Co dětem obléct na svatbu?

463
1.7.16 11:41

Co dětem obléct na svatbu?

Ahoj maminky, co byste oblékly klukovi(10 let)a dívce(7let) na svatbu v červenci? Pro holčičku máme krásné motýlkové zelenkavé(možná spíš tyrkysové)šaty a pro kluka jsem myslela košili s krátkým rukávem a kalhoty(nebo tříčtvrťáky).Manžel si myslí, že to není dost slavnostní, chce klukovi půjčit oblek a holce jiné šaty-růžové, decentnější, prý třeba se srdíčkama. Vůbec nevím, co je vhodné, ale zas chci, aby se kluk v tom cítil dobře a nebyl z obleku nervózní. Co byste daly vy? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
1.7.16 11:45

Čí to je svatba? I když u sedmiletého bych to neřešila ani v případě svatby mojí sestry. Prostě nějaké slušné oblečení. Na obleku nevidím nic špatného, pokud ho někdo dítěti chce dát, tak prosím, ale určitě to není nutnost. Já osobně bych spíš řešila, aby dítěti na červencové svatbě nebylo horko.
A u desetileté slečny mi tebou vybrané pblečení přijde naprosto adekvátní. Akorát bych v tomhle věku už řešila, aby nebyla sukně moc krátká, přece jenom už je to slečna, ne holčička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.7.16 11:46

Klukovi bych dala dlouhé černé kalhoty a bílou košili, klasiku, do saka bych ho nervala, asi by se upekl…jestli bude jako dneska 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.7.16 11:47

No a kde se ta svatba / párty koná? Rozhodovala bych se taky podle příležitosti. Jestli je to nějaká odpolední zahradní párty a obřad někde na louce pod altánem, tak bych volila tvou variantu a jestli svatba na zámku a hostina v luxusní restauraci, tak něco slavnostnějšího :nevim: I když oblek pro kluka v tomhle vedru :think: no nevím. :nevim:
Jinak můj syn oblek má a nosí, ale v zimě na konzerty vážné hudby a moc mu to sekne, ale v červenci bych ho do toho nervala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
1.7.16 11:52
@jessikka píše: Čí to je svatba? I když u sedmiletého bych to neřešila ani v případě svatby mojí sestry. Prostě nějaké slušné oblečení. Na obleku nevidím nic špatného, pokud ho někdo dítěti chce dát, tak prosím, ale určitě to není nutnost. Já osobně bych spíš řešila, aby dítěti na červencové svatbě nebylo horko.
A u desetileté slečny mi tebou vybrané pblečení přijde naprosto adekvátní. Akorát bych v tomhle věku už řešila, aby nebyla sukně moc krátká, přece jenom už je to slečna, ne holčička :-)

Je to svatba manželova synovce. Já si právě myslím, že v černých kalhotech a košili s dlouhým rukávem mu to moc pohodlné(když bude horko) nebude. Jinak dcera je má šaty dlouhé, jsou asi do půle lýtek a mají víc vrstev. Nenapadá vás co za ten dolejšek pro kluka, aby to bylo pohodlné? Ty tříčtvrťáky máme béžové, plátěné, tak nevím, jestli se to hodí. A obleky(kalhoty) dělají asi jen černé a z takové té umělé látky, kde je hodně silonu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
1.7.16 11:54
@Gina108 píše:
No a kde se ta svatba / párty koná? Rozhodovala bych se taky podle příležitosti. Jestli je to nějaká odpolední zahradní párty a obřad někde na louce pod altánem, tak bych volila tvou variantu a jestli svatba na zámku a hostina v luxusní restauraci, tak něco slavnostnějšího :nevim: I když oblek pro kluka v tomhle vedru :think: no nevím. :nevim:
Jinak můj syn oblek má a nosí, ale v zimě na konzerty vážné hudby a moc mu to sekne, ale v červenci bych ho do toho nervala :think:

Ono je to tak půl na půl, obřad na menším zámku a hostina na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
1.7.16 11:58

Dala bych co navrhuješ, přijde mi to naprosto v pořádku. :) Náš malej nosívá ještě kravatu nebo motýlka. Předloni na svatbě kamarádky měl taky - černý gatě, bílou košili s krátkým rukávem a motýlka. Sako má, ale v létě by mě nenapadlo ho do něj cpát. Možná tedy na obřad a event. focení, ale mimo bych nedávala. A jestli je pak nějaká volnější akce, tak na převlečení civil. U holčiny nechápu, co se manželovi nezdá, resp. proč z ní chce mít cukrovou vatu. To co popisuješ dle mého nadělá větší parádu než „společensky přijatelný“ kýč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
1.7.16 12:00

@Nickyx No tak na zámku by mohlo být chladněji, tam by to sako přežil. Dceři bych dala bílý sako nebo nějaký světlý svetřík, aby se nedohadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.7.16 12:01

@Nickyx Na obřad holčičce jakékoliv hezké šaty, klukovi tmavé kalhoty a světlou košili s krátkým rukávem nebo s roll up rukávy (dělá třeba next).Pokud chce jít za frajera, tak mu k tomu pořiďte vestičku.
Pokud bude hic, tak po obřadu na oběd/odpoledne kluka převlíkněte do šortek, co půjdou k té košili nebo nějakých lehkých pláťáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.7.16 12:09

Na obřad bych klukovi asi dala dlouhí kalhoty, ne džíny, ale nemusí být tmavé, jak tu všichni píšou, klidně béžové plátěné, k nim košili. Pak bych ho převlékla. Myslím, že po slavnostním obědě nikoho nepohorší, když bude sedmileté dítě v trišku a kraťasech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
1.7.16 12:11

Klidně bych dětem dala to, co navrhuješ. Záleží na místě svatby a na počasí. Mně se loni ženil brácha a pro kluky (3 a 5 let) jsem měla oblečení z půjčovny (černé obleky plus bílé košile). Bylo to přání nevěsty, aby měli obleky (asi kvůli fotkám), dokonce byla ochotná jim to i zaplatit, ale to jsme odmítli. Před obřadem bylo pohoštění u nevěsty doma, tam jeli kluci v tričku a kraťasech, aby si tam v klidu pohráli na zahradě a já se nemusela o nic strachovat. Do obleků jsme je převlékli než se mělo vyrážet na obřad. Byla jsem připravená i na variantu, že obleky odmítnou a pojedou v civilu, neřešila jsem to. Ale kluci k tomu přistoupili velmi zodpovědně a v obleku si to oba užívali :-) Především to, že byli středem pozornosti ostatních svatebčanů, všichni si je fotili a chválili, jak jim to sluší :-) Vydrželi v tom i přes oběd, pak jsem je převlékla opět do civilu a šlo se na hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
1.7.16 12:16

Na svatbu, a obzvlášť v létě, rozhodně nemusí být tmavé kalhoty, na obřad dlouhé, tříčtvrťáky se moc nehodí, ty bych nechala případně na hostinu. Plus košili, klidně s krátkým rukávem. Pro holčinu mi připadá oblečení super, do růžové bych se nehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
1.7.16 12:21

Holcicku bych do ruzove nehnala, teda pokud jsou ty tyrkysove saty slavnostnejsi (a ne nejake obycejne platene saty na leto k vode). Kluk urcite do dlouhych kalhot, ale nemyslim, ze musi byt nutne cerne, zvlast pokud je svatba odpoledne. Trictvrtaky mi prijdou dost nevhodne. Jinak co zkusit vesticku, to je podle me super kus obleceni pro kluky, vypadaji tisickrat slavnostnejsi nez jen samotna kosile a pritom se kluk nepari v saku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
1.7.16 12:22

Holky díky moc za rady, zkusím ještě manžela ukecat na ty tyrkysové šaty a klukovi dám teda dlouhé kalhoty a košili, to asi do půjčovny skočíme, protože žádné dlouhé lepší nemáme(ani pláťáky). A ten motýlek, kravata nebo vestička není špatný nápad, to by mu slušelo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
1.7.16 12:26

Asi bych to spíš prodiskutovala se snoubenci- oni mají jistě představu jak chtějí svatbu ladit a zda jim záleží na tom, aby děti byly extra nastrojené, nebo jen slušně oblečení. Půjčovné není zrovna nejlevnější, co jsem se dívala před cca 3 lety chtěli za dívčí šaty 800Kč a výše, clapecké na tom bude jistě obdobně. Asi bych u chlapce volila lehčí kalhoty jedno zda světlé či tmavé a nějakou košili s kravatou, motýlkem, nebo jak už tu padlo vestičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková