Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím anonym, nebo smazat. Před kojením a hlavně při kojení mám rozdíl v prsech snad víc jak číslo. Když se předkloním, tak ty prsiska vypadají jak David a Goliáš, jedno mínus nula nula nic a druhé velká lentilkaa teda na to že jsem po tatínkovi, staly se z nich placáci, visí mi svěšené jak… Kupodivu komplexy z nich nemám, jen je mi hrozně nepříjemné si obléct přiléhavé tričko, jedno mi v podprdě fest přetéká a druhé se mi v košíčku naprosto ztrácí. Moc jsem si oblíbila sport. podprsenky, ovšem jedna strana se boulí a druhá plochá.. V obyč. podprdě asi vycpávka do menšího, ale jak ve sportovní? máte to některá taky tak? Na plastiku nepůjdu. Jak to řešíte vy?
jasně…jedno jak ucho od bernardýna a jedno ucho od čivavy
Nosím ty s vycpávkami a jen k jednomu prsu…ale mám to takto už od puberty
Znám, v jednom košíčku prázdno, v druhém narváno
ve sportovní podprsence neforemně vybouleno do strany. Naštěstí mě to při chůzi nepřevažuje ![]()
Mám odjakživa diferenci jedno číslo košíčku.. Teď v těhotenství se rozdíl zvětšil.. V klasické řeším vycpávkami, sportovní nosím jen po doma a tam je mi to jedno. Jen já teda po odkojení všech dětí mám plastiku v plánu, protože z toho komplexy mám velké.. (Vzhledem k tomu, že prsa mám velikosti F, tak ten rozdíl je fakt hnusný..) ![]()
No taky je nemám stejný, sice žádná hruza to není. Ale třeba ségra má vyrazný rozdíl a nemuže si koupit ani plavky, ale musí si nechat šít
@Anonymní píše:
No taky je nemám stejný, sice žádná hruza to není. Ale třeba ségra má vyrazný rozdíl a nemuže si koupit ani plavky, ale musí si nechat šít
Sice nemám stejný problém, ale můžu se zeptat, kde si nechává šít a jak to zhruba vyjde cenově?
Nechává si šít u jedné paní co šije plavky. Myslím že ten vrch jí vyjde do 500,–
@Anonymní píše:
jasně…jedno jak ucho od bernardýna a jedno ucho od čivavyNosím ty s vycpávkami a jen k jednomu prsu…ale mám to takto už od puberty
@Anonymní píše:
Znám, v jednom košíčku prázdno, v druhém narvánove sportovní podprsence neforemně vybouleno do strany. Naštěstí mě to při chůzi nepřevažuje
Paráda jsou ty bradavky, každá jinde… A přesně, ve sportovní vybouleno jedno, druhé je neviditelně zploštělé. Zakl.
@Kattynka000 držím palce s plastikou
Mě na ostatních nevadí, neřeším, ale do sebe mě to nikdy nelákalo. Ale kdybych měla komplex, neváhám. Zakl.
@Anonymní píše:
No plavky ani nemluv. Před kojením jsem mohla mít akorát zavazování za krk, to ještě ušlo. No pochybuju že teď by seděly.. Zakl.
Taky jsem mela… jsem po plastice.
Me to ani nevadilo, neresila jsem to.
Ale manzel se zminil, jestli bych to nechtela resit, tak jsem do toho sla. Samotny prsa mi nevadily, spis ten problem s podprsenkama a plavkama.
Mela jsem kazdou velikost jinou, i tvar. A jednu bradavku asi 2× vetsi nez druhou a smerovala do stedu mezi prsa, lezla z podprdy vzdycky ven.
Ted fakt super, nechapu, proc jsem to neresila driv.
Ahoj, kojím roční dítě a asi před měsícem jsem měla v levém prsu bolestivou retenci a trochu náběh na zánět - zarudnutí,. zvýšená teplota…Trvalo asi týden, než jsem se jí zbavila. Zábaly, masáže, nahřívání atd. Od té doby mi pravé prso splasklo na velikost před kojením, což je nula nula nic psí ucho (košíček AA)
a to levé zůstalo velikostně jako předtím (košíček C-D), je pořád jakoby nalité, ale úplně měkké, nebolestivé, mléko teče volně. Malá pije stejně z obou, ale asymetrie se přesto zvýrazňuje, to levé se zvětšuje. Je potřeba to nějak řešit? Dá se to po kojení samo aspoň částečně do původního stavu? Manžel si všimnul, že nechodím rovně, o nepohodlí v podprsence ani nemluvě. Nemůže taková náhle vzniklá výrazná asymetrie značit nějaký vážnější problém, např absces, zapouzdrený zánět, nádor…? Pomůže něco?
Ty se nás tady ptáš, jestli můžeš mít v prsu nádor?? Sbal se a mazej na mamologii, ať ti je zkontrolují. Samotnou asymetrii můžeš řešit až po ukončení kojení, dřív si myslím, že s tím nic neuděláš. Ale musí být prsa zdravá.
Ahoj. Prosím anonym, nebo smazat. Před kojením a hlavně při kojení mám rozdíl v prsech snad víc jak číslo. Když se předkloním, tak ty prsiska vypadají jak David a Goliáš, jedno mínus nula nula nic a druhé velká lentilka
a teda na to že jsem po tatínkovi, staly se z nich placáci, visí mi svěšené jak… Kupodivu komplexy z nich nemám, jen je mi hrozně nepříjemné si obléct přiléhavé tričko, jedno mi v podprdě fest přetéká a druhé se mi v košíčku naprosto ztrácí. Moc jsem si oblíbila sport. podprsenky, ovšem jedna strana se boulí a druhá plochá.. V obyč. podprdě asi vycpávka do menšího, ale jak ve sportovní? máte to některá taky tak? Na plastiku nepůjdu. Jak to řešíte vy?