Vyrážky kolem úst

348
23.11.16 08:25

Vyrážky kolem úst

Dvouletá má už asi půl roku, olezlou pusinku.
Ze začátku to měla jen dole pod rty, pak se jí to rozlezlo na druhou stranu a pak už kolem celé pusiny. Už nevím co stím, dr to viděla, jak to neměla tak hrozné, dala nám krém od Biodermy přímo pro děti na olezlou pusu, mazání nemělo žádný efekt, ale mazala jsem dál, že třeba to chce dlouhodobě. Zkoušela jsem i Infadolanem i domácí konopnou mast.
Jednu dobu to měla skoro pryč a další den znova. Přes den to ma někdy lepší, po koupání to vyleze víc.
Teď jsme ve stádiu kdy Zkouším nemazat ničím, jestli se to samo zahojí, ale místo toho to má takové víc sušší než předtím. Tak nevím už. Nesvědí ji to a k dr. se mi stim zatím moc nechce.. pridavam foto, je to s bleskem tak to vypadá daleko horší, hlavně ta druhá fotka.
Poraďte co stím, už nevím co na to patlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2101
23.11.16 08:30

Dcera to miva na jare- porad olezla pusa :roll: pomaha mast na atopicky ekzem (zinkova) a vit B ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
23.11.16 08:45

Ahoj, z vlastní zkusenosti: urcit diagnozu u takove vyrazky je slozite i pro doktora. V mem pripade u podobne vyrazky kolem nosu v detstvi postupne 3 ruzne diagnózy, každá s jinou léčbou. Mohl by to byt atopicky ekzem (na ten si davam jen čisté bambucke máslo - mam to ale na ruce, budte pripadne opatrni s kortikoidy), nebo take perioralni dermatitida (na tu se nesmi davat nic, zhorsuje se z krémů!). Na tu PD mi jedna kozni doporucila myt oblicej v cernem caji (jinak nemyt, hl. ne chlorovanou vodou). Obecne bych byla opatrna s mytim a mazanim, udrzovala misto suché (at si na to nesaha a neolizuje) a vyrazila k dobremu kozari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.11.16 08:54

Ja i naše kamarádka se stejne starou dcerou jako je naše se s tim pereme taky. Obě jsou taky dvoulete. Doktor rekl, že je to v tomhle počasí normální a ať mažeme. Ze to je i jak si strkají prsty do pusy (oběmá holkám rostou poslední stolicky), tak sliny a počasí dohromady udělají tohle. Mažu taky biodermou peri oral, vloni ji pomohla. Jinak s tim nic dělat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
23.11.16 09:04

Mam syna 2 roky a ted se mu to taky udelalo. Pres den jakztakz, vyleze to po koupani. Dr rekla mazat bepanthenem… Jeste jsem ale nezkousela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
23.11.16 09:40

Atopicky ekzem bych rekla, moje dcera ho mela presne stejny, objevil se ji po ockovani MMR, nebyli jste ted taky? Kazdopadne na atopicky ekzem na obliceji plati jina pravidla nez na zbytku tela, musi se vysusit (presne naopak nez je tomu napr. na rukach). Domackou mast na to zadnou nevim, ale kozni vam necha namichat neco ala ta zinkova mast, co vysusuje… efekt - no, pocitej spis s tim, ze ji to zmizi az na jare. Extremne to zhorsuje spatne pocasi. Ja i manzel jsme oba atopici a takhle na podzim je to nejhorsi, ale naopak te uklidnim, moje dcera to doklepala s takhle olezlou pusinkou do vanoc, kdy byla tyden doma nemocna, tj, nechodila ven na vitr, ekzem zmizel a uz je to dva roky co se neukazal :-) ale na atop bych vsadila boty.

Kalciovka, konopna mast atd, nic z toho nepomaha. Na tom obliceji to opravdu funguje trosku jinak nez na rukach nebo chodidlech. Nemela by se davat ani kortikoidova mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
23.11.16 10:04

Dcera to měla minulý rok přesně touhle dobou. Dětská říkala, že to je ekzém a dala jí nějakou míchanou mast z lékárny a si za 30 Kč a do rána bylo po vyrážce. Bohužel nevím, jak se mast jmenuje, nebylo to na kelímku psané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
23.11.16 10:08

@FenekUsaty syn to ma taky, MMR mel pred mesicem cca. Zhorsuje se to ve studenym pocasi a tuhle jsem mu dala pomeranc a pusa byla behem par vterin uplne ruda. Nikdy predtim zadnou alergii ani takovy pupinky nemel:( Tak myslis opravdu atopicky ekzem?:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
23.11.16 10:18

Bobinek, maly to mel tez, alr nam pomohla ta bioderma primo na rty.

Jinak nema nrjakou alergii? Nam se treb vratila alergie na bilkovinu kravskeho mleka… to spis nasadit dietu a postupne zjistovat co…

Jinak ja sem na tohle trpela do dospelosti, mela sem AE a cely oblicej olezly a pomohla zmena stravy atd… a na rty prekvapive od avonu tycinka… vyzkousela sem jich mraky… sem mela taky jak vase malicka olezlou pusu

Jo a vynikajici je Protopan. Ekzem se mi zlepsil az zazracne, ale je to trosku drahsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.16 10:19

Moje dcera na tohle trpí také, ale má to podle mě z toho, že se neustále olizuje okolo pusy, taky mývá teď často rýmu a to si pak opět při smrkání rozpatlává okolo pusinky a tím vším se to zhoršuje. Taky bych řekla, že to je atopický ekzém, který se zhoršuje vlivem počasí nebo některých potravin. Nic se s tím nenadělá, jenom mazat, každému pomůže něco jiného, já to třeba mažu Bepanthenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
23.11.16 11:06

Terezce mažu BIODERMA PERI-ORAL a hojí se to hodně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
23.11.16 11:14

Malý to má taky. Dráždí mu to sliny. Je to takový náš malý slinta. Doktorka nám na to dala kortikoidy a mažeme, pomáhá to, ale jak se rozzslintá, tak si to zase pěkně pohnojí. Snad z toho vyroste. Utěšuju se tím, že snad do dvaceti slintat nebude, by se to holkám nelíbilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3737
23.11.16 12:40

Naše dcerka také bojuje s ekzemem kolem pusinky a dělá se ji to i pod ocickama.Ale v našem případě to měla i květen, červen, kdy uz je hezky. A teď ji to začalo od zacatku října a to byla zrovna i doma.Dr i vyloučil ze je to z počasí. Jinak se s tím tedy trápí od ledna, pak jsme měli 4 měsíce klid a teď zase.Dr uz neví co s ni je. Žádné masti nepomahaji. Jedině kortikoidy, ale ty dávám, když už je fakt nejhůř. Dcerku pusinka nesvědí, ale boli a praska ji to do krve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
23.11.16 13:04

@Půáček už jsem to taky viděla i u jiných dětí, ale právě nám nic moc napomáhá ani ta Bioderma peri oral, tou mažu přes měsíc a žádné zlepšení. Horším počasím to nemá, měla to i přes léto, ale ne tak moc. Zkusím ještě Sudocrem a pak jedině kožní. Ji to nijak nevadí, ale vypadá to hrozně a zhoršuje se to, za chvilku bude mít takhle celý obličej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
23.11.16 13:06

@FenekUsaty MMR měla v květnu a tak nějak půl roku už to má. Ale opravdu nevím jestli to měla už před očkováním nebo po. Takže asi jedině navštívit kožního. Musí dát doporučení Pediatr, nebo stačí si zavolat a objednat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí