Vyrážka na tvářích u roční holčičky

685
2.12.13 10:11

vyrážka na tvářích u roční holčičky

Ahoj holky, prosím o radu, zda se s tím nějaká z Vás také nesetkala, naše má u asi měsíc tuto vyrážku na tvářích, u doktora jsme samozřejmě byly, napsal nám vitamínovou mast, ale nezabírá to. Asi jí to nesvědí, nedrbe se. Lepší fotky se mi nepodařilo udělat, malá nespolupracuje. Moc díky za každou radu.

Příspěvek upraven 02.12.13 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8927
2.12.13 10:23

Ahoj, nevím zda píšu do správného tématu. Vyrážku bych tipovala buď na atopický ekzém (zkontroluj co jedla alergenního v posledních dnech rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody…), alergická reakce na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), nebo alergická reakce na chlad. Mazala bych čímkoliv co ji nedráždí, hlavně před odchodem ven a hlídala co jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 10:31

My máme asi to samé, nevím co to je ale má to už delší dobu, na atopák to nevypadá, to by jí asi svědělo. Když ji v tomto počasí nenamažu když jdem ven, má to horší. Počkám si na odpovědi, taky by mě zajímalo co by to mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.12.13 10:38
@badela píše:
Ahoj, nevím zda píšu do správného tématu. Vyrážku bych tipovala buď na atopický ekzém (zkontroluj co jedla alergenního v posledních dnech rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody…), alergická reakce na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), nebo alergická reakce na chlad. Mazala bych čímkoliv co ji nedráždí, hlavně před odchodem ven a hlídala co jí.

také jsem myslela, že to má z celeru, ale i když jsem jí ho 14 dní nedávala, tak to nezmizelo. Plísně bychom snad mít neměli, máme nový dům, a okna plesnivá nejsou a atopák většinou svědí. Máme jít na hexu doktor jí to chtěl píchnout, ale já mám strach, když nevím, z čeho to má:-( Jinak jí pořád to samé, nic nového jsme nezařadili :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená aleba
2.12.13 10:41

Ahoj, máme něco podobnýho, červené suché tváře, pupínky. Dle doktora atopák, mažem mastnýma mastičkama, má to už rok a nic nezabírá :(
a taky jí to nesvědí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10566
2.12.13 10:42

@pešina švagrová mi minulý týden říkala, že vyrážka na tvářích je průvodní jev Páté nemoci - má to její pětiletý synek :nevim: Ale divím se, že by na to doktor nepřišel. Tak zkusit pátrat tímhle směrem, ale zase to by za měsíc mělo být pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.12.13 11:09

No něco podobného měla dcera před rokem. Nakonec nám paní doktorka co se zabývá homeopatií řekla, že to je reakce na kravské mléko. Měla zanešená střeva. Takže jsme půl roku radikálně omezili pšeničnou mouku, kravské mléko jsme vyřadili úplně a vše se zlepšilo. Bohužel kravské mléko nemůže stále. Nahradili jsme ho kozím a ovčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
2.12.13 11:12

@pešina malý(9 měsíců) má to samé…už to měl cca. před měsícem a pomohla obyč. modrá indulona. Teď to má znovu od pátku, dnes se mu to rozlezlo trošku i na krk…k dr. jdeme zítra. Ale u nás je to asi reakce šťávu z blum a nebo na chlad :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
2.12.13 11:17

Malému to začalo koncem listopadu loňského roku, ale to měl dva měsíce. Doktorka to léčila jako atopický ekzém. Mazali jsme to předepsanou mastičkou. Někdy to měl horší, někdy hezčí. Dokonce to na pár dní vymizelo. Přes jaro, léto měl klid. Teď mu to začalo zase, ale už jsem to podchytila v začátcích a mažu indulonou (na doporučení lékaře) a má to zatím krásné.
Takže moje doporučení - mazat a nedopustit, ať to má suché. A pokud to má trvání, zašla bych k lékaři. Dá na to speciální mastičku. U některých dětí to dělá zima. (Podstata je mazat tvářičku vždy, než jdete ven). Ještě jako mrně pamatuji, že naši mi mazali vrstvu krému na obličej, hrozně mě to iritovalo, protože se mi na obličej lepila čepice… grrrr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.12.13 21:34

@pešina Naše malá má něco podobnýho a doktorka nám předepsala zinkovou mast a doporučila koupit krém od Biodermy ABCderm perioral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.12.13 11:20

@pešina

Píšu Vám a doufám, že jste přišly na to, co to je :) Moje 11 měsíční Sofinka má asi to samé :( jsou to takové červené pupínky, když se to zhorší, tak i s bílou hlavičkou, daly by se i vymáčknout (něco, jako akné), docela dost reaguji na teplo a zimu, nesvědí. Máte to samé? Má to už od 7 měsíců a jsem z toho nešťastná :( vyzkoušely jsme všechno možné: Bepanthen, Excipiál, Sudocrem, zinkovou pastu, Vitellu - vitamínovou mast, odvar z řepíku, odvar z měsíčku, mateřské mléko, Weledu, potírat líhem, nemazat ničím… Teď zkoušíme konopný krém MIMI cutis help a bylo to o něco lepší, ale včera se to zase zhoršilo… dětská doktorka pořád říká, že to je suchá dětská pokožka a že mám pořád promašťovat, ale mě se zdá, že to pak má ještě horší, myslím si, že to chce spíš vysušovat… taky jsme byly na kožním, ale doktorka se taky moc nepředvedla :) řekla, že asi ještě nemá vyvinutou pleť a zvětšené mazové kanálky a napsala nám na to právě zinkovou pastu, ale malá to pak měla hrozně červené, tak jsem jí to přestala mazat… no a tak jsem si řekla, že půjdeme ještě na dětskou alergologii a uvidíme. Ale tak si říkám na co by mohla mít alergii? hezky prospívá, průjem nemá, lepek jsme zaváděly asi v 5. měsíci, tak na lepek asi ne, to by měla už dřív, na kravskou bílkovinu? dávám jí akorát mléčnou kaší hame a někdy bílou activii… nebo mě včera napadlo jablko nebo banán :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
26.12.13 12:06

@Olenka u nás nakonec zabralo mazat linolou… za tři dny mazaní to zmizelo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.12.13 21:21

Lucík 25

Děkuju, taky vyzkoušíme :) a u Vás to vypadalo stejně, jako u nás? Taky jste měly na pupínku bílou hlavičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
1.1.14 17:38
@Olenka píše:
Děkuju, taky vyzkoušíme :) a u Vás to vypadalo stejně, jako u nás? Taky jste měly na pupínku bílou hlavičku?

bílou hlavičku nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
3.2.14 20:38

Máme to samé, prý je to normální, mazové žlázky či jak mi to vysvětlila doktorka, nic nám na to nenapsala..zkusím tu linolu )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí