Výpověď ve zkušebce a podpora
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Ano, na podporu bude mít nárok (zatím má tedy vyčerpán 1 měsíc, takže teď by dočerpal ty zbývající - podle toho jak rychle si najde jinou práci).
Teoreticky by stačilo ukončení pp dát nadřízenému a už skončit, popř to pondělí ještě dodělat a jak skončí tak odevzdá papír s tím, že zítra (v úterý) už nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pondělí by měl ještě odpracovat. A podporu mít bude, ale už by měla být krácená, když to bude z jeho popudu. A nedává se výpověd, ale ukončení pracovního poměru ve zkušební lhůtě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před několika lety jsem udělala totéž - pracovní doba byla taky od brzy rána a já chvíli před začátkem pracovní doby zavolala, že už nepřijdu, a výpověď (nebo tedy ukončení pracovního poměru ve zkušební lhůtě) jsem přinesla během dopoledne.
Vše proběhlo a bylo ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zkušebce se nedává výpověď, ale ruší se pracovní poměr ve zkušební době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bylo by přinejmenším slušné a tak nějak normální, dát vědět včas, že v pondělí už pracovat nebude. Tj. třeba dnes, což už asi nestihne. Jsou zaměstnání, kde to může být velký problém, když jim člověk nepřijde do práce.
- Citovat
- Upravit
Pokud má naplánovanou směnu tak by ji měl odpracovat. Záleží na domluvě. Bude mít nárok na zbytek podpory co nevyčerpal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude mít nárok, ale jen na 45% a podpora se mu bude počítat z nového zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše: Více
No, ok to nebylo, jen to dana firma neřešila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
No asi, naštěstí tedy. Kdyby mi tehdy řekli, ať pěkně naklušu a ten den odpracuju, tak to samozřejmě udělám. Ale sami řekli, ať tedy během dne přinesu výpověď a šlus.
Co by teoreticky nastalo, kdybych teda prostě jen nepřišla a pak někdy přinesla výpověď, kdyby to ta firma řešit chtěla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ciste teoreticky by to mohla dat ona tobe jako hrubé porušení a vymahat skodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Záleží, jak je na tom finančně. Pokud špatně, tak není moudré aby dal výpověď ve zkušební době on, protože pak dostane podporu pouze 45%. Raději bych mu doporučil jít marodit, nebo se pohádat s nadřízeným, oni ho s radostí vyhodí sami a pak dostane na ÚP 65%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím Vás,
pracuje někdo z Vás na ÚP, nebo má vlastní zkušenost? Prosím o radu… Můj bratr po 20ti letech přišel o práci (zánik firmy).. Práci si po 1 měsíci na ÚP našel a nastoupil, ale po 14ti dnech chce skončit (není spokojený).. Otázky jsou: Jelikož končí ve zkušebce, samozřejmě výpověď v pondělí podá písemně, bude mít pak nárok (než si něco najde) na podporu v nezaměstnanosti? A druhá otázka, pracuje od 6hod. Musí tam tedy v pondělí s tou výpovědí přijít na 6hod ráno, nebo stačí přijít až na 8hod na personální? Jde o to, aby, když přijde až v 8hod ho nemohli těmi dvěma hodinami nějak postihnout. Děkuji Vám, nemám s tím vůbec zkušenost.. Prosím o anonym..