Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lumáťa A že by mu bylo horko si nemyslím. Máme doma 21 a on nosí jen body s dlouhým rukávem, tepláčky a ponožky. Po ránu, když je chladněji, cca 19, tak má ještě tričko s dlouhým rukávem.
@lucka_mac píše:
@lumáťa Spíš mi přijde, že doktorka tu vyrážku nechtěla moc řešit, že čeká až vyléčíme angínu. Protože mírnější formu toho měl už před nemocí na bříšku a na pažích. Vypadalo to jako flíčky suché kůže. A jak se teď potil při horečce, tak to zrudlo a rozšířilo se mu to dál po těle. Na kontrole jí to určitě pořádně ukážu. Poprvé to měl někdy v 4 měsících, to jsme ještě chodili k jiné doktorce. Ta mu na to dala nějakou mastičku s kortikoidy a prý promazávat. A od té doby se mu to tak nějak stěhuje po tělíčku. Někdy je úplně klid, jindy se něco objeví. Ale nikdy ne tak extrémně jako nyní. Je fakt, že se mu to spustilo asi před měsícem a něco, když mu moje mamka vyprala v jiném pracím prášku. Já už mám všechno znova přeprané, ale pořád se toho nemůžeme zbavit.Akorát mě napadá, že když jsem byla malá, tak jsem měla atopický ekzém a prý to vypadalo podobně.
No jo, to jsem možná měla, ale ono to prostě vypadalo jinak… Myslela jsem, že je to něco nového. Až teď jsem začala víc přemýšlet o tom, co by to mohlo být. A v takovem rozsahu to opravdu nikdy neměl. Sama nevím jestli to má nebo nemá souvislost.
Tak se omlouvam.
Tak my máme to samé, ta vyrážka suchá červená je reakce na teplotu, měla by zmizet až bude děcko o. k.Jinak masti s kortikoidy bych nepoužila nikdy, vždycky existuje jiné méně drastické řešení. Například atopický ekzém není problém kůže ale hlavně trávicího ústrojí a začíná to u stravy.Ale ty zuby teda ty dokážou věci. my kromě rýmy a horečky máme ještě hnis v očích. Už aby to bylo za námi. No ale má teprv 3 zuby tak to si ještě užijem. ![]()