Pracovní úřad a těhotná

73
3.10.17 19:52

Pracovní úřad a těhotná

Ahoj, je mi 18 let a zjistila jsem ze jsem těhotná. Od června nechodím do školy. Od prvaku jsem dělala brigádu 2 roky a poté jsem šla v červenci na hpp ale tu jsem skočila ve zkušební době teď kvůli tomu těhotenství. Jdu se nahlásit na úřad prace. Budu dostávat nějaké příspěvky do te doby než se mi to malé narodí? Nevím jak to bude když nebudu mít žádnou práci. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15512
3.10.17 19:56

Proč jsi skončila v práci kvůli těhotenství? :think: :think: :think:
Těhotenství není nemoc…

Ne, nebudeš dostávat žádné příspěvky. Řekni otci dítěte, ať tě živí. Stát tuto povinnost opravdu nemá.
Po porodu dostaneš rodičák a přídavek na dítě. Porodné pokud na něj máš nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
3.10.17 19:58

@Pjaťorka Vdej se, zařizuj hnízdečko lásky, když jsi skončila s prací - tak se musí starat budoucí tatínek. Je to jen na Vás, gratuluji k dospělosti :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.10.17 19:58

@Šmoulice
Nemohla bych tuhle práci dělat. Je to náročný a měla jsem mít druhou ale vi ze jsem těhotná a nemá smysl me davat na to HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
3.10.17 19:59
@Pjaťorka píše:
@Šmoulice
Nemohla bych tuhle práci dělat. Je to náročný a měla jsem mít druhou ale vi ze jsem těhotná a nemá smysl me davat na to HPP.

Tak v tom případě máš asi hodně našetřeno ;) Když práce nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.10.17 20:03

@Šmoulice
Já jsem tam chtěla jít na to HPP ale oni řekli ze to nemá smysl, ze bych šla na mateřskou. Já ksem s tím počítala ze budu mít to HPP a dítě jsem nepocitala a taky si ho chci nechat. Proto nevím co teď dělat. Určitě nechci byt bez peněz a nevím jak to tak funguje. Když jsem se kdysi po škole hlásila na pracak než jsem měla HPP tak mi řekli ze muzu mít brigádu ale ne větší výdělek než 5 500kč, takže podle me bych měla něco dostávat aspoň, když tam budu evidována. Zkusím se zeptat no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.10.17 20:04

@Pjaťorka Tak to si myslíš špatně, nemáš odpracováno, takže nemáš nárok na podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
3.10.17 20:04
@Pjaťorka píše:
@Šmoulice
Já jsem tam chtěla jít na to HPP ale oni řekli ze to nemá smysl, ze bych šla na mateřskou. Já ksem s tím počítala ze budu mít to HPP a dítě jsem nepocitala a taky si ho chci nechat. Proto nevím co teď dělat. Určitě nechci byt bez peněz a nevím jak to tak funguje. Když jsem se kdysi po škole hlásila na pracak než jsem měla HPP tak mi řekli ze muzu mít brigádu ale ne větší výdělek než 5 500kč, takže podle me bych měla něco dostávat aspoň, když tam budu evidována. Zkusím se zeptat no.

Myslím si, že nebudeš dostávat nic. Na podporu v nezaměstnanosti nemáš nárok.
Hledej jinou práci, nebo brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
3.10.17 20:08

A to jsi dokončila školu, že jsi šla na HPP? Hlavně nerozumím tomu, proč jsi tu práci nechala, co to bylo jako za profesi, že jsi nutně kvůli těhotenství ihned odešla? Většinou se s tím dá něco v práci dělat.. úřad práce ti nedá nic, nemají tu povinnost, bude za tebe platit zdravotní, a po porodu nastoupis na klasický rodičák. Není to ale žádná hitparáda a miminko potřebuje dost věcí..pokud otec tvého dítěte nepracuje a nemá dobrý příjem, tak jsi si zadelala docela na průser, nechápu z čeho chceš teď žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15165
3.10.17 20:10

At se o tebe postara tatinek mimca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.10.17 20:11

Kdyz se nahlasis na UP, budou za tebe platit zdravotni pojisteni. Tot jedina vyhoda, ktera pro tebe jakozto nepracujici plyne. A je to dobre, nic jsi neodvedla, nic nedostanes. Mimo rodicaku teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.10.17 20:12

@ŠárkaPu
Já dostala lepší nabídku tam a taky jsem nevěděla ze jsem opravdu těhotná. A tím ze oni o tom vi me tam nevemou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
3.10.17 20:14
@Pjaťorka píše:
@ŠárkaPu
Já dostala lepší nabídku tam a taky jsem nevěděla ze jsem opravdu těhotná. A tím ze oni o tom vi me tam nevemou.

Co jsi dělala, že jsi musela skončit v té první? Kde teď bydlíš a co tatínek dítěte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.10.17 20:14

@Šmoulice
Brigádu budu mít, ale když se nahlásim na pracak tak nemůžu mít větší výdělek než 5 500 Kč. A nic jiného mi stejně nezbývá než se tam nahlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
3.10.17 20:15
@Pjaťorka píše:
@Šmoulice
Brigádu budu mít, ale když se nahlásim na pracak tak nemůžu mít větší výdělek než 5 500 Kč. A nic jiného mi stejně nezbývá než se tam nahlásit.

Tak si plať zdravotní sama. Nikdo tě tam nenutí chodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat