Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Konys Ale je dobře, že jsi s těmi neštovicemi předem zavolala. Protože přijít jen tak mezi batolátka oslabená chřipkou, to by bylo hrozné. A že to občas lidi dělají.
@Janča6 píše: Více
přesně tak, mě také vyhovuje, když člověk nemusí běhat k doktorce s jasnými problémy, zrovna na těch neštovicích není co splést, a opravdu není nutné tahat nemocné dítě mezi ostatní nemocné děti,
už moje maminka, když jsem byla dítě já, tak rázně přesvědčila doktorku a ředitelku školky, že nemusím chodit k doktorce, že už jsem zdravá a donést si z čekárny jinou nemoc - za mě se po nemoci nosilo do školky potvrzení, že už je dítě zdravé - tak ne, už ani moje maminka nebyla ovce,
moc se mi líbí tvůj přístup k nemocem a zdraví ![]()
@stinga píše: Více
Přesně. Za nás se taky muselo chodit na kontrolu po nemoci a nosit potvrzení
Moje máma teda doktorku poslouchala. Ale já jsem za prvé strašně ráda, že teď už nemoc stačí ohlásit třídní učitelce a nemusím dítě s chřipkou tahat k doktorce. (A že druhorozená má absencí víc než dost, ale učitelka nikdy nepožadovala návštěvu lékaře.) A za druhé, že i po nemocech, kdy děti dostaly ATB, jsem s nimi nemusela na kontrolu, jen jsem lékařce zavolala. Ona nás tedy původně na kontrolu zvala, ale domluvila jsem se s ní.
Tvoje maminka byla borka!
![]()
@Janča6 ona mi i „vyřídila“, že ve školce ani ve škole nemusím jíst zeleninu a pomazánky, asi byla nějaká průkopnice
- anebo to bylo tím, že pracovala na úřadě, který školku a školu zřizuje
@stinga píše: Více
Asi oboje. Pokrokova a zaroven dobre zamestanana ![]()
Vzpominam, ze moje mama neresila ani to, ze nas ve skolce nutili jist jatra a kdyz se z toho moje sestra pozvracela, tak ji nutili jist to bliticko. No a tezko rict, jestli by neco zmenila, kdyby to resila.