Vyrážka, nebo exém?

35
22.4.13 13:18

vyrážka nebo exém?

Ahoj holky, je mi jasný, že na tohle téma už tady toho bylo hodně, ale nemůžu se nějak zorientovat, tak se ptám znova. náš osmiměsíční syn měl nejdřív jenom na ručičce takový kolečko drsný kůže, ani to nebylo vidět spíš jsem to cítila když jsem mazala. potom se mu to drobet udělalo na druhý ručičce a asi před týdnem na zádech, ale tam je těch fleků víc. jsou to prostě ohraničená místa drsný kůžičky, někdy červený, někdy suchý, někdy skoro nejsou vidět. hodně to mažu a na těch rukách to mizí, ale na zádičkách nic moc. mám strach, že doktor nám hned dá kortikoidy. neměly jste něco takovýho, moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
28.2.14 20:30

Zdravim holky. Mam stejny problem. Mala vypada, ze ma na zadech mapy. Dr ji na to dala jakousi uplne prirodni masticku, po ktere se ji to jeste zhorsilo, takze radsi vubec nemazu. Nevite nekdo, co by to mohlo byt a co bych ji na to mela dat? Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
1.3.14 18:48

Opravdu se tu nikdo se stejnymi zkusenostmi nenajde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.15 16:14

Co by to mohlo být?

Prosím o radu, mám opravdu škaredou vyrážku na ruce, už si s tím nevím rady, nic na to nepomáhá, mám to jen na pravé ruce, přikládám foto, nevíte někdo, co by to mohlo být? Chystám se na kožní, hned jak bude čas, bez toho to nepůjde bohužel :-( Nikdy jsem to neměla a zajímá mě, co to může být :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.15 16:16

Nikdy jsem žádné kožní problémy neměla. Mám vyrážku i na čele u vlasů a jde mi to až do vlasů a taky to nevypadá pěkně :-( A ještě takový dotaz, můžu jít na kožní i bez doporučení praktického lékaře? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
vin
1327
16.6.15 17:34

Na kozni je mozne jit bez doporuceni.
K vyrazce bohuzel nic nereknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
16.6.15 20:10

Řekla bych spíš vyrážka, já mám atopický ekzém, který se projevuje vyrašením malých puchýřku a je na dotek hrubý, tohle vypadá jemně, akorát máš suchou kůži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.15 23:08

Tady ta vyrážka na té fotce je na dotek spíš hrubá, už na to radši nic nepatlám, protože mi přijde, že se to zhoršuje. Nevím, co budu dělat, na kožní se můžu objednat až na srpen, do té doby mají plno :-( No to nevydržím. A hlavně teď přes léto, kdy se chodí s krátkým rukávem. A mám to i na čele, taky nějaká vyrážka, ta je zas jinýho charakteru. Spíš taková šupinatá, dělají se tam takové suché stroupky a je to dost vysušené, někdy pomůže modrá indulona. Na chvilku, že to nemám tak vysušené. :(

• Citovat
  • Upravit
953
18.6.15 12:14

A do jiného města nebo na jiné kožní nemůžeš? já jsem šla bez objednání, čekala jsem sice asi 2 hodiny, ale nakonec mi dala hned recept na mastičky a během chvilky to bylo pryč, teď, co jsem těhotná, se to o moc zlepšilo a jen občas ještě namažu, ale alespoň to nesvědí a neotravuje mě to…
ještě mě napadlo, že se můžeš jít zeptat do lékárny zda nemají něco bez předpisu než se dostaneš na to kožní jako objednaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.6.15 09:08

je to exem?

Dobrý den, prosím maminky, které mají zkušenosti s exemem, dceři se udělala vyrážka viz foto, ma ji na noze, zadech a par pupínků i na rukach. Neskrabe se, takže to asi nesvedi, na dotek je to vystouple, barva pres den oranžová, po koupani zcervena.Uz to ma asi 3tydny. Podotýkám, ze kosmetiku ani jidlo jsem nemenila. Setkaly jste se s tim? Myslela jsem že exem svědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.6.15 09:10

Nemá to z jahod? teď je sezona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.6.15 09:45

To jsem si take myslela, tak jsem je vysadila, ale beze změny, tak ze by z domaciho dzemu? kupovany ale nic nedelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenka33
30.6.15 15:06

Mela jsem to taky, udelal se mi stejny flek jenom na leve ruce. Taky jsem to mazala vsim moznym, ale nic nepomahalo a jakoby se to zvetsovalo. Sla jsem na kožní, kde mi řekli, ze se jedna o urcitý druh kožni plisne a dostala jsem na to takovou vodicku v kapkach. Tu jsem mazala týden a vše zmizelo. Takže určitě doporučuji jít ke kozni a hned to zmizi. :)

• Citovat
  • Upravit
3204
1.2.21 19:27

Zdravím maminky i ostatní, prosím o radu co to tak by mohlo být. Dceři zčervená kůže, později se jí objeví takovéto bradavicky průhledné, jakoby uvnitř byla tekutina. Nevíte co by to mohlo být? Viz. Foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek