Vyprala jsem polštář-je splasklý- co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
22.11.10 15:47

Vyprala jsem polštář-je splasklý- co s tím?

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Vyprala jsem naše polštáře z dutého vlákna, kupované v Jysku. Byly krásně měkoučké, ale vyprat už chtěly - a po vyprání splaskly, ne zas úplně, ale už to není ono :cry:
Prala jsem je v pračce na 5 kg, každý samostatně. Asi chtěly ve větší pračce, ale bohužel… :-x A to jsem je na topení stále natřásala, obracela.....Asi už s tím nic neudělám, co?
No - holt chybami se člověk učí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
252
22.11.10 15:53

ahoj jestli máš nějakou kamarádku co má sušičku tak jí popros,musí se znuvu vyprat a hodit do sušičky a budou jak nové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.11.10 15:55

A už jsou úplně vyschlé? To se mi stalo taky a schnul mi v létě na slunci snad 2 dny, pak se zase vrátil do původního stavu. Nešel totiž pořádně vyždímat. Taky mě to pěkně štvalo, ale je fakt, že máme i takové polštářky k tv, takové ty okrasné, původně byly nadýchané a teď jsou to placky…podle mě nějaký nekvalitní levné dekorační polštáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
22.11.10 16:39

maci, do sušičky by správně neměly polštáře přijít. Může se v nich hromadit teplo a vznítit se. Vyčteno z návodu, sama tam radši polštáře nedávám.

Petrusche, pokud se nesrovnají doschnutím, tak by možná pomohlo trošku rozpárat a upravit ručně. Já tak musím jedem polštář taky upravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
22.11.10 19:03

To mi taky napadlo, že to budu muset trochu rozpárat a „načechrat“. Jinak - vyždímané byly důkladně - 1400 otáček a sušila jsem intenzivně 2 dny na topení - na maximum. Je to možné, že to ještě trochu chtělo.
No , mrzí mě to, levné to nebylo, jinak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
22.11.10 21:22

Na topeni ti poradne neproschnou. Jak radi holky, zkus je trosku rozparat a nacechrat uvnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
22.11.10 21:23

Jeste jedna vec. Prala si je presne podle doporuceni vyrobce? Pokud si je prala na vyssi teplotu, mohlo se to dute vlakno poskodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
22.11.10 22:43

Prala jsem je ještě na míň, než bylo doporučeno - na 30 a na vlnu - dost šetrně. Když jsem je kupovala, nabízeli mi takové balónky, které se přidávají do pračky při praní. Myslela jsem si,že je to zbytečnost a nekoupila je, asi jsem měla. Jo - a říkal, že prát spíš v 7 kg pračce. Ale přece si kvůli polštářům a peřinám nebudu kupovat novou pračku, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
11.1.11 08:47

Ahojky,
je mozne, ze polstarum ublizila prave ta nizka teplota. Zkus ty balonky koupit a polstare znovu vyprat na doporucenou teplotu. Pokud mas ty nebo nekdo v okoli susicku tim lepe.

Treba krepove povleceni se na takto nizkou teplotu prat nesmi, protoze by se ponicilo krepovani, ktere se pri vyrobe na latce vytvari prave pri techto teplotach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.1.11 10:27

Dík za příspěvek :lol: Já jsem právě myslela, že čím nižší teplota, tím šetrnější.
No, polštáře už jsou vyschlé, dosušila jsem je na topení, natřásala…no jakžtakž to jde.
Příští praní už promyslím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný