Výpověď při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Můžeš…pokud se ruší celé pracoviště ve vašem městě, můžeš dostat výpověď z organitačních důvodů…pak by ti náleželo odstupné ve výši 5-ti platů.
Také ti mohou navrhnout, že u tebe bude změna smlouvy, že ti změní pracoviště a pak bys dojížděla a pokud nebudeš souhlasit, máš nárok na odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, můžeš dostat výpověď podle paragrafu 52, písm. a), nebo b) Zákoníku práce (ruší-li se, případně přemísťuje-li se zaměstnavatel, nebo jeho část), odstupné jsou tři platy, pokud smlouva trvala alespoň dva roky, plus dvouměsíční výpovědní lhůta, tedy další dva platy k tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě provozovnu v průběhu RD zrušili, ale ve městě je ještě jedna, takže to se mnou vůbec neřešili. Mám smlouvu na dobu neurčitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono taky záleží, jak je definované místo výkonu práce ve smlouvě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a netušíte jak to je, když stará paní majitelka převedla firmu na syna? Vím, že zaměstnanci podepisovali nové smlouvy. Se mnou a s kolegyní, co jsme na RD, se nikdo oficiálně nebavil, nedostaly jsme ani výpověď ani novou smlouvu, údajně s námi počítají, že se vrátíme po RD do práce. Jen jsem zaslechla, že si nás pan syn nemůže převíst, jako zaměstnance, když jsme na RD. Jde mi o to, že za měsíc mám nastoupit na druhou MD, tak abych se na poslední chvíly nedivila… Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky díky, je to takové divné, že sama nevím a nechám to koňovi… protože manžel študoval ten zákoník a říká zase, že když jsem nyní na RD, že se mé kolegyně přesunou od Olomouce a mě zatím pracoviště měnit nebudou až prý po skončení RD (končí mí za 9měsíců) nebo potom výpověď…
- Citovat
- Upravit
protože podle paragrafu 53/d se právě uvádí kdy zaměstnavatel výpověď dát nesmí :
cituji:„d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou“
chjo ![]()
- Citovat
- Upravit
@petulikmt No záleží na tom, jestli ta firma mění majitele i s právy a povinnostmi, pokud ano, tak se vlastně nic nemění a vše zůstává při starém, tak jako kdyby jste podepsala smlouvu s panem synem. Pokud to není s převodem práv a povinností, tak musíte podepsat nové smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najde se tu nějaká dobrá duše co mi poradí. Jsem na rodičovské dovolené a ta mi končí 5/2015. Pracovala jsem u živnostníka, který se dostal do finančních problémů a já jsem zbyla jako jediný papírový zaměstnanec. Včera se za mnou stavoval, abychom dořešili, co dál. Chce po mě, abych mu dala co nejdřív výpověď a on mi nemusel platit odstupné a mohl ukončit živnost a vyhlásit osobní bankrot. Nechci mu dělat problémy, byl vždy v pohodě a stejně bych to podepsala v květnu. Zajímá mě, když to podepíšu už teď, tak nadále beru rodičovský příspěvek až do jeho vyčerpání a zdravotní za mě pořád platí stát?
Když začnu pracovat teď na dohodu o pracovní činnosti někde jinde, tak jestli nebudu muset doplácet zdravotní, když budu vydělávat míň než 8000Kč, aby mi to nedopočítávali? Děkuji za info.
- Citovat
- Upravit
Pecujete o dite do sedmi let veku takze je za vas platce stat. tudiz vam nebudou nic dopocitavat, zdravotni a socialni budete platit ze skutecneho vydelku. rodicak nadale pobirate to neni problem, muzete si privydelat neomezene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za odpověď a mám něco nahlásit na pojišťovně až doberu rodičovský příspěvek, myslím nahlásit se jako osoba pečující o dítě do 7 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až ukončíte zaměstnání, zajděte se na pojišťovnu zaregistrovat jako osoba za kterou je plátce pojištění stát, aby po vás potom nechtěli peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadla jedna věc, jít a prodloužit si pobírání RP do 4 let, pokud bych pobírala rodičák, tak by za mě zdravotní i nadále platil stát a já bych mohla dělat na dohodu o pracovní činnosti. Akorát nevím jak by to bylo se školkou pro malou?
Řeším to z toho důvodu, že nemám nikde jistotu, že když doberu rodičák teď ve 3 letech dcery, že mi nábídnou klasický pracovní poměr, tak mě přišlo to prodloužení jako dobrá volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky nevíte zda mohu dostat výpoveď když zaměstnavatel ruší jedno pracoviště, ale vše přesouvá na jinou budovu do jiného města kde má naše firma daší závod? Prý budou i nějaké výpovědi, tak mám obavu
Jsem na RD do 02/2012… děkuji