dodejku píšeš, že jde o výpověď pana xy k datu a pak adresu, v tomto případě zaměstnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petan290 a teoreticky by vás opravdu mohla zachránit datovka
https://dostupnyadvokat.cz/…e-zamestnani.
Ale i tady funguje fikce doručení
https://chcidatovku.gov.cz/datova-schranka
Takže bych počítala s tím, pokud vám to nikdo fyzicky neprevezme, že výpověďni doba poběží od 1. Července
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
To sice jo, ale musi existovat nejaka „pojistka“ pro presne tento pripad, ze se zamestnavatel „zdejchne“ nebo to proste odmita prevzit. Co ma pak ten zamestnanec delat, byt zamestnany donekonecna?
Kdyz ti posle nekdo jiny obalku s modrym pruhem, tak tam ta fikce doruceni plati taky a to myslim i v pripade, ze to neprevezmes vubec do nejake lhuty, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 píše: Kdyz ti posle nekdo jiny obalku s modrym pruhem, tak tam ta fikce doruceni plati taky a to myslim i v pripade, ze to neprevezmes vubec do nejake lhuty, ne?
Jasně, fikce doručení je jen při nepřevzetí (pro upřesnění). Není to, že odešlu pruhovaný dopis a jak se to dostane na poštu, tak je to doručeno. Buď reálné datum převzetí, nebo pak ta fikce po uplynutí stanovené doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A SMS od pošty, že byla zásilka doručena to asi stačit nebude, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ten její nadřízený je teď/bude do konce měsíce fyzicky ve firmě? Ať za ním prostě jde s tou výpovědi ať ji podepíše převzetí, což měla udělat hned poprvé. Žádný že se na to někdy podívá. Když se bude cukat tak ať vezme nějakýho kolegy a jde tam s ní znovu jako svědek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Paní, Vy jste fakt chytrá, jak Frekvence 1. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to uděláme samozřejmě.. Byla za ním osobně hned, ale on ji to prostě nepodepsal, tak to tam má přijít a držet mu devítku u hlavy, ať to podepíše? Jít tam se svědkem, to je taky možnost, jenže nikdo proti němu jít nechce.. Díky, ale tyto rady už jsou bezpředmětné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petan290 píše: Více
Stačí zapnout na tefenonu nahrávání… A vyřešeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petan290 píše: Více
Ano, musí na něho být prostě tvrdá a trvat na podepsání převzetí ať už jeho nebo teda odpovědné osoby co přebírá poštu. Stejně ji nic jinýho nezbyde pokud chce dát výpověď do konce měsíce. Frekvence 1 končí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit