Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
radši zůstanu v anonymitě, protože mám s touhle věci velký problém.
Mate některá take problémy s výrazkou po holení tam dole?![]()
Já na to trpím šílene, jsem z toho úplně nešťastná, vyzkoušela jsem i depilaci, 1000 druhu krému, pudru, atd a nic poradně nepomáhá.
Strašně se za to stydím u sexu. Mám tendence se furt schovávat a tak nějak to zakryvat a vůbec si to s tím neuziju. Sex za světla už vůbec ne…![]()
![]()
to bych si to při každé chvilce musela zakázat hodně krycím makeupem
![]()
![]()
Hrozne mi to snižuje sebevědomí celkove…blbě to vypada, je to nepříjemné a ty zarostlé chloupky někdy proste i bolí.
Mate někdo zkušenosti podobne a nějaké rady..?
Diky moc.. už si nevím rady
IPL epilátor a máš po starostech. Mám Philips Lumea, nemá chybu.
Mě pomohlo kvalitní holítko. Ne takové ty jednorázovky. Mám konkrétně od Gillet. Jinak jsem měla s tím taky problém ale myslím že to je normální, prostě podrážděná pokožka.
@Proto02 píše:
IPL epilátor a máš po starostech. Mám Philips Lumea, nemá chybu.
Bohužel není pro všechny.
Já tě úplně chápu:( já jsem taky vyzkoušela všechno, chodila jsem na ipl i tu lumeu doma mám.
ruce, podpaží mám v pohodě-nikde nic, ale nohy a intimní části mám chlupaté jak opice… Vecer oholim, ráno jsem už drsná a večer téměř zase chlupatá a pupinkovata. S plavky mám problém, nechavam- zastrihuji trojúhelník, okolí bikin holim, ale jsou vidět pupínky, zarusty…je to děs ![]()
To je obráceně, máš hodně křehké až nulové sebevědomí, sebepřietí a akceptaci sebe samotné, tkaové jaká jsi.
Proto se nejsi schopná v sexu dostat přes paniku že nejsi dokonalá a ještě k tomu přidáš pupínky.
pokud nadeš metodu, která tě zbaví nežádoucího ochlupení, tak si vymyslíš něco dalšího.
Takže výrazně podstatnější je učit mít se ráda taková, jaká jsi a při sexu souložit, ne se nípat ve vlastních mindráchích.
Zkus si předtím dát horkou vanu, holit kvalitní a ostrou žiletkou, po oholení vydezinfikovat třeba pánskou vodou po holení, a potom dětský pudr, ten pomáhá na zarudlou a podrážděnou pokožku.
Možná zkus oholit po směru růstu chloupků a po holení namazat dětským olejíčkem. Kdysi jsem četla, že někomu pomáhá po holení tea tree oil
Jejda, úplně jsem si vzpomněla na to hrozné svědění a klín plný zarudlých pupínků. Brrr. A že jsem toho vyzkoušela.
Za mě si kup elektrický holící strojek i se zastřihovačem. Není to 100% hladké, ale chlupy netrčí a hlavně nic nezarůstá! A když je potom dvoudenní strniště, neškrábe to tolik, jako po holení žiletkou.
Vubec ne žiletkou! Já mám depilator Braun 5560 uz 10 let a jsem spokojena. Oholím si celé tělo za pár minut dokud hladka, nikdy to zarudlé nemám.
@Anonymní píše:
Vubec ne žiletkou! Já mám depilator Braun 5560 uz 10 let a jsem spokojena. Oholím si celé tělo za pár minut dokud hladka, nikdy to zarudlé nemám.
Dobrý den,
moc děkuji za hezkou radu. Zeptám se, strojek depiluje nebo jen do hladká oholí? Já jen, aby to nedopadlo jako s žiletkou.
Ještě jednou diky
![]()
Já jsem přešla na škubání. Bolí to strašně, ale pupínky jsou jen chvíli. A chlupy dorůstají dlouho. A jako bonus chloupky ubývají ![]()
Peeling káva s olejem nebo cukr s olejem, lufa ap. Třeba pomůže, někdo má opravdu citlivou kůži, to je pak lepší zastřihnout, není to hladké, ale nejsou boláky. Nebo plavky s nohavičkové a pokožku nechat odpočinout úplným vyholováním
@Ou
Diky za názor ale dovolím si nesouhlasit, je to hloupost.
Sex me baví, nestydím se za nic na svém těle, obličeji. Mám rada svůj zadek, prsa a co se toho tyče, jsem hodně sebevědomá.
Jedine co mi na me v podstatě vadí a s cim se potýkam, je tenhle problém, o kterém jsem psala a prosila o radu. Pokud tohle vyresim, nebudu muset již nic resit. ![]()
Kazdej máme občas nějaký mindrak a problém, který chceme resit. Tohle je ten můj. Ale jinak říkám, diky za nazor. ![]()
Ahoj holky,

to bych si to při každé chvilce musela zakázat hodně krycím makeupem

radši zůstanu v anonymitě, protože mám s touhle věci velký problém.
Mate některá take problémy s výrazkou po holení tam dole?
Já na to trpím šílene, jsem z toho úplně nešťastná, vyzkoušela jsem i depilaci, 1000 druhu krému, pudru, atd a nic poradně nepomáhá.
Strašně se za to stydím u sexu. Mám tendence se furt schovávat a tak nějak to zakryvat a vůbec si to s tím neuziju. Sex za světla už vůbec ne…
Hrozne mi to snižuje sebevědomí celkove…blbě to vypada, je to nepříjemné a ty zarostlé chloupky někdy proste i bolí.
Mate někdo zkušenosti podobne a nějaké rady..?
Diky moc.. už si nevím rady