Šéf mi dělá návrhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sef mi dela navrhy
Dobry den vsem!
Jsem na techto strankach nova, tak predem vsechny zdravim a predstavuji se: je mi neco malo pres tricet, jsem 14 let s manzelem, z toho 12 let vdana, dve deti, chystame se na treti.
Pisi, protoze mam dost vazny problem na pracovisti, kde delam 2,5 roku sekretarku. Je to vysnena prace, kterou jsem hledala pul roku, dobra pracovni doba na trictvrtecni uvazek, blizko bydliste a skoly, plat ze zacatku klasika, sef mi postupne pridaval a ted mam plat o neco vyssi nez za plny uvazek. Vzdycky jsem si rikala, co ho k tomu vede, i manzel mi pokazde z legrace rikal „no co s nim mas?“
Nemam zadne kolegy ani kolegyne, jen sefa, ktereho vidam denne a mam ho porad za zady a dva jeho kolegy, kteri delaji stejnou praci jako on, ale nejsou moji sefove. Jeden je tam dva dny v tydnu, jeden tak 3-4 dny v tydnu.
Podotykam, ze sef je zenaty , asi o 15 let starsi nez ja, ma dve uz odrostle studujici deti.
Je to velice bohaty, racionalni, karakterni, inteligenti chlap se silnou vuli, pochazejici, rekla bych, z burzoazni rodiny, proto me u neho prekvapilo, to, co dela a co popisi nize.
Sef byl od zacatku prijemny (az na nejake vyjimky ze zacatku), i kdyz nekdy nervozni, hlavne na klienty (mmch. se me na to ptal a ja mu potvrdila, ze to nekdy prehani a od te doby se ovlada), je pozorny, nosi mi ovoce ze sve zahrady, pralinky, nekolikrat me i manzela pozval nekam na vylet se svou rodinou, ale bud se mi to nehodilo, nebo nevyslo pocasi, nebo jsem odmitla. Nejsem moc na takoveto pracovni akce
Zval me i k sobe na bazen s detmi, vzdycky jsem odpovedela, ze proc ne…nekdy. Vzdycky jsme se vykali a porad vykame.
Loni jsme se stehovali (do pronajmu), dohodil mi byt, ktery vlastni jeho tchanovci. Poslednich par mesicu se me obcas nenapadne a diskretne dotykal ruky nebo paze, delala jsem jako by nic, nejak me to nesokovalo.
Tento tyden, kdyz jsem sedela za stolem v kancelari stal nekolik minut za mnou, sem tam delal, ze se prehrabuje ve skrini, ja se ani neodvazila otocit, myslala jsem si, ze me kontroluje.
Druhy den rano, sotva jsem prisla, to zacalo:
Rikal, ze pokud se mi zdal vcera divny, tak to nebylo proto, ze by me kontroloval, ale ze odolaval chuti me vzit za ruku
! Ja se zmohla jen na neco ve stylu …to mi teda rikate neco…
Pokracoval, ze to ale neudelal, protoze bych se urcite zlobila a kazdopadne pokud ja nechci, tak on se spokoji s mou pritomnosti, s mym hlasem. ja nebyla schopna slova, od te doby je ze me ryba
V noci jsem moc nespala.
Dalsi den se ptal, co citim ja, jestli jsem lhostejna nebo ne, abych si o nem nemyslela, ze je zaletnik, ze byl doted manzelce verny a ze ani nesjem jeho typ a kdyz me videl poprve, ze jsem se mu ani nelibila a ted na me mysli 200× denne a uvedomil si, ze je mozne milovat dva lidi.
Abych pravdu rekla, poradne to se mnou zacloumalo a ja, blbec, mu rekla, ze lhostejna nejsem (to jsem asi nemela rikat, bojim se, ze ho to jenom podniti vice se o me snazit), ale jsem vdana a nikdy bych nemohla podvest manzela.
On zase, ze to taky manzelce nikdy neudelal a ze bude radosti bez sebe kdyz mi bude moci treba jen obcas pohladit pazi a to taky udelal. Nebylo to neprijemne.
Vsechno jsem vecer rekla manzelovi, mame dost hezky vztah, hned citi, ze mi neco je. Zase jsem toho moc nenaspala.
Dalsi den, kdyz jsem prisla do prace, me polibil na pozdrav na tvar (neni to nic vyjimecného, tady se to tak dela). Vzdycky kdyz skoncil s nejakym klientem (co 20 minut), tak prisel ke me do kancelare a pohladil me po pazi, pak si jednou stoupl za me a polibil me na rameno a za krk a jednou me zezadu objal okolo pasu a zase me polibil na siji. Mela jsem seple vlasy, coz se mu, jak uz mi davno rekl, libi (pry jsem tak neodolatelna). To uz jsem ho odehnala.
Musim se priznat, i kdyz pysna na to nejsem, ze toto vsechno ve me vyvolava prijemne pocity i vzruseni. Pak zacal rikat neco o libani, ja na to, ze k tomu nikdy nedojde. Sebrala jsem vsechnu kuraz a rekla mu, ze ho nechci zbytecne vzrusovat a drazdit, ze mezi nami to dale nedojde, ze ja proste nemuzu podvest sveho manzela.Ze kdybych byla svobodna, tak bych nevahala, ale to nejsem.
To ho mirne vytocilo, i kdyz se moc snazil to nedat najevo, ale ja za tu dobu, co s nim pracuji poznam, kdyz se mu neco nelibi. Rekl, ze pry „tak dobre, me prece postaci vas mit nablizku“.
Strasne se mi ulevilo!!!!! ![]()
Asi za hodinu prisel do kancelare a pronesl „Mela jste pravdu, musime zpomalit“
a pak si stoupl starsne blizko me a neco mi vysvetloval ohledne prace.
Vcera jsme meli jit k nemu na veceri (ja i s manzelem, jeden ten jeho kolega atd.), predem mi rikal, ze bude velice chladny ale ne proto, ze by se zlobil, ale aby nikdo nic nepoznal. Byli jsme pozvani uz davno. Odpoledne jsem mu volala, ze manzel a ani ja nemame chut prijit a at nas omluvi u manzelky, at si neco vymysli. Pripada mi to, jako bych utikala, ale ja bych tam nevydrzela a ani, jak jsem uz psala, nesnasim tyto akce). Asi pochopil, ze manzel vse vi a uznal, ze se musime zklidnit.
Tak jsem zvedava, co bude zitra.
Moc se omlouvam za strasny roman, ale musela jsem se vypsat, nevim, co mam delat. Manzel se k tomu stavi celkem dobre, pry ho na jednu stranu chape, coz ale neznamena, ze mu dava zelenou. A ze v nejhorsim pripade ho muzu udat za sex. obtezovani a zmenit praci.
Nechci udelat ani jedno, doufam, ze se to zklidni.
Zajimaji me vase podobne zkusenosti a nazory, rady. Poradne se v tom placam. Prosim, nesudte, nikdy by me nenapadlo, ze se mi neco takoveho stane.
Predem diky
Kapradina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tééda, takováhle červená knihovna. No mně se to stalo jen ze starn kolegů, ale umím říkat ne tak, aby to nikoho neurazilo a zůstali jsme kamarádi.
Tohle ale není žádné slizké obtěžování, za které by si ten šéf zasloužil nějaké udání, tohle můžeš elegantně zvládnout sama. Jo, kdyby tě chtěl vyhodit proto, že mu nedáš, nebo nějak zkrátit plat, to by bylo něco jiného. Ale když jsi mu sama naznačovala, že ti není lhostejný, navíc, když se stále i potom chová korektně, tak co řešíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě vždycky nadbíhali pouze kolegové, ale šéf, to je asi horší. Chápu, že ti to lichotí, ale z mých zkušeností, jakmile řekneš razantně ne, budeš si muset brzy hledat práci. Teď je to vzrušující hra, ale uvidíš, že on u ní nezůstane. Držím palce, ať se to brzy vyřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pááni…
No, to je „prekérka“…
ale teda - pardon za ten výraz - čumim
- žes to řekla manželovi a že ten je v klidu…
Myslím si, že né každej druhej, ale skoro každej chlap by to nějakým způsobem řešil a nepřekousl by, aby jeho manželce/přítelkyni někdo „nenápadně“ hladil atd… Fakt klobouk dolů… To svědčí o Vaší plné důvěře a fakt pěkném vztahu!
Já bych sice toto doma mohla říct, ale přítelovi by se už asi nelíbilo, abych do práce dál chodila… si myslim teda
No ale k problému… Je to těžký, chápu, že Ti to může být od šéfa i příjemné, dokonce podle toho, jak ho popisuješ, tak asi opravdu bude slušný a korektní…, ALE to je podle mě jen zatím… Jsou 2 možnosti… 1/ buď odejdeš z práce a za 2/ podlehneš mu… Pochybuju, že když ho jasně odmítneš, tak že bude vše jako dřív a s ním to ani nehne… Mužská ješitnost je prevít… Ale nechci být prorokem, třeba je i třetí možnost a někdo poradí…
Držím palce, ať to elegantně zvládneš!
![]()
P.S. ještě přidám svou zkušenost: mě takhle kdysi nadbíhal šéf taky… Nejdřív teda srandičky - hihi haha - občas plácnout přes zadek, nějaká ta „vtipná“ poznámečka… ale jinak nic. Vycházeli jsme spolu skvěle, fakt super práce, pecka
Ovšem do doby, kdy šéf chtěl „víc“ a já ho odmítla… Ten tááák otočil, tááák se změnil
a byl na mě hnusnej a nepříjemnej, že jsem do 14 dnů nevydržela a dala výpověď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuji (a podivuji se) manžela, že mu rovnou nešel dát jednu do zubů, když jsi mu to řekla. Ale asi jsi věděla, že mu to říct můžeš a nebdue vyvádět.
Mám pocit, že tohle nemá lehké řešení, jedině, že by si našel jiný objekt svého zájmu. ![]()
Chhápu, že nechceš přijít o práci…Tím, že jsi přiznala, že ti není lhostejný, jsi to ještě víc zavařila (mimochodem to jsi taky řekla manželovi
), teď si asi myslí, že na tebe musí jen pomalu a něco z toho bude.
No já bych se ani nedivila, kdyby bylo, popisuješ ho v superlativech a takoví chlapi jsou rozhodně přitažliví. Radu nemám, asi bych mu nedovolovala vůbec nic, nějaké sahání na ruku, neee. Jsem zvědavá, jak to dopadne, pokud se to tady dozvíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
promiň,ale chyba byla mu říct,že ti není lhostejný a taky Ze kdybys byla svobodna, tak bys nevahala.
Pak ty jeho věty zní jako byste spolu něco měli a muselo se to ututlat. Rozhodně si myslím,že s tím nepřestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na tvém místě asi za šéfem zašla, řekla mu, že mám docela špatný pocit z toho, jakým směrem se náš pracovní vztah vyvíjí. A pak bych mu řekla, že mám toto místo ráda a že bych o něj nerada přišla, ale pokud by moje setrvání mělo být podmíněno nějakým překročením vztahu šéf- zaměstnanec, musela bych odejít. A na férovku bych se ho zeptala, jestli si tedy mám začít hledat práci jinde.
Tím myslím by mělo být zřetelně jasné, že mezi vámi nic nebude, ale zároveň mu to znesnadní tě za to odmítnutí vyhodit… ale nevím, jsou to jen teorie, nikdy jsem to neřešila, nejdřív mi šéfovaly ženské a teď dělám pro manžela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, z mých zkušeností ..když už to doběhlo tak daleko, že se mu Kapradina přiznala, že jí celé jenání není nepříjmné, nezbývá jí nic jiného, než držet ho v napětí a zůstat nedobytná.Ono ho to nakonec přestane bavit a najde si jiný cíl zájmu. Celé to sice fakt zní jako červená knihovna o velké nalezené lásce bohatého továrníka k „pouhé“ sekretářce, ale jak tu bylo již též řečeno, mocní a movití muži mají velké charisma a o ženy nemají nouzi. Proto myslím, že Kapradina není první a asi enbude ani poslední…
Takže, aby nepřišla o práci, jistě mu nepodlehnout..
Možná, když mu „nedá“ , přijde o práci taky, ale jistě později, než kdyby mu dala a jeho za chvíli přestala bavit. Takhle ho bavit bude přece jen o trochu déle… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsem moc dekuji za reakce!!!!!
Jenny fields!
Jo, nemela jsem nic takoveho priznavat, mela jsem byt od zacatku chladna, ale nedalo se opravdu odolat, takove poblouzneni. A manzelovi jsem to taky priznala, ze jsem mu to rekla.
Ono to neni, jako kdyz ti nekdo diskretne podsune tel. cislo, udela kompliment a pak odejde doufajic, ze se ozves… cloveku to polichoti, cislo vyhodis zafantazirujes si a za par dni jsi zase v klidu, protoze toho cloveka bud uz pravdepodobne nepotkas.
Tohleto je jine, sefa vidim denne, 30 hodin tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terez85!
Nestras, ja o tu praci fakt nechci prijit, o manzela samoztrejme jeste min!!
Co jsem taky zapomnela napsat, je fakt, ze sef mi rekl, ze "at udelam cokoliv, jen at nedavam vypoved, ze me potrebuje. I drive se me porad ptal, jestli jsem spokojena, jestli neni treba neco vylepsit, aby se nam jeste lepe pracovalo a byla mi prace jeste prijemnejsi.
Ale jak bylo napsano, ta muzska jesitnost
…navic je to chlap, co je zvykly mit vse, na co si pomysli.
Příspěvek upraven 07.08.11 v 22:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klarajo!
Ja mu rekla, ze v nejhorsi pozici jsem v tomto ja, protoze on je muj sef. A on na to, ze at to bude, jak to bude, nas pracovni vztah to neovlivni.
Uvidim, ale holt jsem si to zavarila, tim, ze jsem ho razantne neodmitla hned.
taky me napdalo ho proste nechat, at si mi na tu ruku nebo rameno obcas sahne, jen at to nezajde dal. jen se mi nechce verit, ze se nejaky chlap s timto spokoji. Nebo s nim nekdy jen tak nekam zajit (ale nic vic), at da pokoj v praci. Manzel mi na to rekl, ze jsem padla na hlavu, ze by to bylo jako postavit sklenicku alkoholu alkoholikovi a chtit po nem, aby se na ni jen dival ![]()
Jinak on neni ten typ, ze by stridal zenske, neni typ suknickare, je proste korektni. Drive me i napadlo, ze pokud je na svete jediny chlap, ktery by nikdy nic podobneho neudelal, tak je to on. Opravdu me to u neho prekvapilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapradina píše:
Terez85!
Nestras, ja o tu praci fakt nechci prijit, o manzela samoztrejme jeste mit!!
Co jsem taky zapomnela napsat, je fakt, ze sef mi rekl, ze "at udelam cokoliv, jen at nedavam vypoved, ze me potrebuje. I drive se me porad ptal, jestli jsem spokojena, jestli neni treba neco vylepsit, aby se nam jeste lepe pracovalo a byla mi prace jeste prijemnejsi.
Ale jak bylo napsano, ta muzska jesitnost…navic je to chlap, co je zvykly mit vse, na co si pomysli.
Jééé, já nechci strašit…
jen jsem psala, jak to vidím já… No ale pokud je to opravdu typ člověka, do kterého bys nikdy neřekla, že dokáže být manželce nevěrný, tak je docela jistě možné, že Tě prostě má rád, oblíbil si Tě, zamiloval se… a i přesto, že ho odmítneš, tak bude rád, že zůstaneš dál pracovat u něj…
I takoví lidé jsou… to je pravda… ale je jich málo…
takže vidíš, je tu i třetí možnost… ![]()
Teď je otázka, jak to ustojíš Ty… Je to prostě na Tobě… asi bych jasně stanovila hranice - prostě šéf - zaměstnanec … a nic víc! (pokud Ty nebudeš chtít!) Nechodila bych s ním ani na skleničku, ani na večeři… prostě nic… Pokud opravdu nechceš přijít o manžela (může se totiž stát, že opravdu podlehneš…
) Takže - stanovit pravidla a držet se jich!
Držím palce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jsem jeste zapomnala napsat a to je asi jedina vec hrubsiho zrna, kterou rekl a to, ze „se mnou nechce hned jit do postele, ne hned“ a pak nasledovalo to, co jsem psala, ze rekl, ze „bude radosti bez sebe, kdyz mi bude moci treba jen obcas pohladit pazi“ a to taky udelal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapradina píše:
Klarajo!
Ja mu rekla, ze v nejhorsi pozici jsem v tomto ja, protoze on je muj sef. A on na to, ze at to bude, jak to bude, nas pracovni vztah to neovlivni.
Uvidim, ale holt jsem si to zavarila, tim, ze jsem ho razantne neodmitla hned.
taky me napdalo ho proste nechat, at si mi na tu ruku nebo rameno obcas sahne, jen at to nezajde dal. jen se mi nechce verit, ze se nejaky chlap s timto spokoji. Nebo s nim nekdy jen tak nekam zajit (ale nic vic), at da pokoj v praci. Manzel mi na to rekl, ze jsem padla na hlavu, ze by to bylo jako postavit sklenicku alkoholu alkoholikovi a chtit po nem, aby se na ni jen divalJinak on neni ten typ, ze by stridal zenske, neni typ suknickare, je proste korektni. Drive me i napadlo, ze pokud je na svete jediny chlap, ktery by nikdy nic podobneho neudelal, tak je to on. Opravdu me to u neho prekvapilo.
Tvůj manžel to vidí reálně
Ostatně jak to vidí tvůj šéf, jsi napsala ve svém posledním příspěvku
Nechci být za špatného proroka, ale vidím to bledě.....pro manžela…promiň… ![]()
Ale třeba to dopadne dobře, šéfovi se rozbřeskne, hladina hormonů mu klesne…
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky držím palce
a po pravdě… docela jsem zvědavá, jak to celé dopadne… …
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit