Vyčerpaný rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyřerpaný rodičovský příspěvek.
Dobrý den. Potřebuji prosím poradit co dál. Dnes mi přišel dopis, že mi končí nárok na rodičovský příspěvek. Dceři je 18m. Z rodinných důvodů jsem pobírala maximální dávku 13 000 kč měsíčně. K tomu pobírám příspěvek na bydlení. Kam se mám jít teď přihlásit, když nemám nic odpracováno - otěhotněla jsem jako studentka. Mám vůbec nyní nárok na nějaké dávky?
Moc děkuji za každou radu či odpověď. Začínám být zoufalá.
Příspěvek upraven 05.10.17 v 21:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemohla jsi brát 13 tisíc, ale 11,5. Ano, máš nárok na podporu v nezaměstnanosti, což fakt není žádná výhra, dále pak nárok jít do práce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maximum je 11500,–,ne? Jinak je super, že začínáš být zoufalá až s dopisem o ukončení, měla jsi to řešit o něco dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsi věděla že budeš mít rodičák jen dva roky, měla sis zajistit místo v jeslých ( případně některé státní školky berou děti už od dvou let )
Máš nárok na to jít na pracák, kde dostaneš nějakou podporu ale zároven když ti seženou místo a ty ho odmítneš tak mají právo tě z evidence vyřadit..
pak máš právo jít na pojištovnu jako osoba pečující o dítě do 7mi let a tam ale nedostaneš nic - jen za tebe budou platit zdravotní a sociální..a pak možná zkusit nějaké dávky ( hmotná nouze, atd )
- Citovat
- Upravit
Otec dítěte se musí postarat. Případně dítě hlídat babičkou a jít do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ted čtu že nemáš nic odpracovaného..tak to zřejmě na pracáku nic nedostaneš..sory
![]()
- Citovat
- Upravit
Ráda bych do práce, ale dceři je rok a půl.
Práce se nebojím a mám doma ještě tří-letého kluka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě jít makat. Dítě má otce, takže v prvé řadě on, nikoli dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otec dělá šestnáctky. Po své ex splácí exekuce tak dělá přesčasy aby to měl co nejdříve zaplacené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@d.b.horse píše:
Ráda bych do práce, ale dceři je rok a půl.
Práce se nebojím a mám doma ještě tří-letého kluka.
od toho jsou jesle a školka..
bud můžeš zůstat doma, ale zadara..nebo jít do práce..jiná možnost není..
- Citovat
- Upravit