Vyrážka u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
203
9.2.17 13:23

@tery16 5 týdnu se to drželo jen na tvářích a krku teď týden už i na zádech. Nikde jinde-zatím :( peru v persil senzitiv. Kdyby to bylo z toho tak to má spíš po těle než hlavně na obličeji ne? Dělali ji testy z krve vše negativní. Teď mi byl doporučený krém a-derma exogema, koupala jsem v černém čaji i ve vločkach, obklady z jarische, tváře ji umývat v kojenecké vodě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
9.2.17 13:42

@Spojka2 Ahoj, muj syn(4měsíce)to má skoro stejné. Je to atopický exém. Na kožním jsme dostali dvě mastičky, jednu na ty červený místa a jednu na promaštění. Dost nám to pomohlo. Už to má jen trochu na tvářích. Doktorka říkala, že je to běh na dlouho trať, že to bude chvíli lepší a chvíli horší. Koupu jen obden a to v hyporalergením mýdle od A-dermy a hlavně pořád mazat, mazat a mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.2.17 13:44

@Spojka2 Asi záleží, co jí v té krvi testovali. Nám v krvi vyšel jen vaj. bílek a kasein. Na kožních testech na předloktí mu ani nevyšla ta pšenice. To až v těch napelpovacích, opožděná reakce. Kdyby mu to nevytestovali, tak těžko přijdu na to sama. :nevim:
My jsme taky právě zkoušeli kdeco, kdejakou mastičku, koupel…Pak už jsem se jen modlila, ať se dostaneme už na testy a víme něco konrétního.
Dr mi říkala, že má v evidenci děti alergické na kuřecí maso. Dneska je asi těžký zjistit, co je alergenem, protože je toho všude moc.
Přepisuju, co mu testovali, ať se toho můžeš chytit a třeba zkusit vyřadit…
Vazelína, arašídy, banán, bílek, celer, hořčice, jablko, kakao, kiwi, kravské mléko, vepřové maso, kuře, mrkev, Nutrilon HA, lískové ořechy, pšeničná mouka, rýžová mouka, hrachová mouka, soja, skořice, pekařské kvasnice, Nutrilon allergy care

Z mastiček mu celkem dobře dělal Bepanthen Senziderm a Bioderma Preventive, ale opravdu zabrala až ta dieta, to bylo jak zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.2.17 13:52

@zuzukobylka u kožní jsem s ní taky byla a ptala jsem se jestli to nemůže být atopik a dr řekla že v tak nízkém věku to nelze určit :think: tak buď byla úplně mimo nebo já už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.2.17 13:56

Po bepanthenu mi zrudla jsi rajče :-( zkusím znovu nějakou tu dietu tím asi nic nezkazím, jen doufám že nepřijdu o mlíko už tak jsem za ty necelé tři měsíce od porodu o 18kg lehčí.
Mám strach aby ji to nezůstalo a hlavně na tich tvářích :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.2.17 16:56

@Spojka2 Já byla taky u kožní a ta řekla, že to ekzém není, že je extrémně přesušenej. Nicméně já už tušila, že to k ekzému spěje a po zkušenostech s doktorama u nás, mám takovej pocit, že se tomu každej jen vyhýbá, jen neříct jasnou diagnozu, jen se k tomu nepostavit čelem, jen tu maminku nevyděsit…
Když si to přečteš, tak pro atopák je klasický začátek kolem 2.-3. měsíce. Nám to začalo o chvilku dřív, ale rozjelo se to přesně mezi tím 2. a 3. měsícem.
Jaké to je, je to suché? Já ho nemohla ničím promazat tak, aby to chvíli vydrželo. Za 2 hodiny byl opět suchej, jak kdybych nemazala vůbec.
S tou dietou je to šílený. Nemůžeš nic…a co můžeš, to je obvykle zásadně nezdravé. :roll: Já bych teda -18kg uvítala, mě to tak nejde, ale je fakt, že se hodně snažím najít alternativy, které můžu a které mi ukojí moje chutě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.2.17 16:58

Jinak nevím, odkud jsi, ale my byli na testech v Litomyšli. Kdybys chtěla malou natestovat znovu. Jméno dr kdyžtak pošlu do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
9.2.17 17:41

@Spojka2 A kožní vám žádný mastičky nedala? Nevim no, ale vypadá to podle těch fotek fakt uplně stejně. Nejdříve to měl taky jen na tvářích, po několika týdnech pak na hrudníčkua na ramenou a byl celej uplně vysušenej…Ptala jsem se i na dietu a říkala, že se na to názory různí, že jediný co by mi doporučila je nejíst moc mléčných výrobků a opatrně s citrusama. Malýho taky kojim a když jsem četla někde na netu tu komplet dietu, tak nevim, čím bych se měla stravovat, bylo tam vyjmenováno snad uplně všechno, co jim 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.2.17 17:57

@zuzukobylka Na kožním mi bylo jen řečeno že je brzo na nějaké soudy a ať se připravím že mě to bude stát dost peněz jelikož ne všechny krémy jí hned sednou. @tery16 jak píšeš chvilku chvilku promažu a vydrží to jen si hodinu. Jsem z MS kraje, tak že trochu z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
9.2.17 18:28

Má některá z vás už odrostlejší děti, takže by mohla vědět, kdy si tyto věci „sednou“? Tj. už se to moc nemění a dá se vyšetřit co to je a co s tím? Protože u mimin je to skoro jako hádání z křišťálový koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek