Červené flíčky na podbřišku u 21měsíčního batolete

9847
8.12.11 15:43

Červené flíčky na podbřišku u 21měsíčního batolete

Ahoj holky, jdu si pro radu, malá má asi 3 týdny na podbřišku (mezi pupíkem a genitáliemi) červené flíčky a postup je následující…
objevilo se několik mokvavých flíčků (jako mívala při dermatitidě z papírových plen) mazala jsem nejprve Imazolem, nic se nedělo, mazala jsem Canestenem, flíčky jakoby uschnuli a kůže se začala olupovat, Sudocream nebyl dobrý, teď mažu Excipialem, ale nevím jestli to něčemu pomůže :nevim:
evidentně jí to svědí protože se tam pořád snaží drbat :(
plenky už máme jen na noc, přes den běhá v kalhotkách… ale i tak jí začali flíčky zase rudnout, tak jsem jí dneska nechala běhat bez gatěk a dala jí jen delší triko (šatičky si umazala), snad to pomůže :nevim: na tu dermatitidu nám pomáhal ten Canesten, asi po 4-5 dnech to bylo pryč, ale mazali jsme 2 týdny aby se to nevrátilo, ale teď nepomohlo ani toto protože to vůbec nezmizelo :-(
z manžeolovo strany je v rodině lupénka, myslíte že by to mohlo mít nějakou souvislost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
661
8.12.11 16:47

Lupenka může být dědičná, ale taky by to mohl být atopický exém.Byly jste s tím na kožním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
8.12.11 16:59
Paťka08 píše:
Lupenka může být dědičná, ale taky by to mohl být atopický exém.Byly jste s tím na kožním?

Teď zatím nikde, před víc jak půl rokem jsem byla tu u nás na kožním kvůli té dermatitidě z plenek, a tam už mě nikdo nedostane!!! Dr. se na malou ani nepodívala, nesundala jsem jí ani kalhoty a punčochy, natož plenku aby se na to podívala… mezi dneřma řekla že má malá ekzém a má to po mně (žádný nemám) a dala mi recept na kortikoidovou mast, na kontrolu jsem tam ani nešla, bylo mi z té dr. fakt zle :cert: Budu zkoušet malou protlačit na kožní jinam, ale v tom únoru (nebo březnu? :think: ) nás nikde nechtěli, že k nim nepříslušíme spádově a že mají plno :( najdu kožařku u který jsem si byla nechat vyndat znamínka (ta byla super) a zkusim to u ní, kdybych já si ale pamatovala jak se jmenovala :oops:
A ta lupénka asi dědičná bude (aůe teda nemusí jí mít každý), ale manžel je 4.generace co jí má (on slabě, jeho ségra silnou)… předtím to asi nikdo nesledoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek