Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, napadá vás někoho, co by tohle mohlo být? Synovi 5 let se v úterý u pusy udělal pupínek a takhle se mu to rozšířilo. Tak jeden dva denně navíc. Neštovice jsem vyloučila. Impetigo se mi taky nezdá. Je atopik a má i některé potravinovky. Ale alegie se projevovaly vždy spíš jako fleky a otoky. Tohle jsou malé pupínky s bílou hlavičkou, které pak prasknou a zahojí se. Úplně jako akné. Nevím zítra kvůli školce. Musím do práce. ![]()
Namazala bych to něčím se zinkem, sudocrem nebo něco podobného a uvidíš ráno.
@Karleon píše:
Namazala bych to něčím se zinkem, sudocrem nebo něco podobného a uvidíš ráno.
Přidal bych B komplex.
To jsme teď měli taky u syna a bylo to z mrazu. Mazali jsme konopnou mastičkou a časem to zmizelo.
Jsem taky atopik a mam přecitlivělost na vitamin C.. Kdyz jsem si dala treba kiwi, grep nebo podobne „ostre“ ovoce, tak se mi udělala taky takhlea vyrážka u pusy.. Ted v dospělosti uz jea to lepsi, jen mam jakoby spálený rty.. Ale nesnědl neco zakazanyho?
Jo a začalo to u pusy a pár se jich udělalo i pod očima a na víčku, prý to tak bývá.
Taky mě napadlo, že je to z mrazu. Jak se ta pokožka oslabila. Mazala jsem to konopnou doteď, ale moc to nepomohlo. Tak dneska pudrem a začala jsem ze zoufalství framikoinem.
Locoid jsou kortikoidy ne? Mám ho tu teda taky. Ale nerada bych.
@MissBIG Tak především bych nemíchala mastné a nemastné složení těch mastí. Na to pozor! Pak nebudeš vědět co zabralo.
Taky myslím, že je to z těch venkovních teplot, mráz, obleva, mráz, vítr.
Ještě to může být podrážděné od šály, límce, čehokoliv kousavého, když se opotí, tak to pak klidně takové pupínky nadělá.
@MissBIG syn to ma taky a je to dano tim ze je mraz a jeste ktomu slinta
Namazat lekarskou vazelinou ktera je pro atopiky nejlepsi a voda tam neni tak je to dobre i do mrazu