Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Vyprala jsem naše polštáře z dutého vlákna, kupované v Jysku. Byly krásně měkoučké, ale vyprat už chtěly - a po vyprání splaskly, ne zas úplně, ale už to není ono ![]()
Prala jsem je v pračce na 5 kg, každý samostatně. Asi chtěly ve větší pračce, ale bohužel…
A to jsem je na topení stále natřásala, obracela.....Asi už s tím nic neudělám, co?
No - holt chybami se člověk učí ![]()
ahoj jestli máš nějakou kamarádku co má sušičku tak jí popros,musí se znuvu vyprat a hodit do sušičky a budou jak nové ![]()
A už jsou úplně vyschlé? To se mi stalo taky a schnul mi v létě na slunci snad 2 dny, pak se zase vrátil do původního stavu. Nešel totiž pořádně vyždímat. Taky mě to pěkně štvalo, ale je fakt, že máme i takové polštářky k tv, takové ty okrasné, původně byly nadýchané a teď jsou to placky…podle mě nějaký nekvalitní levné dekorační polštáře.
maci, do sušičky by správně neměly polštáře přijít. Může se v nich hromadit teplo a vznítit se. Vyčteno z návodu, sama tam radši polštáře nedávám.
Petrusche, pokud se nesrovnají doschnutím, tak by možná pomohlo trošku rozpárat a upravit ručně. Já tak musím jedem polštář taky upravovat.
To mi taky napadlo, že to budu muset trochu rozpárat a „načechrat“. Jinak - vyždímané byly důkladně - 1400 otáček a sušila jsem intenzivně 2 dny na topení - na maximum. Je to možné, že to ještě trochu chtělo.
No , mrzí mě to, levné to nebylo, jinak bych to neřešila.
Na topeni ti poradne neproschnou. Jak radi holky, zkus je trosku rozparat a nacechrat uvnitr.
Jeste jedna vec. Prala si je presne podle doporuceni vyrobce? Pokud si je prala na vyssi teplotu, mohlo se to dute vlakno poskodit.
Prala jsem je ještě na míň, než bylo doporučeno - na 30 a na vlnu - dost šetrně. Když jsem je kupovala, nabízeli mi takové balónky, které se přidávají do pračky při praní. Myslela jsem si,že je to zbytečnost a nekoupila je, asi jsem měla. Jo - a říkal, že prát spíš v 7 kg pračce. Ale přece si kvůli polštářům a peřinám nebudu kupovat novou pračku, že? ![]()
Ahojky,
je mozne, ze polstarum ublizila prave ta nizka teplota. Zkus ty balonky koupit a polstare znovu vyprat na doporucenou teplotu. Pokud mas ty nebo nekdo v okoli susicku tim lepe.
Treba krepove povleceni se na takto nizkou teplotu prat nesmi, protoze by se ponicilo krepovani, ktere se pri vyrobe na latce vytvari prave pri techto teplotach.
Dík za příspěvek
Já jsem právě myslela, že čím nižší teplota, tím šetrnější.
No, polštáře už jsou vyschlé, dosušila jsem je na topení, natřásala…no jakžtakž to jde.
Příští praní už promyslím lépe.