Výpověď při RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.6.12 13:09

výpověď při RD

Holky nevíte zda mohu dostat výpoveď když zaměstnavatel ruší jedno pracoviště, ale vše přesouvá na jinou budovu do jiného města kde má naše firma daší závod? Prý budou i nějaké výpovědi, tak mám obavu :-( Jsem na RD do 02/2012… děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.6.12 13:10

teda do 02/2013 :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7569
9.6.12 13:17

Můžeš…pokud se ruší celé pracoviště ve vašem městě, můžeš dostat výpověď z organitačních důvodů…pak by ti náleželo odstupné ve výši 5-ti platů.

Také ti mohou navrhnout, že u tebe bude změna smlouvy, že ti změní pracoviště a pak bys dojížděla a pokud nebudeš souhlasit, máš nárok na odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.12 13:57

Ano, můžeš dostat výpověď podle paragrafu 52, písm. a), nebo b) Zákoníku práce (ruší-li se, případně přemísťuje-li se zaměstnavatel, nebo jeho část), odstupné jsou tři platy, pokud smlouva trvala alespoň dva roky, plus dvouměsíční výpovědní lhůta, tedy další dva platy k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
9.6.12 13:59

Mě provozovnu v průběhu RD zrušili, ale ve městě je ještě jedna, takže to se mnou vůbec neřešili. Mám smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.6.12 14:10

ono taky záleží, jak je definované místo výkonu práce ve smlouvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
9.6.12 19:18

Holky, a netušíte jak to je, když stará paní majitelka převedla firmu na syna? Vím, že zaměstnanci podepisovali nové smlouvy. Se mnou a s kolegyní, co jsme na RD, se nikdo oficiálně nebavil, nedostaly jsme ani výpověď ani novou smlouvu, údajně s námi počítají, že se vrátíme po RD do práce. Jen jsem zaslechla, že si nás pan syn nemůže převíst, jako zaměstnance, když jsme na RD. Jde mi o to, že za měsíc mám nastoupit na druhou MD, tak abych se na poslední chvíly nedivila… Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.12 20:52

holky díky, je to takové divné, že sama nevím a nechám to koňovi… protože manžel študoval ten zákoník a říká zase, že když jsem nyní na RD, že se mé kolegyně přesunou od Olomouce a mě zatím pracoviště měnit nebudou až prý po skončení RD (končí mí za 9měsíců) nebo potom výpověď…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.12 21:00

protože podle paragrafu 53/d se právě uvádí kdy zaměstnavatel výpověď dát nesmí :
cituji:„d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou“

chjo :think:

• Citovat
  • Upravit
789
10.6.12 19:24

@petulikmt No záleží na tom, jestli ta firma mění majitele i s právy a povinnostmi, pokud ano, tak se vlastně nic nemění a vše zůstává při starém, tak jako kdyby jste podepsala smlouvu s panem synem. Pokud to není s převodem práv a povinností, tak musíte podepsat nové smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.15 12:52

Najde se tu nějaká dobrá duše co mi poradí. Jsem na rodičovské dovolené a ta mi končí 5/2015. Pracovala jsem u živnostníka, který se dostal do finančních problémů a já jsem zbyla jako jediný papírový zaměstnanec. Včera se za mnou stavoval, abychom dořešili, co dál. Chce po mě, abych mu dala co nejdřív výpověď a on mi nemusel platit odstupné a mohl ukončit živnost a vyhlásit osobní bankrot. Nechci mu dělat problémy, byl vždy v pohodě a stejně bych to podepsala v květnu. Zajímá mě, když to podepíšu už teď, tak nadále beru rodičovský příspěvek až do jeho vyčerpání a zdravotní za mě pořád platí stát?
Když začnu pracovat teď na dohodu o pracovní činnosti někde jinde, tak jestli nebudu muset doplácet zdravotní, když budu vydělávat míň než 8000Kč, aby mi to nedopočítávali? Děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
789
22.1.15 22:11

Pecujete o dite do sedmi let veku takze je za vas platce stat. tudiz vam nebudou nic dopocitavat, zdravotni a socialni budete platit ze skutecneho vydelku. rodicak nadale pobirate to neni problem, muzete si privydelat neomezene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.1.15 07:50

Děkuji moc za odpověď a mám něco nahlásit na pojišťovně až doberu rodičovský příspěvek, myslím nahlásit se jako osoba pečující o dítě do 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
23.1.15 13:19

Až ukončíte zaměstnání, zajděte se na pojišťovnu zaregistrovat jako osoba za kterou je plátce pojištění stát, aby po vás potom nechtěli peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.1.15 12:50

Ještě mě napadla jedna věc, jít a prodloužit si pobírání RP do 4 let, pokud bych pobírala rodičák, tak by za mě zdravotní i nadále platil stát a já bych mohla dělat na dohodu o pracovní činnosti. Akorát nevím jak by to bylo se školkou pro malou?

Řeším to z toho důvodu, že nemám nikde jistotu, že když doberu rodičák teď ve 3 letech dcery, že mi nábídnou klasický pracovní poměr, tak mě přišlo to prodloužení jako dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat