Výpověď při RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
14.6.15 17:21

Prosím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.6.15 17:25
@Anonymní píše:
@Meha taky díky za odpověď. Netvrdím ani si nemyslím, že bude zaměstnavatel nadšený, až se budu chtít po 9ti letech vrátit, holt chceme 3 děti, tak to prostě jinak udělat nejde, kratší dobu být doma nemůžu, delší nechci. Chápu, že zaměstnavatel má právo mi dát výpověď v době, kdy se budu vracet a nebudu již v ochranné lhůtě, to mu neupírám, řešit ale teď, co bude za 3 roky nechci, nemá to smysl. Řeším, co je teď.

Já jsem Ti ale napsala, co je teď, četla jsi vůbec moji odpověď nebo jen první větu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.15 17:26
@Meha píše:
Já jsem Ti ale napsala, co je teď, četla jsi vůbec moji odpověď nebo jen první větu?

ano, děkuji ti za odpověď. Asi zbytečně jsem cítila potřebu reagovat na první větu, neber to nijak zle

• Citovat
  • Upravit
1149
14.6.15 17:27
@Anonymní píše:
ano, přesně takhle jsem to měla u předchozích dvou dětí s tou dovolenou. Jen tys to napsala odborněji a výstižněji, díky

a nebylo by jednodušší si tu dovolenou nechat vyplatit? aby tam ta možnost nevznikla? Jinak to nazvání místa jinak není OK, to by ti soud pak dal za pravdu, že se chtěli jen zbavit tebe a ne že zaniklo místo… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.6.15 17:29
@Anonymní píše:
jo, o čerpání dovolené vím, ta se ale u nás čerpá až po skončení PPM a před nástupem na RD, současně s tím už ale jakoby budu na RD :nevim:

Pokud čerpáš dovolenou po PPM, tak nejsi na RD, pozor na to, v tomto období Ti opravdu výpověď mohou dát.
Pokud by to ale chtěli udělat, tak si Tě nezvou teď.

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.6.15 17:30
@zpevanda píše:
a nebylo by jednodušší si tu dovolenou nechat vyplatit? aby tam ta možnost nevznikla? Jinak to nazvání místa jinak není OK, to by ti soud pak dal za pravdu, že se chtěli jen zbavit tebe a ne že zaniklo místo… :-)

To nejde, nechat si vyplatit dovolenou, tu si musíš vždy jen vyčerpat.
(Vyplácí se jen při skončení pracovního poměru).

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.6.15 17:32
@Anonymní píše:
ano, děkuji ti za odpověď. Asi zbytečně jsem cítila potřebu reagovat na první větu, neber to nijak zle

V pohodě :kytka:.
Možná chtějí vědět jen Tvé plány do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.15 17:33
@Meha píše:
To nejde, nechat si vyplatit dovolenou, tu si musíš vždy jen vyčerpat.
(Vyplácí se jen při skončení pracovního poměru).

tak v reálu je to tak, že požádám zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené a jelikož jsem stejně doma, tak to fyzicky nepocítím a on mi dovolenou proplatí. Tu dovolenou jakoby čerpám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.15 17:34
@Meha píše:
V pohodě :kytka:.
Možná chtějí vědět jen Tvé plány do budoucna.

ty jsem jim řekla už někdy v březnu, aby to nebylo těsně před nástupem do práce, ale aby měli čas se zařídit a prodloužit smlouvu stávající paní, příp. hledat někoho jiného apod. :nevim: Asi mě zarazilo jen to, že mezi prvním a druhým dítětem žádné schůzky, krom té, kdy jsem vedoucí oznámila těhotenství a tedy nevracení se po první RD, neproběhly.

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.6.15 17:40
@Anonymní píše:
tak v reálu je to tak, že požádám zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené a jelikož jsem stejně doma, tak to fyzicky nepocítím a on mi dovolenou proplatí. Tu dovolenou jakoby čerpám :nevim:

Napsala jsi to přesně.

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.6.15 18:04
@Anonymní píše:
ty jsem jim řekla už někdy v březnu, aby to nebylo těsně před nástupem do práce, ale aby měli čas se zařídit a prodloužit smlouvu stávající paní, příp. hledat někoho jiného apod. :nevim: Asi mě zarazilo jen to, že mezi prvním a druhým dítětem žádné schůzky, krom té, kdy jsem vedoucí oznámila těhotenství a tedy nevracení se po první RD, neproběhly.

Tak možná se s Tebou chtějí opravdu dohodnout na ukončení pracovního poměru.
Moje kamarádka, když byla na RD se třetím dítětem, tak ji pozvali, nabídli jí dohodu a odstupné 5 platů.
Přistoupila na dohodu, protože se tam stejně nechtěla vrátit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.15 19:11
@Meha píše:
Tak možná se s Tebou chtějí opravdu dohodnout na ukončení pracovního poměru.
Moje kamarádka, když byla na RD se třetím dítětem, tak ji pozvali, nabídli jí dohodu a odstupné 5 platů.
Přistoupila na dohodu, protože se tam stejně nechtěla vrátit.

tak doufám, že to nebude můj případ, protože já bych se vrátila ráda. Na dohodu bych nepřistoupila i z důvodu, že nevím, jestli bych měla nárok na PPM. Tři děti u nás ve firmě jsou velmi běžné, tak doufám, že se fakt mýlím :(

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.6.15 19:35
@Anonymní píše:
tak doufám, že to nebude můj případ, protože já bych se vrátila ráda. Na dohodu bych nepřistoupila i z důvodu, že nevím, jestli bych měla nárok na PPM. Tři děti u nás ve firmě jsou velmi běžné, tak doufám, že se fakt mýlím :(

Tak držím palce, ať je to jen přátelský informační rozhovor, dej pak vědět, jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.15 20:06
@Meha píše:
Tak držím palce, ať je to jen přátelský informační rozhovor, dej pak vědět, jak to dopadlo.

díky, dám určitě vědět

• Citovat
  • Upravit
66798
14.6.15 21:37
@Anonymní píše:
jo, o čerpání dovolené vím, ta se ale u nás čerpá až po skončení PPM a před nástupem na RD, současně s tím už ale jakoby budu na RD :nevim:
a co se týče té nadbytečnosti, tak to si myslím, že mě vyhodit nemůžou, protože za mě je tam jedna slečna/paní a ta tam zůstává, smlouva se jí prodlužuje, takže to místo pořád je. Leda by to místo nazvali jinak a to „moje“ zrušili :nevim: Každopádně dám vědět, snad jsem vážně jen paranoidní. Říkám si ale lepší být připraven. Paní, se kterou mám schůzku, má taky 3 děti a vracela se po 9ti letech, tak snad by na to neměla žaludek

To nelze, lze čerpat řádnou dovolenou a k tomu rodičovský příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat