Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží, co máte psáno ve smlouvě. Jestli tam je 3měsíční výpovědní lhůta, tak nwm, jak to obejít. Jestli ale ve smlouvě nic není, tak nic neplaťte, vymáhat to po Vás nemůže.
záleží co máte napsané ve smlouvě, pokud je tam 3měsíční výpovědní lhůta, potom to zaplatit musíte
pak jen pouze dohoda s pronajímatelem
a to je jeden a ten samý majitel ??
Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme ![]()
Anonymní píše:
Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme
Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit.. ![]()
martina.se píše:Anonymní píše:Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit..
Ano je tam napsaná 3 měsíční lhůta a není to ten samý majitel, stěhujeme se někam jinam. Nevím jak to zaplatíme
já dostala výpověď z prostor od majitele, nahonem jsem si sháněla jiné (nebytové) prostory a on mě donutil zaplatit zbylé měsíce, i když jsem už u něj nebyla.
martina.se píše:Anonymní píše:Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit..
A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit? ![]()
Obávám se, že pokud majitel nepřistooupí na nějakou dohodu, nezbývá nic jiného než platit. my se stěhovali před rokem - výpovědní lhůta 3 měsíce, od října do ledna jsme platili nájem za starej byt i hypotéku a všechny poplatky za novej. Naštěstí jsme měli něco našetřeno, ale v lednu se nám pak dost ulevilo. Pani majitelce jsme ve starým bytě původně. kategorie nechali dva bojlery, nové vodovodní baterie, umyvadlo se skříňkou… nezájem, neslevila ani korunu. A to jsme byli x let naprosto bezproblémoví nájemníci. Bohužel jsem byla v sedmém - osmém měsíci, tak jsme neměla náladu ani sílu něco řešit, ale být v „normální formě“, nenechala bych jí tam ani žárovku, babě ![]()
edit: Definitivně jsme se odtěhovali na konci listopadu, takže dva měsíce byl ten byt opravdu naprosto volnej, už jsme do něj nevkročili - a mám takovej dojem, že je prázdnej doteď.
Anonymní píše:martina.se píše:A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit?Anonymní píše:Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit..
Nezaplatit a doufat, že nad tim majitel mávne rukou a dva nájmy mu nebudou stát za to, aby vás dal k soudu?
Koneckonců vyhodit už vás nemůže
Ale já bych si to teda asi nelajsla, nevim, jaký má případně majitel možnosti, jestli třeba pak nehrozí nějaká exekuce nebo něco.
co třeba se sním domluvit na platbě pouze za energií, vody.. a že by vám nájemné odpustil ?? ![]()
ahoj monny, a vy jste jako nevedeli, ze se budete stehovat? to jste necetli najemni smlouvu pred tim, nez jste si zacli hledat nove bydleni? v kazde smlove je vetsinou 3 mesicni vypovedni lhuta. a nazor nezaplatit a doufat, ze to po vas majitel nebude vymahat, jak pise krtek, je hloupy, to bych byt vami nezkousela.
ps. pokud na najem nemate, tak proc si nepujcite?
kryšpínek: Já vim, že to neni dobrá rada - taky bych to sama neudělala. Ale tak co maj dělat, jestli pokusy s majitelem o dohodu nedopadnou? Zas zadlužit se kvůli nájmu a pak platit úroky, to je taky takový řešení - neřešení. Jedině kdyby si mohli půjčit od rodiny nebo známejch bezúročně.
No a co kdyby jste se dohodli, ze kdyz za sebe najdete nove najemniky, tak se zrusi vypovedni lhuta???
Je to normalni postup a my osobne jsme se tak pred par lety odstehovali z prvniho najmu. 23.2. jsem majitelce volala, ze se chceme stehovat, ona ze mame tu vypovedni lhutu. No a za dva dny jsem ji volala, ze mam najemnika za nas - vsichni jsme si dali schuzku, oni rovnou podepsali najemni smlouvu, zaplatili ji kauci a od 1.3. uz si bydleli ti novi a nam odpadly vydaje… ![]()
Anonymní píše:martina.se píše:A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit?Anonymní píše:Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit..
Tak to Ti nepovím, ale chyba bohužel na Vaší straně. A pokud Vás na to aji upozornil, tak bych i očekávala, že pokud nezaplatíte, bude to dávat k soudu a pod.. Takový pronajímatelé jsou nejhorší, jenže má na to smlouvu, má výhodu ![]()
martina.se píše:Anonymní píše:Tak to Ti nepovím, ale chyba bohužel na Vaší straně. A pokud Vás na to aji upozornil, tak bych i očekávala, že pokud nezaplatíte, bude to dávat k soudu a pod.. Takový pronajímatelé jsou nejhorší, jenže má na to smlouvu, má výhodumartina.se píše:A co máme dělat když to prostě nemáme jak zaplatit?Anonymní píše:Tak to se z toho asi nevykroutíte. Vždycky to chce mrknout na smlouvu, kdyžtak včas nahlásit..
Jako „pronajimatel“ je nejhorsi? Ale na tom bohuzel neni nic spatneho - proste to tak stoji a najemce nemuze jen tak odejit, vzdyt mu by to zpusobilo skodu!!!
Maminky,
Nevíte zda se to dá nějak obejít??? Neměli bychom na to zaplatit dva nájmy
Kort když je před vánocema 
snad mi některá poradíte, máme se stěhovat od začátku měsíce do jinýho bytu, ale majitel nám řekl že mu musíme po dobu tří měsíců platit nájem v novém nájmu i v tom starém