Výpověď v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.5.20 12:18

Výpověď v práci,pomoc

Zdravím. Prosím poraďte. Ve zkušební době jsem dostala v práci výpověď kvůli pandemii. Mám odchozené čtyři roky kosmetičky, maturitu bohužel nemám. Takže vlastně jen základní vzdělání. Hledám práci po internetu a po známých, dobře napsaný životopis ale bohužel nikde nic. Nechci do fabriky, nebaví mě to. Jak si najít práci, která mě bude i bavit? Co když teď práci neseženu? Představovala bych si práci v drogerii nebo v malém obchůdku popřípadě jako servírka(zkušenosti s kasou atd mám z brigád alespoň). Jak hledat lépe? Bude vypadat hloupě napsat sama od sebe do firmy nebo někam, že sháním práci abych byla třeba v pořadníku pro případně uvolněné místo třeba?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
21.5.20 12:35

No tak především potřebuješ práci, i když tě nebude bavit. potřebuješ praxi, potřebuješ mít pracovní návyky.

V mezičase si chceš dodělat vzdělání.

Bohužel máš dost mizernou startovní čáru, takže aby ses dostala k naplňující práci, která tě uživí, budeš muset makat teď daleko víc, protože si promáchla střední. A ano, teď to bude těžší.

Potřebuješ vydržet, stabilizovat se, naučit se zvládat dospělý svět, včetně toho, že holt musíš dělat věci co tě nebaví a postupně jít k nějakému cíli.

Na Uřadě práce bude nabídka poradenství, zajdi tam a zorientuj se ve svých možnostech, jak si doplnit vzdělání a co bys vlastně chtěla ve skutečnosti dělat. A co bude potřeba udělat k tomu, aby si toho dosáhla.

Ale fakt to nepůjde snadno a samo a prostě budeš muset makat, včetně práce která bude těžká a protivná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.5.20 12:50

Práci, která tě bude bavit můžeš taky hledat 10 let, do té doby chceš žít z čeho? Bohužel plno lidí musí pracovat, aby měli na živobytí a nemuseli obírat daňové poplatníky o jejich peníze, mezitím si třebas vysněné místo hledají. Takže prostě obejít supermarkety, nebo ty fabriky a někam jít dělat aspoň dočasně. Teď vzhledem k situaci opravdu všichni zaměstnavatelé nečekají s otevřenou náručí na slečnu, která " vlastně nic neumí " Promiň nechci tě nijak urazit nebo zmiňované obory, ale kosmetiček, nehtařek a kadeřnic je všude plno. Naopak ten, kdo umí máknout pořádně rukama a má zkušenosti, ten bude teď více chtěný :mavam: Tak to promysli, držím palce ;)

• Citovat
  • Upravit
915
21.5.20 13:07

Navíc si tím v životopise neublížíš, když půjdeš dělat rukama, nemáš tam vzdělání. A ta maturita, pokud nemáš šikovné ruce, budeš jí muset doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
24.5.20 08:24

Určitě si dodělej maturitu, do té doby prostě vydrž tam, kde tě to nebaví. S maturou a klidně i nějakými nástavbovými kurzy se vysněná práce potom bude hledat mnohem lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10593
24.5.20 09:00
@Anonymní píše:
Zdravím. Prosím poraďte. Ve zkušební době jsem dostala v práci výpověď kvůli pandemii. Mám odchozené čtyři roky kosmetičky, maturitu bohužel nemám. Takže vlastně jen základní vzdělání. Hledám práci po internetu a po známých, dobře napsaný životopis ale bohužel nikde nic. Nechci do fabriky, nebaví mě to. Jak si najít práci, která mě bude i bavit? Co když teď práci neseženu? Představovala bych si práci v drogerii nebo v malém obchůdku popřípadě jako servírka(zkušenosti s kasou atd mám z brigád alespoň). Jak hledat lépe? Bude vypadat hloupě napsat sama od sebe do firmy nebo někam, že sháním práci abych byla třeba v pořadníku pro případně uvolněné místo třeba?

A tu maturitu nemáš proč? Obor kosmetička JE s maturitou. Co znamená že máš 4 roky odchozené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
24.5.20 13:01
@Plmo píše:
A tu maturitu nemáš proč? Obor kosmetička JE s maturitou. Co znamená že máš 4 roky odchozené?

z nějakého důvodu ji prostě nedokončila. To tak má moje spolužačka. Ve čtvrtáku otěhotněla, ke konci těhotenství ji bylo pořád špatně, takže do školy nechodila. S tím že s miminkem si školu dokončí. Chyběla ji jen ta maturita. Nakonec si maturitu neudělala. Dětem je 7 a 5 let a v životopise má střední škola 4 roky odchozené (možna i to je důvod proč ještě nepracuje)

• Citovat
  • Upravit
1590
24.5.20 13:16

...

Jo holka, se základním vzděláním budeš muset makat jako barevná i když tě to bavit nebude. Běž k pásu, dodělej si maturitu a pak si teprve můžeš vymýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.20 12:05

Výpověď po výpovědi.

Dobrý den.

Podala jsem sama výpověď v práci bez udání důvodů.
Po několika dnech mi od zaměstnavatele přišla výpověď se smyšlenými důvody a okamžitá. Je tato výpověď platná, pokud byla napsána jako reakce na mou výpověď a to po týdnu od mého podání? Velice děkuji Za radu. Mira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101529
13.10.20 12:28

Pokud se vuci ni neohradis, tak platna bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.10.20 12:05
@Mirazel píše:
Dobrý den.Podala jsem sama výpověď v práci bez udání důvodů.
Po několika dnech mi od zaměstnavatele přišla výpověď se smyšlenými důvody a okamžitá.

Neexistuje nic, jako „okamžitá výpověď“. Zákoník práce, § 48:

(1) Pracovní poměr může být rozvázán jen
a) dohodou,
b) výpovědí,
c) okamžitým zrušením,
d) zrušením ve zkušební době.

(2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.

(3) Pracovní poměr cizince nebo fyzické osoby bez státní příslušnosti, pokud k jeho skončení nedošlo již jiným způsobem, končí
a) dnem, kterým má skončit jejich pobyt na území České republiky podle vykonatelného rozhodnutí o zrušení povolení k pobytu,
b) dnem, kterým nabyl právní moci rozsudek ukládající těmto osobám trest vyhoštění z území České republiky,
c) uplynutím doby, na kterou bylo vydáno povolení k zaměstnání20), zaměstnanecká karta nebo povolení k dlouhodobému pobytu za účelem výkonu zaměstnání vyžadujícího vysokou kvalifikaci.

(4) Pracovní poměr zaniká smrtí zaměstnance. Zánik pracovního poměru v případě smrti zaměstnavatele, který je fyzickou osobou, upravuje § 342 odst. 1.

Šlo o okamžité zrušení?

Je tato výpověď platná, pokud byla napsána jako reakce na mou výpověď a to po týdnu od mého podání?

To, že máš sama podanou výpověď, nemění nic na platnosti či neplatnosti výpovědi nebo okamžitého zrušení ze strany zaměstnavatele. Na jejich neplatnost má vliv jen to, že ty důvody jsou smyšlené.

Ovšem - neplatnost je třeba bez zbytečného odkladu namítnout, jinak se má za to, že PP skončil dohodou (pokud by byla namítnuta později).

Zákoník práce, § 69

(1) Dal-li zaměstnavatel zaměstnanci neplatnou výpověď nebo zrušil-li s ním zaměstnavatel neplatně pracovní poměr okamžitě nebo ve zkušební době, a oznámil-li zaměstnanec zaměstnavateli bez zbytečného odkladu písemně, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, jeho pracovní poměr trvá i nadále a zaměstnavatel je povinen poskytnout mu náhradu mzdy nebo platu. Náhrada podle věty první přísluší zaměstnanci ve výši průměrného výdělku ode dne, kdy oznámil zaměstnavateli, že trvá na dalším zaměstnávání, až do doby, kdy mu zaměstnavatel umožní pokračovat v práci nebo kdy dojde k platnému skončení pracovního poměru.

Takže pokud zaměstnavateli písemně oznámíš, že jeho okamžité zrušení PP považuješ za neplatné a trváš na dalším zaměstnávání až do skončení výpovědní doby tvé výpovědi, musí tě dále zaměstnávat, jinak riskuje, že podáš žalobu a v případě jejího úspěchu ti bude muset hradit náhradu mzdy plus náklady na soud a právní zastoupení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat