Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Oblečení v menší velikosti než máš, bych si tedy ve velkém rozhodně nekupovala, mohlo by tě to taky pěkně zdeprimovat, počkala bych až se mi váha usadí.
A k tomu počtu oblečení, je zbytečné se srovnávat s ostatními, každý potřebuje a využiju úplně jiné množství.
Sama musíš vědět kolik kusů ti stačí a kolik chceš mít třeba jen pro radost. Žádný počet není špatně.
Já třeba jednou za čas udělam to, že všechno co už se mi nelíbí, co nenosim vyndam a rozhodim mezi kamarádky, ony pak udělaj to samí a zas u mě přistanou nový kousky a takle měníme
jinak přesnej počet dohromady nedam to bych počítala do zejtra
ale mam toho hodně pro představu mam naplněný 2 šatníky k prasknutí
Jinak ve velkym bych nenakupovala nevíš jak se ti změní postava, kolik zhubneš a tak. koupila bych si třeba pár triček na oživení, ale se zbytkem počkala až se to usadí…
Ano, měla jsem tu chuť několikrát.. a mám ji pořád.. co se týče šatníku - bude to znít blbě, ale můj chlap toho má 3× tolik
budu plácat, když řeknu, že mám cca 40 triček, 10 košil, 20 mikin (ideál černých s kapucama), jeans - asi 10, krom jedněch všechny černé.. nějaké kraťasy, sukně.. pak tuším 2 kostýmky, 4× šaty - něco „na lítačku“, něco plesové.. spodky a ponožky fakt nepočítám, toho mám 4 šuplíky
Jenže když na to tak koukám, tak můj chlap toho má fakt mnohem víc, jak já.. zabírá 3-4 šatny
takže jsem na tom asi bídně
jo a hodně jsem zhubla, hodně věcí na mne dost visí - ono 15 kg je fakt znát.. takže by to obnovu chtělo, no.. ale nejsou money ![]()
Našla jsem odvahu a pustila se do úklidu šatníku, vyházela jsem víc jak 70% a nechybí mi to vůbec jsem to nenosila akorát jsem měla přecpanou skříň. S věcmi jeste od 15 let které už mi stejně nebyly. S doplňováním šatníku o moderní kousky to mám tak že každý měsíc doplním jeden nějaký kousek nebo celý komplet ( záleží na ceně a současné situaci ). Jsme ted spokojena a nemám pocit ze tam mám zbytečnosti
S menší velikosti bych si dávala pozor, osobně bych si nekonala veci s tim ze do toho zhubnutí jako motivaci. Počkala bych nebo si koupila něco co mi aktuálně sedí.
Přeji at se změna šatníku podaří k tvé spokojenosti
![]()
Menší a nesedici bych rozhodně nekupovala, budeš mít akorát skříň hader, které se nedají nosit. Naopak bych odklidila vše, co opravdu nenosis šatník doplnila. Kup si něco hezkého co ti bude teď.
Já to udělala nedavno, když jsme se stěhovali, půlka skříně letěla na charitu
Ale třeba boty nejsem schopná žádné vyhodit, ani ty, které už si na nohu zcela určitě nikdy nevezmu ![]()
Nekupovala bych ve velkém oblečení menší velikosti, možná jeden dva pěkné kousky pro motivaci, ale plná skříň něčeho, co si na sebe nemůžeš obléct by mě spíš deprimovala ![]()
Kolik kusů jo?
10 sukní (ne společenských), 3 kraťasy, 15 kalhot (různé druhy), 15 šatů, 10 svetříků, 5 mikin, halenek asi 10, 5 společenských sukní spolu se sáčkem, asi troje „malé černé“, trička nepočítám… dva zimní kabáty, tři zimní bundy, dvě jarní bundy a dva jarní kabátky. K tomu ještě veškeré sportovní vybavení jak na jaro, léto, tak na zimu (na lyže). Ale jak říkám, momentálně jsem v dokupovací fázi ![]()
Třeba můj muž má 30 všelijakých kalhot, ale jinak je normální ![]()
EDIT: Spodní prádlo nepočítám, mám toho obr šuplík a je v něm pěknej binec, nechápu, jak to někdo může udržet poskládané
![]()
Holky, kde nakupujete obleceni? ja kdyz nekam vlezu trba do CaA aby to bylo cenove trochu prijatelny tak mi prijde, ze ty trika jsem vsechno takovy hadry
nikdy si nic nevyberu.. porad nosim jen dziny se spis sportovnim trikem ale chtela bych taky neco min sportovniho
ale nenarazila jsem na nic co by se mi li
bilo
Schválně jsem šla zkontrolovat šatník - zde jsou výsledky:
12 kalhot (letní, zimní)
1 sukně podzim/zima, 1 sukně léto
šaty:
trička - cca 30 ks (trička na zahradu do toho nepočítám)
kabáty - 1 hodně teplý na zimu, krátké - 2 ks, podzimní - 2 ks
bundu mám jednu - na lyže
trenčkot - 1 ks, jedno letní sako
halenky - cca 3
boty raději počítat nebudu ![]()
Pro Zakladatelku - Menší oblečení bych určitě nekupovala, pokud chceš nakupovat, kup si něco, co Ti sluší a v čem se cítíš dobře
.
Příspěvek upraven 13.06.16 v 09:33
@a12 Momentálně nakupuju hodně v Espritu (jejich eshopu), sporadicky v Pietro Filipi a v Tatuum. Kalhoty v Marks and Spencer.
@a12 já nakupuju přes metalshop, nosferatu a podobné
ale to by sis asi moc nevybrala.. jinak kvalitní to je, ale taky drahé.. např spiral direct drží jak luteráncká víra, na tom ani za 10 let nepoznáš nošení
ale triko pro mládě 400 kč, pro mne tak 700 ![]()
Já jsem teď trochu měnila šatník- poprvné teda.. tašku věcdí jsem vzala a dala na charitu, bylo mi líto to jen tak hodit do popelnice. Jsou to věci, do kterých se nikdy nedostanu a i když tak jsou to věci, které jsem nosila před 10 lety vel. 36-38..
Teď po dětech mám 44 a teda jsem rozhodla zhubnout aspoň na 40.. Co obleču mám ve skříni, co ne, mám odložené bokem s tím, že se snad do toho dostanu..
A koupila jsme si pár kousků, větší velikosti.. Dvoje kalhoty, nejěké trička atd.. sako, bundu.. postupně.
Nekupovala b ych menší věci. Já to udělala a kalhoty mi tady dva roky leží.. a víc mě to deptá.. Raději pak jako odměnu něco
pak až zhubneš, třeba pěkné šaty
@martina.se píše:
@a12 já nakupuju přes metalshop, nosferatu a podobnéale to by sis asi moc nevybrala.. jinak kvalitní to je, ale taky drahé.. např spiral direct drží jak luteráncká víra, na tom ani za 10 let nepoznáš nošení
ale triko pro mládě 400 kč, pro mne tak 700
jo tak byly casy kdy jsem v metalshopu taky nakupovala
jeste tu mam z nej podlozku pod mys, jednu mikinu a dve trika.. boty by se mozna taky nasli
ale trika uz mi jsou teda maly.. jo a jedno tilko..
My tady v ulici mame takovej kontajner na obleceni.. ani nevim kam z nej ty veci jdou
par uz jsem jich tam dala..
Dobrý den,
, aby mě to pak donutilo se dostat zpět na původní váhu, navíc ani nemám žádné hezké věci. Došlo mi, že pořád chodím v jednom a samém oblečení. pořád to točím dokola, nikdy nic svěžího, chápete ne? nevím co mám dělat 
mám dva dotazy. První se týká obnovy šatníku. Neměli jste chuť někdy vyhodit to staré okoukané a pořídit si nové?
Já jsem po porodu ještě stále velká, a protože kojím, a ještě dlouho budu, chtěla bych si nakoupit nějaké nové oblečení, snad i v menší velikosti/teď mám 90kg na 161cm
Druhá otázka navazuje-kolik kusů máte oblečení? od spodního přes trika, rifle, sukně, šaty, tílka, atd. atd.
anonym, mám tu známé..