Vyčerpaný rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@smurfka píše:
a co sis jako myslela že bude, když sis dala rodičák na dva roky? ( ani nevíš jestli jsou u vás jesle, takže si žádný plán ani neměla ) to si měla mít vymyšlené už dřív…proč že? však někdo - stát - se postará..
doufám že nedostaneš nic.
Treba treti dite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
no, přivedla jsi dítě na svět v situaci, kdy se o něj nedokážeš postarat, otec dítěte nepoužitelný. Poměrně štědrou pomoc od státu jsi vyčerpala ((nemáš představu o tom, co obnáší vydělat 220 t), takže přichází realita a ta není o tom, že penízky rostou na stromě
Aspoň bylo z lásky. A je milované námi oběma a vždy bude. Mi se o něj postaráme, nemějte obavy. Lituji že jsem se tady vůbec na něco ptrala. Až někdo z vás bude mít vážnou nehodu cizím zaviněním, přijdete díky léčbě o dobrou práci a ještě se na vás navalí dluhy snad někdy pochopíte, že život není vždy jednoduchý a nedá se moc plánovat dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš možnost dát dítě někam do jeslí nebo podobně a chceš jít pracovat, tak se zatím přihlaš na pracák, máš nárok na tu nejnižší podporu v nezaměstnanosti - první 2 měsíce cca 4 tis. Kč, pak méně.
Pokud nemáš možnost shánět normální práci, protože nemáš hlídání, tak v první řadě pořeš zdravotní pojištění. Pokud ti ten poslední RP ještě neukončili (jen ti přišel dopis, že bude ukončen), tak bude nejlépe, když si ho rozložíš ještě na několik měsíců a budeš mít vyřešeno zdravotní pojištění. K RP si navíc můžeš přivydělat kolik chceš, takže můžeš shánět aspoň brigádu. U dítěte mladšího dvou let je omezená docházka do jeslí nebo podobného zařízení na 46 hodin měsíčně.
Pokud už máš RP úplně ukončený, tak se můžeš registrovat na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě. K tomu si můžeš přivydělat na DPP max. 10 tis. Kč měsíčně nebo na DPČ do 2500 Kč. Pokud by sis vydělala víc, bylo by odváděno zdravotní (minimálně vypočtené z minimální mzdy) a sociální a nemohla bys být osoba pečující. Dítě může být v jeslích apod. max. 4 hodiny denně.
Pak kromě příspěvku na bydlení existuje přídavek na děti. Teď od října se nově dokládají příjmy jen za poslední čtvrtletí. A od ledna se zvýší hranice příjmů, takže na ně dosáhne víc lidí.
Příspěvek upraven 05.10.17 v 21:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse ještě lze si to rozložit, třeba, 13 tis podělit na 4 měsíce.. Stejně by podpora byla stejně vysoká..
Já to dělala taky, protože jsem potřebovala do záři kvůli školce a rodičák m i končil v červnu, tak jsem si to prostě rozložila, abych dostala aspoň něco..
A u toho můžeš hledat práci. Pracovat můžeš i u…
Příspěvek upraven 05.10.17 v 21:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
@d.b.horse tak já to zle nemyslela, ale fakt musím napsat, že si to nedomyslela.. Jako asi se peníze hodily. ale myslím, že sis to blbě rozložila..
Každopádně.. já toto řeším taky- zrovna zítra se jdu zapsat a hledám.. Od listopadu bych možná šla ke známé, ale všechno je to jeno slibování tak uvidíme..
Hledám, už od srpna
Držím palečky. U nás je práce celkem dost, ale to hlídání bude složitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Pokud máš možnost dát dítě někam do jeslí nebo podobně a chceš jít pracovat, tak se zatím přihlaš na pracák, máš nárok na tu nejnižší podporu v nezaměstnanosti - první 2 měsíce cca 4 tis. Kč, pak méně.Pokud nemáš možnost shánět normální práci, protože nemáš hlídání, tak v první řadě pořeš zdravotní pojištění. Pokud ti ten poslední RP ještě neukončili (jen ti přišel dopis, že bude ukončen), tak bude nejlépe, když si ho rozložíš ještě na několik měsíců a budeš mít vyřešeno zdravotní pojištění. K RP si navíc můžeš přivydělat kolik chceš, takže můžeš shánět aspoň brigádu. U dítěte mladšího dvou let je omezená docházka do jeslí nebo podobného zařízení na 4 hodiny denně.
Pokud už máš RP úplně ukončený, tak se můžeš registrovat na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě. K tomu si můžeš přivydělat na DPP max. 10 tis. Kč měsíčně nebo na DPČ do 2500 Kč. Pokud by sis vydělala víc, bylo by odváděno zdravotní (minimálně vypočtené z minimální mzdy) a sociální a nemohla bys být osoba pečující. Dítě může být v jeslích apod. max. 4 hodiny denně.
Pak kromě příspěvku na bydlení existuje přídavek na děti. Teď od října se nově dokládají příjmy jen za poslední čtvrtletí. A od ledna se zvýší hranice příjmů, takže na ně dosáhne víc lidí.
Moc děkuji za vyčerpávající odpověď.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse Není zač, jen jsem příspěvek editovala - u RP jsou jesle omezené na 46 hodin měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse o tom, že život není jednoduchý a nedá se dopředu naplánovat mě fakt poučovat nemusíš. Všechny děti máme z lásky a zároveň jsme stihli myslet na to, jak je uživit. Budeš koukat na drát, až děcko povyroste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No budes si muset zajit na up a resit tam.
A intenzivne hledat praci. Nejak poresit hlidani, aby si mohla pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse píše:
Aspoň bylo z lásky.
Jenomže z lásky dítě neuzivis. Bez do drogerie, nakup a u kasy řekni, že zaplatis LÁSKOU. Na dítě potřebuješ penize, láska je až na druhém místě. Najdi si placené hlídání, nějakou studentku, nebo maminku s dítětem, co ti za penize pohlída dítě a bez do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nechci hodnotit, zda si za to muze nebo nemuze. V davkach se vubec nevyznam, ale proc nema narok na nejake davku, jako nasi opaleni spoluobcane? Vsak tem se plati snad vse… A pochybuju, ze nekdy neco delali, tudiz jsou na tom stejne jako zakladatelka. Ale to se jen zajimam, prijde mi smesne, ze barevni maji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse píše:
Jsi trapný. Víš h… co jsem v životě zkusila a meleš nesmysli. Baví vás posuzovat druhé a ponižovat???
a selhala ti antikoncepce viď??? Holt budeš nezaměstaná…buď si najdeš nějakou brigádu alespoň a nebo budete muset vyžít z partnerova platu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse píše:
Aspoň bylo z lásky. A je milované námi oběma a vždy bude. Mi se o něj postaráme, nemějte obavy. Lituji že jsem se tady vůbec na něco ptrala. Až někdo z vás bude mít vážnou nehodu cizím zaviněním, přijdete díky léčbě o dobrou práci a ještě se na vás navalí dluhy snad někdy pochopíte, že život není vždy jednoduchý a nedá se moc plánovat dopředu.
Tak s hned nemusíš rozčilovat, jak můžeme vědět co tě v životě potkalo? Když napíšeš že jsi brala max výši rodičáku, otěhotněla jsi jako studentka a tudíž nemáš nic odpracováno a hned se ptáš na co máš nárok tak prostě musíš počítat s tím že dostaneš sodu
Nemáš třeba nějakou kamarádku která by ti byla ochotná dítě pohlídat abys mohla do práce když babičky nemáte a chlap dělá od nevidím do nevidím? Pokud neseženeš hlídání tak to je na pytel ale snad jsi věděla dopředu že se tohle stane, tak proč to řešíš až teď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
prosím, zdržte se používání invektiv a off topic komentářů.
Nerada bych tuto diskuzi musela zamknout ![]()
Přeji krásný večer ![]()
adminka Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hafik.mazlivý no jo.ono zacina byt slovo prace pomalu vulgarismus. sousedka ma pet deti se ctyrma ruznyma otcema. a to ji neni jeste tricet. nikdy nedelala, deti chodi jako trhani a pres plot zebraji jidlo. ziví je taky z lásky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit