Výpovědní lhůta - nájem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.10.11 12:11

Výpovědní lhůta - nájem

Maminky,
snad mi některá poradíte, máme se stěhovat od začátku měsíce do jinýho bytu, ale majitel nám řekl že mu musíme po dobu tří měsíců platit nájem v novém nájmu i v tom starém 8-o :cry: Nevíte zda se to dá nějak obejít??? Neměli bychom na to zaplatit dva nájmy :cry: Kort když je před vánocema :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.10.11 12:12

Záleží, co máte psáno ve smlouvě. Jestli tam je 3měsíční výpovědní lhůta, tak nwm, jak to obejít. Jestli ale ve smlouvě nic není, tak nic neplaťte, vymáhat to po Vás nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
13.10.11 12:15

záleží co máte napsané ve smlouvě, pokud je tam 3měsíční výpovědní lhůta, potom to zaplatit musíte :nevim: pak jen pouze dohoda s pronajímatelem :think: a to je jeden a ten samý majitel ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 12:30

Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme :cry:

• Citovat
  • Upravit
72725
13.10.11 12:34
Anonymní píše:
Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme :cry:

Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.10.11 12:43
martina.se píše:
Anonymní píše:
Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme :cry:
Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit.. :nevim:

já dostala výpověď z prostor od majitele, nahonem jsem si sháněla jiné (nebytové) prostory a on mě donutil zaplatit zbylé měsíce, i když jsem už u něj nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 12:45
martina.se píše:
Anonymní píše:
Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit.. :nevim:

A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22772
13.10.11 12:48

Obávám se, že pokud majitel nepřistooupí na nějakou dohodu, nezbývá nic jiného než platit. my se stěhovali před rokem - výpovědní lhůta 3 měsíce, od října do ledna jsme platili nájem za starej byt i hypotéku a všechny poplatky za novej. Naštěstí jsme měli něco našetřeno, ale v lednu se nám pak dost ulevilo. Pani majitelce jsme ve starým bytě původně. kategorie nechali dva bojlery, nové vodovodní baterie, umyvadlo se skříňkou… nezájem, neslevila ani korunu. A to jsme byli x let naprosto bezproblémoví nájemníci. Bohužel jsem byla v sedmém - osmém měsíci, tak jsme neměla náladu ani sílu něco řešit, ale být v „normální formě“, nenechala bych jí tam ani žárovku, babě :evil:

edit: Definitivně jsme se odtěhovali na konci listopadu, takže dva měsíce byl ten byt opravdu naprosto volnej, už jsme do něj nevkročili - a mám takovej dojem, že je prázdnej doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
13.10.11 12:53
Anonymní píše:
martina.se píše:
Anonymní píše:
A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit? :nevim:

Nezaplatit a doufat, že nad tim majitel mávne rukou a dva nájmy mu nebudou stát za to, aby vás dal k soudu? :think: Koneckonců vyhodit už vás nemůže :lol: Ale já bych si to teda asi nelajsla, nevim, jaký má případně majitel možnosti, jestli třeba pak nehrozí nějaká exekuce nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
13.10.11 12:58

co třeba se sním domluvit na platbě pouze za energií, vody.. a že by vám nájemné odpustil ?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kryšpínek16
13.10.11 13:20

ahoj monny, a vy jste jako nevedeli, ze se budete stehovat? to jste necetli najemni smlouvu pred tim, nez jste si zacli hledat nove bydleni? v kazde smlove je vetsinou 3 mesicni vypovedni lhuta. a nazor nezaplatit a doufat, ze to po vas majitel nebude vymahat, jak pise krtek, je hloupy, to bych byt vami nezkousela.

ps. pokud na najem nemate, tak proc si nepujcite?

• Citovat
  • Upravit
22772
13.10.11 13:41

kryšpínek: Já vim, že to neni dobrá rada - taky bych to sama neudělala. Ale tak co maj dělat, jestli pokusy s majitelem o dohodu nedopadnou? Zas zadlužit se kvůli nájmu a pak platit úroky, to je taky takový řešení - neřešení. Jedině kdyby si mohli půjčit od rodiny nebo známejch bezúročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.10.11 14:17

No a co kdyby jste se dohodli, ze kdyz za sebe najdete nove najemniky, tak se zrusi vypovedni lhuta???

Je to normalni postup a my osobne jsme se tak pred par lety odstehovali z prvniho najmu. 23.2. jsem majitelce volala, ze se chceme stehovat, ona ze mame tu vypovedni lhutu. No a za dva dny jsem ji volala, ze mam najemnika za nas - vsichni jsme si dali schuzku, oni rovnou podepsali najemni smlouvu, zaplatili ji kauci a od 1.3. uz si bydleli ti novi a nam odpadly vydaje… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.11 15:08
Anonymní píše:
martina.se píše:
Anonymní píše:

Tak to Ti nepovím, ale chyba bohužel na Vaší straně. A pokud Vás na to aji upozornil, tak bych i očekávala, že pokud nezaplatíte, bude to dávat k soudu a pod.. Takový pronajímatelé jsou nejhorší, jenže má na to smlouvu, má výhodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.10.11 15:33
martina.se píše:
Anonymní píše:
martina.se píše:
Anonymní píše:
Tak to Ti nepovím, ale chyba bohužel na Vaší straně. A pokud Vás na to aji upozornil, tak bych i očekávala, že pokud nezaplatíte, bude to dávat k soudu a pod.. Takový pronajímatelé jsou nejhorší, jenže má na to smlouvu, má výhodu :nevim:

Jako „pronajimatel“ je nejhorsi? Ale na tom bohuzel neni nic spatneho - proste to tak stoji a najemce nemuze jen tak odejit, vzdyt mu by to zpusobilo skodu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí