Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, do poradny jdu az za par tydnu a proto se chci zeptat (pro svuj klid) i Vas budoucich maminek zde na emiminu. : ) Stava se mi, kdyz jdu curat, ze po vyprazdneni se me zacne bolet bricho… Pomuze mi az kdyz si (nevim jak to slusne napsat
) prdnu anebo jdu na velkou. To ta bolest hned prejde a mam klid… Mela jsem to uz i pred asi mesicem v oblasti zaludku, ale preslo to a pak se to presunulo niz. Nekdy az do zad. Pred par dny jsem byla na gyn vysetreni, delali mi test moci a ultrazvuk a vsechno je v poradku. Jen jsem jim zapomela o tomhle rict ja husa. Mela jste to nejaka? Jsem v 28 tt. Dekuji moc. ![]()
já si myslím, že je to úplně normální, jak se mění poloha orgánů, děloha a mimčo na všechno tlačí… já se kolikrát vyčůrám a jak se malá sesune, tak mě chytne docela nepříjemná bolest a tlak
když víš, že ti pomůže si ulevit nebo se vyprázdnit, tak víš příčinu a není se čeho bát ![]()
LadyTommy: moc dekuju za uklidneni
byla jsem z toho docela vydesena… je to moje prvni tehotenstvi, tak me vsechno hned vydesi
![]()
já čekám taky první, mám TP 8.7.
mě pořád chytají nějaké bolístky, ale stačí jít na záchod nebo si odpočinout a je to fuč, k těhotenství to patří ![]()
ja 23.7.
no ja krom tohohle nastesti nejak nic nemam…
kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, bala jsem se, ze to bude horsi. ![]()
@luckalucka737 mám to taky, úplně stejný průběh. Mívám pocit jako bych měla úplně napěchovaný močák nebo celkově mě začne tlačit podbřišek a vyprázdnění taky většinou pomůže. Poprvé mě to vyděsilo, protože dost trpím na záněty močových cest, ale tohle opravdu vypadá, že je normální
Jen já jsem teprve 15+0, tak nevím co mě tam tlačí ![]()
@Blešík no ja prave mela v zime dost problemu s mocakem, takze jsem se vydesila co to zas je ![]()
Mě se v těhotenství paradoxně nechce jít čurat a na to, že mám plný močák mě upozorní až bolest ![]()
Jinak myslím, že v tomhle tt už je to tam všechno tak nějak namačkaný, že jakmile se tam udělá místo a močák splaskne, tak se hned honem hnou střeva na právě uvolněné místo
Nemyslím, že by to něco znamenalo.
poprvé jsem i byla pro jistotu na vyšetření na urologii, ale zánět nenašli, to si pak člověk přijde jak magor
přítel už si myslí, že si to vsugerovávám
tak doufám, že je to opravdu jen tím stlačením orgánů
. Popravdě mě trochu uklidnilo, že to netrápí jen mě ![]()
„tak se hned honem hnou střeva na právě uvolněné místo“
predstavila jsem si, jak tam letej
ale asi to tak bude ![]()
já zas byla v 9týdnu na ambulanci, protože mě dva dny v kuse bolelo v podbřišku a bolest vystřelovala do zad. Doktor se na mě koukal jak na debila, že to jsou jenom záda
ono to těhotenství je plné nějakých bolestí
ale dokud jim jde ulevit, tak je to ok ![]()
ten doktor je vadnej…
jak jsi to mohla vedet? Kdyby to bylo neco vaznyho a ty bys nikam nesla, zas by nadavali, ze jsi to zanedbala
Me hodne trapila stolicka bolava… nez jsem se dokopala k zubari
pritel me tam musel doslova vyhnat ![]()
@LadyTommy píše:
já zas byla v 9týdnu na ambulanci, protože mě dva dny v kuse bolelo v podbřišku a bolest vystřelovala do zad. Doktor se na mě koukal jak na debila, že to jsou jenom záda![]()
ono to těhotenství je plné nějakých bolestí
ale dokud jim jde ulevit, tak je to ok
tak v tomto bych skoro i řekla, že je dr blb, bolest do zad jde někdy i při mimoděložním… (a to že je jeden plod v děloza přeci neznamená, že druhý nemůže být ve vejcovodu…)