Výpověď po RD, podpora, odstupné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpověď po RD , podpora, odstupné
Mám takový dotaz.
V září mám nastoupit do práce po RD ale mluvila jsem s nadřízeným, a moje místo bylo zrušeno, takže dostanu výpověď.
Vůbec nevím, jak to chodí. Takže
na jaké odstupné mám nárok?
jaká je výpovědní doba? když dostanu výpověď v září, tak pak říjen, a listopad budu ještě v práci?
jaká je výše podpory a na jak dlouho? ( nejsem vdaná, žijeme s přítelem ) před mateřskou jsem pracovala v jedné firmě cca 12 let.
Vím že pár podobných témat tady je, ale jsou z loňska a starší, a zákony se mění tak rychle, že nevím, jestli ty informace jsou aktuální
díky za ochotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Odstupný dle zákona, případně kolektivní smlouvy. U nás je to 8-12ti měsíční plat. Výpovědní lhůta 2 měsíce plus odstupný (ze zákona 3 platy). Na podporu budeš mít nárok ale jen po dobu „nepokrytou“ odstupným. První dva měsíce 65%, další dva 50% a poslední měsíc 45%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha… tak u nás dají odstupné určitě jen to nejnutnější, co musí podle zákona…takže asi 3 m. a po těch 3 měs mám teda nárok na podporu? a tu vypočítávají z výše platu, který mám po ty 2 měsíce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@s-l-u-n-í-č-k-o Tady si to spočti. http://www.finance.cz/…mestnanosti/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Na podporu budeš mít nárok ale jen po dobu „nepokrytou“ odstupným. První dva měsíce 65%, další dva 50% a poslední měsíc 45%.
Pokud ale po rodičáku nenastoupí do práce ani na jeden den, ale půjde rovnou na pracák, tak tu podporu dostane, i když bude mít odstupný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ píše:
Pokud ale po rodičáku nenastoupí do práce ani na jeden den, ale půjde rovnou na pracák, tak tu podporu dostane, i když bude mít odstupný.
Tak pokud je to takhle, tak záleží na domluvě se zaměstnavatelem, ne ani tak na ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil píše:
@PetraJ
Ano podporu dostane hned, ale ne v té výši, co zmiňuje @Krkael, protože za ní zaměstnavatel ten rok nic neodvedl
A u mě teda nikoho nezajímalo, jaký jsem dostala odstupný!
Tak v tom případě procenta platí, ale bere se to z rodičáku. Za předpokladu, že nenastoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bylo mi řečeno, že na ty 2 měsíce mě vezmou zpět, ale dostanu výpověď, protože pro mě není práce
.. takže podpora bude teda vypočítána z těch dvou výplat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit