Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkus silný černý čaj a potírat to tím, malému se něco podobného udělalo v porodnici na tvářičce a ten čaj doporučili přímo tam a pomohl. Nezačínají mu růst zuby? To by mohla být příčina.
Je to latkovkama. Zkusdat jednorazovky, otirat cernym cajem, nebo hermankem, po vysuseni namazat Infadolanem. A uvidis. Ja musela latkovky prodat a prejit na papirove pleny, dcera mela to same. Vubec se to nehojilo. Po dvou dnech v papirovce mela zadekbez opruzenin. Kazde dite holt latkovky nesnese.
@j.a.n.i1 Hm, zuby mě taky napadly. Slintá celkem dost. Zkusím tedy ještě ten černý čaj…
@bobr123 Dík, no do látkovek ho balím už cca 3 měsíce a celou dobu byl v pohodě bez jediné opruzeniny, až teď… Zkusím dát jednoráz, pokud se to v tom zlepší, tak je to jasné, ale doufám že ne, do látkovek už jsem vrazila přes 8 tis. ![]()
Já mám opačnou zkušenost, mě se dítko oprudilo v jednorázovkách a v látce OK…
@Anonymní píše:
@bobr123 Dík, no do látkovek ho balím už cca 3 měsíce a celou dobu byl v pohodě bez jediné opruzeniny, až teď… Zkusím dát jednoráz, pokud se to v tom zlepší, tak je to jasné, ale doufám že ne, do látkovek už jsem vrazila přes 8 tis.
Muzou to byt samo i ty zuby, moc muze byt agresivnejsi, zkus na par dni ty papirovky a ubidis, urcite tim nic nezkazis. Ja jsem po prvnim prebaleni hned videla zlepseni, tak uvidis. Ja do toho taky nacpala penize, ale holt se nedalo noc delat.
@j.a.n.i1 píše:
Já mám opačnou zkušenost, mě se dítko oprudilo v jednorázovkách a v látce OK…
Jasne, kazdy dite je jiny. Jak pisu, dcera to nesnesla a hned po prvnim prebaleni mela zadek lepsi, masticky najednou zacly zabiraz a po par dnech bylo po opruzenine.
@j.a.n.i1 Můj starší syn byl na jednorázu, pak se hrozně oprudil, lítali jsme s tím po doktorech a nakonec jsme přešli na látkové plenky. Ani v těch se to nezlepšilo, resp. objevilo se mu to pokaždé, když mu rostl nějaký nový zub, bez ohledu na to jakou měl na sobě plenu. Ale s tolika pupínky po celém zadečku jsem se u svých dětí ještě nesetkala… ![]()
@bobr123 No jako kdyby mu látkovky vadily hned od začátku, tak mám jasno, ale on fakt skoro 3 měsíce neměl jedinou opruzeninu, jediný pupínek, až teď najednou… Mám už objednané separační vložky, vycházím z toho, že má agresivní moč (třeba právě od zoubků), tak aby s ní nebyl v kontaktu. No už mi z toho zkoušení všeho možného jde hlava kolem, nedělám nic jiného…
Nech ho doma bez pleny… předpokládám, že ještě neleze, tak velkou osušku a jeho na ni.
@bobr123 píše:
Je to latkovkama. Zkusdat jednorazovky, otirat cernym cajem, nebo hermankem, po vysuseni namazat Infadolanem. A uvidis. Ja musela latkovky prodat a prejit na papirove pleny, dcera mela to same. Vubec se to nehojilo. Po dvou dnech v papirovce mela zadekbez opruzenin. Kazde dite holt latkovky nesnese.
syn to měl bohužel stejně, musela jsem dát látku pryč ![]()
Jinak teda taky mi to připomíná spíš nějakou alergickou reakci, syn měl něco podobného, rozlézalo se mu to po těle, zkus nasadit třeby sirup Aerius nebo kapky Fenistil a uvidíš, jeslti nebude změna ![]()
@Lizzi píše:
syn to měl bohužel stejně, musela jsem dát látku pryč
Jinak teda taky mi to připomíná spíš nějakou alergickou reakci, syn měl něco podobného, rozlézalo se mu to po těle, zkus nasadit třeby sirup Aerius nebo kapky Fenistil a uvidíš, jeslti nebude změna
Ja to skoro obrecela, takovy penize a takovy krasny pliny jsem mela. No, smula. Mlada si to vymyslela jinak. Ted jedu na Dada plenach. A dobry.
Zkus jeste tanno hermal lotio. To jedine u malyho zabralo, ale musi se namazat tenka vrstva. Meli jsem snad vsechny masti. Tak snad ti to pomuze. Kazde ditko je jine. Co zabere jednomu druhemu nemusi. Muze to byt zoubkama i latkovkama.
@j.a.n.i1 To taky dělám, jenomže mám pocit že ani to nepomáhá… Nehledě na to, že čůrá skoro pořád, takže bych těch osušek musela mít třeba 50 na jeden jediný den, o kakání ani nemluvím.
Maminky, prosím, poradí mi někdo? Anonym kvůli fotce - nevím jak ji upravit, abych zakryla pytlík, a znovu vyfotit se mi to už nepodaří - malý se nenechá.
Synovi (5 měsíců) se pod plenkou objevily pupínky - na fotce je to vidět špatně, ale snad něco vidět je (fotím mobilem, takže lepší to nebude). Má to po celém zadečku i pod bříškem, prostě všude pod plenkou. Jsou vystouplé, po sundání pleny červené, na vzduchu zesvětlají. Malý nevypadá, že by ho to nějak trápilo či svědilo… Začalo to pár pupínky pud pytlíkem a po třech dnech neustálého přebalování, větrání, mazání (sudocrem, imazol, rybilka, bepanthen - ten je na to snad nejhorší) se to vůbec nezlepšuje, naopak se to zhoršuje před očima a takhle se mu to rozlezlo… Už fakt nevím co s tím, a hlavně z čeho to je? Používám látkovky, přebaluji často, vlhčené ubrousky nepoužívám - umývám ho pod tekoucí vodou, nebo jen lehce otřu žínkou, jemným dětským mýdýlkem ho vezmu jen když se pokaká. Stále jen kojím - nepřikrmuji, nic neobvyklého jsem nejedla, peru stále stejně (v lovele, místo aviváže ocet, dvojité máchání) a peru tak všechno prádlo a nikde jinde po těle to nemá, jen pod plenou… Nemáte někdo zkušenost? K doktorce se mi nechce, příští týden jsou jarní prázdniny, takže bych tam musela se všema čtyřma dětma, což by byl docela mazec.. Samozřejmě když by jiná možnost nebyla, jela bych… Ale třeba poradíte. Snad fotka nikoho nepohoršuje.