Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kup si ten olejíček určitě uvidíš, že ta pokožka po koupeli je úplně jiná. Je to olejová přísada do koupele 200ml. Taky bych to mladýmu nemohla udělat a nekoupat. Mám dětskou doktorku, která je i alergoložka a fakt dobře poradí. A indulonu klasickou modrou. Nedám na ni dopustit. Sama mám problémy se suchýma rukama a taky si ji ráda máznu hi…Pak dej vědět jak ti ten olejíček vyhovoval…
Ahojte,chtela jsme se zeptat taky jsme atopici,ale nastesti jen slaby.Tedka zrovna ma pod koleny vyrazky,ktere ho svedi a maji bile puchyrky.Muze se teda koupat a nebo byt radsi v suchu.Mazeme to PIMAFUCORTEM
Já koupu v té Linole pak namažu sudokrémem a je klid. Zjistila jsem, že je hodně důležité pod těma kolena v tom ohybu myslím hodně vysušit, ale fakt hodně. Náš mladý je má pořád skrčené ty nohy, tak mu je na chvíli přidržím a opravdu pořádně vytřu. Zatím jsem ho tam mazala jednou kortikoidama. Jinak zabírá to jak píšu.
Dik za odpoved,akorat se jeste zeptam ta Linola se da zakoupit jen v lekarne?
lili8 píše:
Ahoj, mám prosbu. Syn (9měsíců), na krku se mu objevila vyrážka. Mudr nám napsala mast Locoid Lipocrem - mazat 4 dny. Pomohlo to, ale po dalších dvou dnech se vyrážka objevila znova. Nevíte co s tím. Mast od mudr nechci moc používat kvůli kortikoidům, které obsahuje. Děkuji za rady.
já malýho koupu v solamilu… pdostě do vany cca 10 cm vody dám 3 lžíce soalmilu a vyrážky vždycky zmizí
Jak jsem již už psala. Koupu v Linole pořádně vysušit a namazat tím sudokrémem a vždycky je to v pohodě. Vydrží dlouho na pokožce a může se používat pořád. Ale každé dítě je jiné.
Máka12 píše:
Já ji kupovala v lékárně. Nevím, jestli se dá koupit jinde…
Dik,tak jsem pro to poslala pritele.Jsem zvedava jestli z te lekarny neco donese ![]()
Na chlapi je spoleh
.Tak hlavně, aby to pomohlo. Budu držet palce… ![]()
mabit píše:lili8 píše:já malýho koupu v solamilu… pdostě do vany cca 10 cm vody dám 3 lžíce soalmilu a vyrážky vždycky zmizí
Ahoj, mám prosbu. Syn (9měsíců), na krku se mu objevila vyrážka. Mudr nám napsala mast Locoid Lipocrem - mazat 4 dny. Pomohlo to, ale po dalších dvou dnech se vyrážka objevila znova. Nevíte co s tím. Mast od mudr nechci moc používat kvůli kortikoidům, které obsahuje. Děkuji za rady.
Ahoj, prosím tě, to pomáhá ten škrob ze solamylu?
lili - jojo solamyl je dobrý, na potničky, kopřivku a nesuchý ekzém
Zdravím ![]()
Oživuji tuto diskuzi,protože bych potřebovala poradit…malému se udělala nějaká vyrážka z boku na stehýnku a lýtku,přes den to není ani tak červené,ale když ho večer koupu,tak trochu zčervená.Nevím právě jestli by to nemohl být atopický ekzém…co je divné je to,že ho to nijak nesvědí a nevnímá to,celkem to má už delší dobu a já myslela,že to zmizí až přejdou tyhle mrazy…nemizí to má to tam pořád,na omak je ta kůže suchá i když ho každý večer po koupání mažu.Jinde na těle to nemá,všude se píše,že to začíná v obličeji,ale on to má jen tady.Jednu nožičku má víc,na druhé jen trochu…Jde mi o to,jestli mám běžet k dr.a nebo ne,fotku taky bohužel nemám,takže těžko říct co to může být.Jestli to není nějaká jiná alergie.Dělá mi to starost.Jestli máte někdo podobnou zkušenost,pište…díky ![]()
Nemá to něco takového? tedy na fotu to není asi moc vidět, jsou to takové suché „koláčky“. Co se nás konkrétně týče, je to AE, ale zaboha nevím z čeho, když by měl být alergický jen na vejce, která nemá
![]()
Takže bohužel neporadím nic jiného než vysadit rizikové věci na cca měsíc a promazávat, promazávat, promazávat… ![]()