Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Partnerovi se před chvílí udělaly po celem tele fleky. Otekl mu i krk a obličej. Od oběda prý nic nejedl a nic neobvyklého dnes raky neměl. Vzal si zodac a je to lepší, ale ty fleky vypadají desive. Nikdy předtím se mu to nestalo. Máte zkušenost, co by to mohlo byt?
Jestli to má po celém těle, tak je to nějaká kopřivka - alergická reakce na něco. Jelikož mu natekl i krk a obličej, návštěvu lékaře bych neodkládala. Silná alergická reakce může být i životu nebezpečná pokud natečou dýchací cesty.
Můj manžel tohle mívá taky, celý u toho oteče. U něj je to vždy nějaká alergická reakce např. na prach nebo se mu to občas udělá i při velkém stresu nebo námaze. Během pár hodin to vždy samo zmizí.
@hatawai vzal si zodac a fenistil kapky, po tom se mu krk uklidnil. Ale fleky má pořád, ikdyž pomalinku mizí
Měla jsem to po celém těle, nateklé rty, oči, nos i uši. Vždy se to vyselo po probuzení, pak to zmizelo a vyselo se to zas večer. Trvalo to 6týdnů. Alergická reakce na coldrex a paracetamol (jeden den coldrexm, druhý den paralen). Zjistili mi pak alergii na paracetamol.
Brala jsem Aerius a Dithiaden, první dny jsem jezdila na injedkce - kalciovku a dithiaden do svalu.