Výpověď z mé strany v době RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpověď z mé strany v době RD
Prosím o rady.Jsem na rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte do 12/2015,mám PP na dobu neurčitou a chtěla bych v 8/2015 nastoupit do nového zaměstnáni.
Jak je to s výpovědí u původního zaměstnavatele? Mohu jí dát až po nástupu do nového zaměstnání? A je tam podmínka splnění 2 měsíční výpov. lhůty když mám nastoupit až v prosinci? Nebo musím do nového zamětnání nastoupit až po ukončení původního prac. poměru? děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@svermik klidně můžeš pracovat při RD pro jiného zaměstnavatele. Jen pozor na toto:
§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
(2) Jestliže zaměstnavatel souhlas podle odstavce 1 odvolá, musí být odvolání písemné; zaměstnavatel je povinen v něm uvést důvody změny svého rozhodnutí. Zaměstnanec je pak povinen bez zbytečného odkladu výdělečnou činnost skončit způsobem vyplývajícím pro její skončení z příslušných právních předpisů.
(3) Omezení stanovené v odstavci 1 se nevztahuje na výkon vědecké, pedagogické, publicistické, literární a umělecké činnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy můžu mít podobný dotaz jako zakladatelka? Pracuji jako zdr. sestra u lůžka v nemocnici na nepřetržitý provoz, ale než mi skončí RD tak bych si chtěla najít popř. i nastoupit jako sestra někde buď na ranní služby nebo do ambulance apod. Pokud bych toto chtěla udělat, tak mi musí nemocnice udělit svolení pracovat jinde a při tom mi dál držet místo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK píše:
@matkabagristy můžu mít podobný dotaz jako zakladatelka? Pracuji jako zdr. sestra u lůžka v nemocnici na nepřetržitý provoz, ale než mi skončí RD tak bych si chtěla najít popř. i nastoupit jako sestra někde buď na ranní služby nebo do ambulance apod. Pokud bych toto chtěla udělat, tak mi musí nemocnice udělit svolení pracovat jinde a při tom mi dál držet místo?
nemusí si dát povolení, musí ti držet místo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy promiň teď jsem zmatená, v předchozím příspěvku máš dle zákona psáno, že mohu vykonávat stejnou činnost jen s písemným souhlasem zaměstnavatele.
Takže když si najdu během RD místo jinde, tak nemusím mít souhlas předchozího zaměstnavatele? Jen pokud nebudu chtít zpátky do původního zaměstnání nastoupit, tak stihnout dát výpověď 2 měsíce před koncem RD, aby doběhla výpovědní lhůta? Nebo když mi nebude nové místo vyhovovat, tak odejít a vrátit se po Rd zpátky na své původní?
EDIT: nebo je to myšleno tak že povolení mít musím ale zaměstnavatel mi ho nemusí dát a já jsem pak nahraná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy a pokud bych šla pracovat do úplně jiného oboru tak tam není podmínka žádná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK potřebuješ povolení zaměstnavatele, pokud jde o stejný druh práce. Když budeš pracovat jako zdravotní sestra, povolení potřebuješ, ale jak jsi správně pochopila, dostat ho automaticky nemusíš. v případě výpovědi platí 2 měsíční výpovědní lhůta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svermik píše:
@matkabagristy a pokud bych šla pracovat do úplně jiného oboru tak tam není podmínka žádná?
rozumíš tomu dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy děkuji to mi teda dost kazí plány. A v době výpovědní lhůty během Rd taky musím mít povolení zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy ještě jednou díky, to jsem netušila. Tak to bude dost složité, vrchní řekla, že zkrácený úvazek ani služby na ráno nehrozí. A dát výpověď, když si nejsem jistá že něco na ráno seženu, taky není nic moc. NO budu muset přemýšlet co dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit