Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
takhle to mívá dcera -u ní to je ekzém (pokud to chceš hned pryč nejrychleji to zmizí mastí s kortikoidy -Locoid, možná by to předepsala i praktická dr.)
Zkusila bych bepanthen plus. Má sklidnujici efekt. Jinak tě naprosto chápu, já vždycky když někam jdu tak se mi jako naschvál objeví vyrážka a bepanthen mi právě vždycky pomůže ![]()
Obávám se, že to může být ložisko atopického ekzému.
a rychlé přeléčení zkuste buď něco s kortikoidy od lékaře a nebo ten bepanthen.
Dlouhodobě chcete užívat vyšší dávky rybího tuku tak 5g-10g EPA/DHA denně. Pokud byste užívala jen omega kyseliny, ne přírodná rybí tuk, tak k tomu ještě od podzimu do jara suplementujte D vitamín - tak 1000 jednotek denně.
Plus teda potřebujete najít co nejšetrnější způsob čištění pleti - hlasuju pro konopnou mycí pěnu od Canadermu a nějaký co nejméně dráždivý hydratační krém pro ekzematickou pleť - to bohužel musíte vyzkoušet na vlastní kůži, každá pokožka může reagovat jinak.
Taky to chce vysledovat jestli vám to nespouští nějaké jídlo, případně jeslti to reaguje na stres/nevyspání a podobně. A možná si projistotu zajít na alergologii.
Moje dcera to má taky. Kožařka doporučila Toleriane ultra oční krém, hydratuje citlivou pokožku Je teda dražší, ale zabral. Zkus zagooglit
Zkus bepanthen plus nebo jsem ještě slyšela o hydrocortisonu ale s tím nemám zkušenosti. Najde se tu někdo kdo vyzkoušel?
Mně na vyrážku kolem očí pomohl Maxitrol mast. Během pár dnů bylo po problému. Teď když cítím, že se něco děje tak zajdu pro mast a mám klid. Ale je pravda, že to trvalo než jsme s doktorkou přisly na to co mi pomůže.
@Sofie7 píše:
Mně na vyrážku kolem očí pomohl Maxitrol mast. Během pár dnů bylo po problému. Teď když cítím, že se něco děje tak zajdu pro mast a mám klid. Ale je pravda, že to trvalo než jsme s doktorkou přisly na to co mi pomůže.
A to je na předpis? A za jak dlouho ti to pomohlo?
Ano na předpis . Jsou to antibiotika. Je to taková malá tuba, stojí něco kolem 100,–. Mně to píše kožní, ale klidně mi to napíše i obvodní. Během tří, čtyř dnů. Měla jsem uplně červený dolní i horní výčka a do toho ještě takový vodnatý pupínky. A u očního by to prý mělo být bez doplatku, ale tam se mi nikdy nechce ![]()