Výpověď po PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Asi uplne presne nechapu dotaz. Ale mozna to trochu osvetli moje situace. Mne koncila smlouva na dobu urcitou za MD a RD kolegyne asi 4 dny po skonceni me PPM. Ty ctyri dny jsem mela dovolenou, zbytek mi proplatili. Za me nakonec nikdo nenastoupil, protoze pani prinesla hned neschopenku s dalsim rizikovym tehotenstvim. ![]()
Po skonceni pobirani PPM jsem hned pozadala o pobirani RP, na RD u zamestnavatele jsem tedy vlastne vubec nebyla. Proc byste chtela marodit nebo byt na UP, muzete byt prece doma a pobirat RP, jen se nemate kam vratit do prace. U me to nakonec dopadlo tak, ze jsem po roce nastoupila opet ke svemu puvodnimu zamestnavateli na castecny uvazek a smlouvu na dobu neurcitou( a potom si nasla jeste jednu dalsi, lepe placenou praci jinde) a soucasne pobirala RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
trochu nerozumím tomu, proč nejdeš na normální RP, vzhledem k tomu, že jsi měla PPM, tak můžeš volit délku RP. Když nebudeš zaměstnaná, tak na nemocenskou nemůžeš jít ani na ÚP, nemocenská je omluvenka z práce. Co máš ve smlouvě? Resp. do kdy jsi zaměstnaná - dle smlouvy. Protože když tě nechají ve stavu do vypršení smlouvy, tak nic, ale pokud by tě chtěli vyhodit dřív, myslím, že bys měla nárok na odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to pochopila tak, ze zakladatelka je zastup za kolegyni, Zalezi, jak je to formlulovano ve smlouve, vetsinou pracovni pomer konci proste nastupem one osoby(nebo jinak, jak je ve smlouve). Zazadejte o cerpani dovolene, bud ji stihnete vybrat, nebo ji zamestnavatel proplati, nema jinou moznost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mroe píše:
Ja to pochopila tak, ze zakladatelka je zastup za kolegyni, Zalezi, jak je to formlulovano ve smlouve, vetsinou pracovni pomer konci proste nastupem one osoby(nebo jinak, jak je ve smlouve). Zazadejte o cerpani dovolene, bud ji stihnete vybrat, nebo ji zamestnavatel proplati, nema jinou moznost.
ano tak to je… jsou v tom bohužel nějaké čachry jak jsem se dozvěděla,jelikož já mám PPM do 14 a ona nastupuje 15..vzhledem k tomu že se náš ústav ohání tím ,že nástup do práce se ohlašuje 1měsíc dopředu je to sakra podivné…takže dovolenou mi teda proplatí a nebudu ji vybírat?
- Citovat
- Upravit
jde mi o to,že se mi může cokoliv stát můžu si třeba zlomit nohu,zatím jsem zamestnana byt na PPM… může mi být vystavena ihned po skončení ppm PN? je to jen otázka nic víc…prostě měla bych nárok na nemocenské? je přece nějaká ochranná lhůta ne?
- Citovat
- Upravit
Obracím se s prosbou na někoho,kdo rozumí pracovně právním vztahům.Mám smlouvu na dobu určitou za PN,MD a RD sama jsem na PPM ,která mi končí 14.8.2011 dnes jsem volala do práce s tím,že si zažádám o dovolenou na zotavenou mám nárok na 41dní domluvila si schuzku na středu a asi 4hodiny poté mi volala „práce“ a sdělila m,že volala dotyčná ,za kterou jsem v práci,že se vrací zpět.Zatím nevím kdy ,ale počítám ,že nejdřív od září.Chci se zeptat ,normálně budu čerpat dovolenou nebo mi ji proplatí.Co kdyby se mi stal třeba úraz a já šla marodit nebo cokoliv jiného budu mít nárok na nemocenskou? Nebo se mám nahlásit na ÚP? O rodičovskou jsem vůbec nežádala.Díky MZ