Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobry den. Mam takovou otazku
Jak oblekate miminka v tehlech teplech? Ja mam furt strach, aby ji nebyla zima
mame 3tydeni mimco. A jeste jedna otazka jsme plne na UM myslite, ze mam davat k mlicku piti? Nam doktorka rekla, ze NE, ze je to na ukor mleka, ale mne prijde, ze musi mit žižu
dekuju za odpovedi.
V „tomhle“ pocasi tezko rict. Bylo totiz horko i zima. K UM bych obcas dala cistou vodu. Ale az bude tech 30 stupnu vic nez jeden den zasebou.
@kudrnka89 plus minus o vrstvu víc než sebe. Dala bych body dr, tepláky, a předpokládám, že je v korbe, kam nefouká..
Me taky dr rekla ze staci um ale podle me je to blbost, maly mel propadlou fontanelku takze mu davam neslazeny caj.od hippu mezi jidly(mlikem).vypije tak 120ml za cely den.
Ja mam 3 mesicniho chlapecka a ted, kdyz je kolem 28° tak ho oblekam jenom do bodynka, kdyz je v kocaru- v korbicce. Jeste je prikryty takovou lehunkou perinkou. Kdyz je min, treba 15-20° tak mu dam tricko s dlouhym rukavem a teplacky + prikryvka v kocaru. Ridim se podle toho, ze by rval nebo neusnul kdyby mu byla zima, takze tak. Zkousej a pak uvidis ![]()
Miminko platí, že to co máš ty + o vrstvu navíc. Takže pokud ty jsi v tílku a kraťasech, dala bych body s krátkým a slabé tepláčky. Pokud ty v plavkách tak jen body s krátkým. A vždy mít připravenou lehkou dečku na zakrytí, kdyby foukalo nebo tak
Jo a jestli se ti nepřehřívá nebo mu naopak není zima se kontroluje na zátylku, ne podle ručiček, ty mívají miminka často studené.
Mam 2 mesicniho syna a je od narozeni na UM + plus k tomu dostava caj taky od narozeni. UM je jako jidlo, caj je na piti a v tehle vedrech mi pije hodne, nenapadlo by me mu nedat napit
Zkus si venku do te korby strcit hlavu a zjistis, te tam je fakt na chcipnuti ![]()
Malá je na UM a zatím jakékoli jiné pití než mléko odmítá, takže bych to nechala na dítku bude pít má žízenˇ nebude tak mu stačí mléko.
Já začla zkoušet vodu, čaj až po šestinedělí a to se syn narodil uprostřed tropů. Max jsem UM mliko naredila třeba o 10ml více vody.
@kudrnka89 píše:
Dobry den. Mam takovou otazkuJak oblekate miminka v tehlech teplech? Ja mam furt strach, aby ji nebyla zima
mame 3tydeni mimco. A jeste jedna otazka jsme plne na UM myslite, ze mam davat k mlicku piti? Nam doktorka rekla, ze NE, ze je to na ukor mleka, ale mne prijde, ze musi mit žižu
dekuju za odpovedi.
Nooo ono je to teď s tím počasím takové náročné, ale většinou jsem dávala o vrstvu více než jsem měla já. K tomu UM, loni když byla v létě opravdu ta vysoká vedra, dávala jsem mlíko a i vodu, čaj (malá byla straší než tvoje), aby byla pořádně zavodněná, musím podotkonout, že pře těch třicítkách mlíko ani moc nechtěla a pila hodně vodu
Dala bych nejake tenke leginky, a od 25st kratky rukav, popr kratase. Tak jak sebe a s sebou decku kdyby nahodou ![]()
@kudrnka89 polodupky, bodyno s dl rukávem - pokud je víc, jak 25 st, tak kr. rukáv, kraťasy.. a nosila jsem sebou látkovou plenu, tou kdyžtak „přikryla“
ono totiž ráno, když razíme do lesa, je celkem zima a než se vrátíme, je pařák..
co se um týče - zatím nejsou tropická vedra, pití bych nedala..ale až budou tropy - přes 30, tak rozhodně ano, přidat vodu.