Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Čím jste vyléčili vyrážku po slintání? Malýmu jsou 3 měsíce a cca před dvěma týdny se mu udělala nejdřív na tvářičkách a pak i na hrudníčku vyrážka. Zkoušela jsem nejdřív modrou indulonu, pak sudocrem a teď poslední 3 dny infadolan, ale připadá mi, že to skoro nepomáhá a malej u toho mazání řve jak tur
Díky!
@Naty12 ahojda nám nejvíc pomohlo zázračný vajíčko z oriflame je v tom mateří kašička, včelý vosk a tak ![]()
Mne pomáhal bepanthen na opruzeniny nebo masticka na opruzeniny od hippu, mazala jsem a kazdy slintani hned utirala aby byla bradicka sucha. Počkej az bude prskat jako auticko ![]()
@andrejka_b Tak bepanthen nám taky nepomáhá, na ten jsem zapomněla. Taky se snažím utírat, ale to bych od něj nesměla na krok
Už jsem mu i začala dávat na doma bryndák aby neměl pořád mokrý bodýčko
Zkusím to od hippu, díky ![]()
Nivea sos me pomahala na vsechny…zbytek co jmenujes vubec..ale kazdy ma kuzi jinou.
Já mažu konopnou mastí a měsíčkem… občas to pomůže, občas to zas vyraší někde jinde… pořád mažem ![]()
@mejdylko Jj, je mi jasný, že budu muset něčeho koupit rovnou kýbl ![]()
@Naty12 asi tak nějak.. malinkýho takhle mažu snad skoro pořád. Na chvíli se to uklidní a pak to vyraší jen o cm vedle a jede to znova. ![]()
Zklidnění odvarem řepíku-několikrát denne omyt tamponkem namocenym v odvaru, mazání Johnsons Baby extra care-hypoalerg, udržovat podrážděnou oblast suchou-otírat čistým hadrikem nebo kosmet ubrouskem. Držím pěsti, ať se stav brzy zlepší.
Přechodně pomohl odvar z řepíku, přechodně černý čaj. Dlouhodobě nic. Zmizelo to postupně samo, ale trvalo to několik měsíců.
My jsme taky zkoušeli kdeco a vlastně nám nezabralo nic. Někdo si chvalí Bioderma Perioral krém, ale ani ten mě moc nenadchnul. Nějak to zmizelo samo. Ale utírat je dobré jen tak opatrně a lehce, ať to nemá podrážděné ještě víc…
Když mě je ho hrozně líto, má to červený a pořád strašně suchý, ať už mažu čímkoliv ![]()
V lékárně jsem na to dostala Calcium pantothenicum a musím potvrdit, že nám to vždy zabralo a vyrážka zmizela. Používám to i já když se mi něco objeví.
V lékárně jsem na to dostala Calcium pantothenicum a musím potvrdit, že nám to vždy zabralo a vyrážka zmizela. Používám to i já když se mi něco objeví.