Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám prosbu. Syn (9měsíců), na krku se mu objevila vyrážka. Mudr nám napsala mast Locoid Lipocrem - mazat 4 dny. Pomohlo to, ale po dalších dvou dnech se vyrážka objevila znova. Nevíte co s tím. Mast od mudr nechci moc používat kvůli kortikoidům, které obsahuje. Děkuji za rady.
Můj 5m syn má AE a snažím se vyrážce předcházet. U nás pomáhá olejová koupel (Oilathum) a promazávat - používáme Lipolotio Excipial na tělíčko a A-dermu na tvářičku.
Jak ta vyrážka vypadá?
zkus to promazávat - mastit. Nám se hodně osvědčila Vitela vitamínová, bambucké máslo, Lipobáze nebo A-derma exomega. je potřeba zkoušet, protože každému zabere něco jiného. spíš se divím, že rovnou dala doktorka kortikoidy. ty má pro dceru až jako nejzazší variantu, když se ekzém hodně rozjede. a jak ta vyrážka vypadá? a není na krku jenom zapařený? ale to by doktorka měla poznat…
Záleží, jestli je to suché nebo jestli jsou to pupínky jako kopřivka či potničky a nebo jestli to mokvá.
Nejdříve to vypadalo jako opruzenina, ale rychle se to zvětšovalo.Mazala jsem na opruzeniny.Měl za tři dny celý krk. Jsou to červený malý pupínky a když se toho lehce dokneš, hned zčervená ještě víc. Stačí trošku škrábnout a rozleze se to dál. Nemokvá to. Mudr nic neříkala o AE, ale podle fórek, bych řekla, že je to ono. Ani neříkala promazávat. Mám vynechat nějaké potraviny? Na co si dát pozor? Dávám bílý jogurt, jablka, banány, pečivo a chléb den starý na žužlání. Chtěla bych pomaličku dávat normál jídlo.
Na co si dát pozor ti moc neporadím, protože každý reaguje na něco jiného,musíš vypozorovat a zkoušet.
Pokud to není suché, ale vypadá to spíš jak potničky, zkusila bych potírat černým čajem, osušit a pak slabou vrstvou natřít ambidermanem (v lékárně ti to prodají v kelímku). Občas do koupele můžeš zkusit přidat solamyl. Do napuštěné vaničky trošku nasypeš a rukou promícháš.
Zajistit, aby se moc nepotil, pot to dráždí.
Banány dávat pozor, aby byly dost zralé.
Co pije?
Jakou používáš dětskou kosmetiku? čím meješ apod.?
lili8 píše:
Ahoj, mám prosbu. Syn (9měsíců), na krku se mu objevila vyrážka. Mudr nám napsala mast Locoid Lipocrem - mazat 4 dny. Pomohlo to, ale po dalších dvou dnech se vyrážka objevila znova. Nevíte co s tím. Mast od mudr nechci moc používat kvůli kortikoidům, které obsahuje. Děkuji za rady.
moje malá má vyrážku na zápěstí předepsáno mámto samé Locoid Lipocrem taky 3-4 dny a nezabíralo to jako u tebe pak mi předepsala LIPOBÁZI sice si jí celou platíš,ale jejen na předpis. Malé se to objevilo loni v zimně od té doby co promazávám občas Lipobází tak to mažu Locoid Lipocrem tak 4× za rok. Jinak používám na krém,mýdlo a šampon leti AT4
Nám se po Vánocích udělala vyrážka v podpaží, vypadalo to zako zapařený, rozlezlo se to i na druhou stranu, náš Dr. nám taky dal locoid, taky nezabralo, poslal nás na koční, zda to není AE, kožní říkala, že to vypadá jako nějaká kožní viroza (asi docela častá v tomto období), doporučila nám koupit vitela ictamo a že to bude chvíli trvat a zmizí to, začalo to blenout a do 14 dnů to je pryč, momentálně půjdeme na kontrolu a nemá tam skoro nic, ťuk ťuk…
Začala jsem mu to mazac tím zázračním kelímkem od Oriflame a je to podstatně lepší. Tak doufám, že to bude mít brzo ok. Děkuji za podporu.
Vím, že v tom je určitě vazelína a propolis, dál nevím. Je to čistě přírodní. Já ho používám dlouho na opary, záděry, suché rty, atd. Tak jsem zkusila a dnes mohu hlásit, vyrážka je skoro pryč.
Já mám dobrou zkušenost se Sudokrémem. Můj mladý má taky AE a když má pod krkem červené nebo to mývá v ohybu na nohou, tak mu to tím mažu a vždycky se to zlepší. Taky mám od Dr. kortikoidy, ale fakt ten Sudokrém pomáhá a může se mazat pořád a hlavně vydrží dlouho na pokožce.
Ahojky moje třimesični dcera ma taky ekzem ale jen po rukou a na břiše na boku.Nemato na krku a nohou jak se všude piše.Ctela sem se jen zeptat jestli ma někdo skušenost z mastičkami ktery mi předepsala doktorka jeto LINOLA a HALICAR jestli je nekdo použival a jestli pomohli.Jaje teda použivam druhy den ale zatim změnu nevidim sem už zoufala mala mi hlavne špatne spi a je pak mrzuta.
Ta značka Linola je dobrá. Já mám olej do koupele. Promastí to celé tělíčko. Spíš bych koupila ten olej pak namazala. Taky to tak dělám. Můj má taky ekzém hodně na rukách,které si ještě k tomu strká do pusy pak je má červené a hroší, ale já ho promazávám modrou indulonou a ta to taky výborně zjemní tu pokožku.
Tak ten olejiček to sem nevedela že je taky tyhle značky nic mi doktorka neřekla jen že bych měla koupat co nejmin že i voda je chlorovana a to taky neni dobry.Tu indulonu to mysliš normalni klasickou indulonu?Mam ruzny doma indulony i nakou modrou jestli to je ono.Jinak diky za radu skusim koupit i ten olejiček do vody mala se koupe rada tak ji oto nechci připravovat.