Vodnaté pupínky (nesvědící)

28.1.16 21:24

Vodnaté pupínky (nesvědící)

U syna již delší dobu, cca půl roku se objevují vodnaté pupínky. Jsou malé, nijak nesvědí, ani nejsou zarudlé (jinou barvu) a stěhují se tak různě. Měl je na ruce, tam pak zmizely, pak na břiše a teď na stehně. Vždy se objeví, zmizí a pak se objeví někde jinde. Není exematik, ani to není spojené s žádnou teplotou, poštípáním… Když se pupínek zmáčkne, tak vyteče vodička. Jsou malé, o trošku větší než špendlíková hlavička.
Nemáte s tím nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.1.16 21:37

No v podstatě jako z puchýřků, ale puchýřky jsou větší. Potničky to být nemohou. Ty jsou většinou na místech, kde se člověk spíš „spaří“. A není to nijak zarudnuté. A zapomněla jsem syn je již školák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.16 00:21

Hmmm, to vůbec. Impetigo je svědící, zarudlé, následně i strupovité. Tohle žádné jiné zbarvení nemá, ani to není hnisající. Prostě nic. Kožní také moc nevěděla. Dala na to mastičku a toť vše.
A jak jsem psala, jak se to samo objeví, tak to zas zmizí a ukáže se jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.1.16 09:11

@Lucie Drozd Podle mě molusky. Bych to nevymačkávala, akorát mu to rozneseš po těle.
Doktorka mu to chtěla vypalovat jako bradavice, což jsem odmítla, protože je to bolestivé. Tak poradila potírat čímkoliv, co je na bradavice. Takže já zvolila Kolodium Forte. A tak jsme se toho zbavili.
Jinak bacha na ručníky a tak, je dobré to prát aspon na 60, to samé pyžamo a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.16 12:51

Super, děkuji za radu, to bude asi ono. nikdy jsem o tom neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek