Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, otázka. Malej má olezly krk z boku a zezadu. Je to taková „suchá vyrážka na dotek“ jak kdyby to měl odřený.
Neeee vážně jsem mu nic neudělala, ale chci se zeptat. Malej strašně slinta a často ublincava, může to být třeba tím??? Jak stekaji na krk sliny nebo ublincnuty mliko? A nebo mě ještě napadlo, jestli to třeba není vyrážka od tepla, jestli ho moc neoblikam. Jinak nwm. Jdeme k doktorce 18.11.
Napadá vás něco? Jinak snad to uvidíte malej zrovna spi a tak mám čas tady napsat. Jinak to je satanovo dítě totiž
![]()
Jsou to potničky- náš malý to má taky. Vždycky období, kdy nic, a pak se mu začne osypavat brada a druhá brada, a pak to jede po krku až dozadu za uši a někdy se mu osype i trup. Zinková mast docela dobře zabírá.
Děkuji za vase odpovedi. Já ho právě oblikam víc, bydlíme ve starým baráku, topí se dřevem a můj zatopi az dojede z práce. V baraku cca 20-21 max. ted, tak už mám hruzu ze zimy.
Já mu to mažu sudocremem, tam je taky zinek.
Ještě mě napadá. Mam mu teda davat tenčí vrstvu??
@Kateřina19955 píše: Více
Ono to oblékání je zrádné, já si myslela, že ho také oblékám moc, ale on se kolikrát zpotil i když byl méně oblečený. A okolo pusy a na krku to má většinou jak slintá a obcas ublinkne, tam aspoň u nás to moc ohlídat nejde i přes to, že ho pořád otírám( dokonce mě napadlo, jestli to nema i u toho častého otvírání 🤔)
Je pravda, že náš už pomalu začíná lozit, tak jak nemá pořád ten krk jakoby zmáčklý, tak je to lepší, ale zrovna teď se mu to taky udělalo 😀