Obnova šatníku/kolik máte oblečení?

Anonymní
13.6.16 08:21

Obnova šatníku/kolik máte oblečení?

Dobrý den,
mám dva dotazy. První se týká obnovy šatníku. Neměli jste chuť někdy vyhodit to staré okoukané a pořídit si nové?
Já jsem po porodu ještě stále velká, a protože kojím, a ještě dlouho budu, chtěla bych si nakoupit nějaké nové oblečení, snad i v menší velikosti/teď mám 90kg na 161cm :,(, aby mě to pak donutilo se dostat zpět na původní váhu, navíc ani nemám žádné hezké věci. Došlo mi, že pořád chodím v jednom a samém oblečení. pořád to točím dokola, nikdy nic svěžího, chápete ne? nevím co mám dělat :nevim:

Druhá otázka navazuje-kolik kusů máte oblečení? od spodního přes trika, rifle, sukně, šaty, tílka, atd. atd.
anonym, mám tu známé..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
13.6.16 08:32

Oblečení v menší velikosti než máš, bych si tedy ve velkém rozhodně nekupovala, mohlo by tě to taky pěkně zdeprimovat, počkala bych až se mi váha usadí.
A k tomu počtu oblečení, je zbytečné se srovnávat s ostatními, každý potřebuje a využiju úplně jiné množství. :nevim: Sama musíš vědět kolik kusů ti stačí a kolik chceš mít třeba jen pro radost. Žádný počet není špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.6.16 08:40

Já třeba jednou za čas udělam to, že všechno co už se mi nelíbí, co nenosim vyndam a rozhodim mezi kamarádky, ony pak udělaj to samí a zas u mě přistanou nový kousky a takle měníme :) jinak přesnej počet dohromady nedam to bych počítala do zejtra :D ale mam toho hodně pro představu mam naplněný 2 šatníky k prasknutí :D Jinak ve velkym bych nenakupovala nevíš jak se ti změní postava, kolik zhubneš a tak. koupila bych si třeba pár triček na oživení, ale se zbytkem počkala až se to usadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 08:42

Ano, měla jsem tu chuť několikrát.. a mám ji pořád.. co se týče šatníku - bude to znít blbě, ale můj chlap toho má 3× tolik :think: budu plácat, když řeknu, že mám cca 40 triček, 10 košil, 20 mikin (ideál černých s kapucama), jeans - asi 10, krom jedněch všechny černé.. nějaké kraťasy, sukně.. pak tuším 2 kostýmky, 4× šaty - něco „na lítačku“, něco plesové.. spodky a ponožky fakt nepočítám, toho mám 4 šuplíky :lol: Jenže když na to tak koukám, tak můj chlap toho má fakt mnohem víc, jak já.. zabírá 3-4 šatny :zed: takže jsem na tom asi bídně :mrgreen: jo a hodně jsem zhubla, hodně věcí na mne dost visí - ono 15 kg je fakt znát.. takže by to obnovu chtělo, no.. ale nejsou money :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
13.6.16 08:50

Našla jsem odvahu a pustila se do úklidu šatníku, vyházela jsem víc jak 70% a nechybí mi to vůbec jsem to nenosila akorát jsem měla přecpanou skříň. S věcmi jeste od 15 let které už mi stejně nebyly. S doplňováním šatníku o moderní kousky to mám tak že každý měsíc doplním jeden nějaký kousek nebo celý komplet ( záleží na ceně a současné situaci ). Jsme ted spokojena a nemám pocit ze tam mám zbytečnosti
S menší velikosti bych si dávala pozor, osobně bych si nekonala veci s tim ze do toho zhubnutí jako motivaci. Počkala bych nebo si koupila něco co mi aktuálně sedí.
Přeji at se změna šatníku podaří k tvé spokojenosti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
13.6.16 09:00

Menší a nesedici bych rozhodně nekupovala, budeš mít akorát skříň hader, které se nedají nosit. Naopak bych odklidila vše, co opravdu nenosis šatník doplnila. Kup si něco hezkého co ti bude teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.6.16 09:03

Já to udělala nedavno, když jsme se stěhovali, půlka skříně letěla na charitu :palec: Ale třeba boty nejsem schopná žádné vyhodit, ani ty, které už si na nohu zcela určitě nikdy nevezmu :oops:
Nekupovala bych ve velkém oblečení menší velikosti, možná jeden dva pěkné kousky pro motivaci, ale plná skříň něčeho, co si na sebe nemůžeš obléct by mě spíš deprimovala :think:

Kolik kusů jo? :mrgreen: 10 sukní (ne společenských), 3 kraťasy, 15 kalhot (různé druhy), 15 šatů, 10 svetříků, 5 mikin, halenek asi 10, 5 společenských sukní spolu se sáčkem, asi troje „malé černé“, trička nepočítám… dva zimní kabáty, tři zimní bundy, dvě jarní bundy a dva jarní kabátky. K tomu ještě veškeré sportovní vybavení jak na jaro, léto, tak na zimu (na lyže). Ale jak říkám, momentálně jsem v dokupovací fázi :kytka:
Třeba můj muž má 30 všelijakých kalhot, ale jinak je normální :lol:

EDIT: Spodní prádlo nepočítám, mám toho obr šuplík a je v něm pěknej binec, nechápu, jak to někdo může udržet poskládané :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61066
13.6.16 09:21

Holky, kde nakupujete obleceni? ja kdyz nekam vlezu trba do CaA aby to bylo cenove trochu prijatelny tak mi prijde, ze ty trika jsem vsechno takovy hadry :oops: nikdy si nic nevyberu.. porad nosim jen dziny se spis sportovnim trikem ale chtela bych taky neco min sportovniho :mrgreen: ale nenarazila jsem na nic co by se mi li :roll: bilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
13.6.16 09:27

Schválně jsem šla zkontrolovat šatník - zde jsou výsledky:
12 kalhot (letní, zimní)
1 sukně podzim/zima, 1 sukně léto

šaty:

• dlouhé společenské - 1ks
  • společenské ke kolenům - 1ks
  • letní - 1×

trička - cca 30 ks (trička na zahradu do toho nepočítám)
kabáty - 1 hodně teplý na zimu, krátké - 2 ks, podzimní - 2 ks
bundu mám jednu - na lyže
trenčkot - 1 ks, jedno letní sako
halenky - cca 3
boty raději počítat nebudu :oops:

Pro Zakladatelku - Menší oblečení bych určitě nekupovala, pokud chceš nakupovat, kup si něco, co Ti sluší a v čem se cítíš dobře ;).

Příspěvek upraven 13.06.16 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
13.6.16 09:33

@a12 Momentálně nakupuju hodně v Espritu (jejich eshopu), sporadicky v Pietro Filipi a v Tatuum. Kalhoty v Marks and Spencer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 09:43

@a12 já nakupuju přes metalshop, nosferatu a podobné :mrgreen: ale to by sis asi moc nevybrala.. jinak kvalitní to je, ale taky drahé.. např spiral direct drží jak luteráncká víra, na tom ani za 10 let nepoznáš nošení :think: ale triko pro mládě 400 kč, pro mne tak 700 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.6.16 09:47

Já jsem teď trochu měnila šatník- poprvné teda.. tašku věcdí jsem vzala a dala na charitu, bylo mi líto to jen tak hodit do popelnice. Jsou to věci, do kterých se nikdy nedostanu a i když tak jsou to věci, které jsem nosila před 10 lety vel. 36-38..
Teď po dětech mám 44 a teda jsem rozhodla zhubnout aspoň na 40.. Co obleču mám ve skříni, co ne, mám odložené bokem s tím, že se snad do toho dostanu..
A koupila jsme si pár kousků, větší velikosti.. Dvoje kalhoty, nejěké trička atd.. sako, bundu.. postupně.
Nekupovala b ych menší věci. Já to udělala a kalhoty mi tady dva roky leží.. a víc mě to deptá.. Raději pak jako odměnu něco :mrgreen: pak až zhubneš, třeba pěkné šaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61066
13.6.16 09:48
@martina.se píše:
@a12 já nakupuju přes metalshop, nosferatu a podobné :mrgreen: ale to by sis asi moc nevybrala.. jinak kvalitní to je, ale taky drahé.. např spiral direct drží jak luteráncká víra, na tom ani za 10 let nepoznáš nošení :think: ale triko pro mládě 400 kč, pro mne tak 700 :nevim:

jo tak byly casy kdy jsem v metalshopu taky nakupovala :mrgreen: jeste tu mam z nej podlozku pod mys, jednu mikinu a dve trika.. boty by se mozna taky nasli :mrgreen: ale trika uz mi jsou teda maly.. jo a jedno tilko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 09:49

@a12 no vidíš.. tak koupit větší velikost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61066
13.6.16 09:50

My tady v ulici mame takovej kontajner na obleceni.. ani nevim kam z nej ty veci jdou :think: par uz jsem jich tam dala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková