Pracovní úřad a těhotná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zelenoockaa19
Brigádu mi tam nechají jako budu mít aspoň něco, ale taky to nebude žádná sláva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka tak ta nejlepší kamarádka ti celkem slušně zavařila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka píše:
@ŠárkaPu
Mám tam jednu z nejlepší kamarádek s kterou jsem se radila a ona to tam proste rekla lidem a tak už se to rozneslo.
No to je těžší s tím prave. Je to takový ze sám musí platit věci.
Tak to asi nebude moc dobrá kamarádka, to by ode mě zchytala, uvědomuje si, jak ti tím zavařila? No a jste s partnerem spolu? Bydlíte spolu? on pracuje? Jakou jako máš vlastně představu, kde s miminkem budeš a z čeho budeš žít? ono to není tak jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka Nic víc nenaděláš, začala jsi pracovat hned po škole? Dokončila jsi školu? Pokud jsi nastoupila na hpp hned po škole tak by jsi teoreticky měla mít nárok i na mateřskou, záleží však jestli se vlezeš do těch 180ti dnů ochranné lhůty od ukončení zaměstnání… Zkus se stavit na sociálce… Každopádně do porodu budeš muset aspoň na tu brigádu. Kamarádce můžeš poděkovat. Každopádně jak to chceš dělat po porodu? Z čeho živit sebe i dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ŠárkaPu
Mezi námi je to složitý. Chceme jít do bytu. A prave nevím jak to tak funguje. On vydělává ale taky musí platit něco. Proto jsem chtěla vědět jak to funguje ma tom pracaku. Jak tak vidím tak dítě teď není moc řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš si slečna pěkně zavařila sama, na jejím místě bych přemýšlela spíš dát dítě k adopci nebo si ho nechat vzít, stejně jí ho odebere sociálka, když nebude mít peníze na to ho živit. Jj, člověk by měl někdy přemýšlet nad svými činy, jsou různé druhy antikoncepce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka píše:
@ŠárkaPu
Mezi námi je to složitý. Chceme jít do bytu. A prave nevím jak to tak funguje. On vydělává ale taky musí platit něco. Proto jsem chtěla vědět jak to funguje ma tom pracaku. Jak tak vidím tak dítě teď není moc řešení.
Ve tvém případě bych do toho teď prostě nešla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka takže neplánovaně? No tak to by chtělo poštělovat antikoncepci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenoockaa19 píše:
@Pjaťorka Nic víc nenaděláš, začala jsi pracovat hned po škole? Dokončila jsi školu? Pokud jsi nastoupila na hpp hned po škole tak by jsi teoreticky měla mít nárok i na mateřskou, záleží však jestli se vlezeš do těch 180ti dnů ochranné lhůty od ukončení zaměstnání… Zkus se stavit na sociálce… Každopádně do porodu budeš muset aspoň na tu brigádu. Kamarádce můžeš poděkovat. Každopádně jak to chceš dělat po porodu? Z čeho živit sebe i dítě?
Ochranná lhůta je jen tak dlouhá jako poslední zaměstnání, takže jí to určitě z předchozího zaměstnání nevyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zoe1 píše:
Spíš si slečna pěkně zavařila sama, na jejím místě bych přemýšlela spíš dát dítě k adopci nebo si ho nechat vzít, stejně jí ho odebere sociálka, když nebude mít peníze na to ho živit. Jj, člověk by měl někdy přemýšlet nad svými činy, jsou různé druhy antikoncepce.
A proč by jí ho měla odebrat sociálka? Plácáš nesmysly. Bude mít po porodu nárok na rodičovský příspěvek stejně jako každý jiný + existují dávky. Rozhodně v našem sociálním státě nikdo neodebírá děti z důvodu, že někdo nemá peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš díky, to jsem netušila… Vím jenom že to nějak jde když člověk hned po škole nastoupí do práce ale jak to je to nevím… Ostatně paní se bude muset sama hodně snažit. V její situaci bych do dítěte nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka Na podporu v nezaměstnanosti nemáš nárok. Nevím v jakém týdnu těhotenství jsi, předpokládám, že to ale ještě není vidět, takže si co nejrychleji zkus najít jakoukoliv práci (která není nevhodná pro těhotné), ať aspoň chvíli ještě pracuješ a těhotenství jim neoznamuj. Jinak nevím teda kde bydlíš teď, ale pokud s rodiči, tak ani na žádný příspěvek na bydlení teď nárok mít nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice
A když dostanu teď smlouvou a po nějaké době šla na nemocenskou aspoň? Hlavně ze bych měla teď smlouvu ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pjaťorka píše:
@ŠárkaPu
Ja celkem fandim mladym matkam. Fyzicky se postaras, ale proste na nej ted nemas. Vis kolik co stoji pro dite? Jasne kazdej ti ted rekne, ze se vse da sehnat v sekaci a levne - da, ale budes trit bidu s nouzi. Zapomen na dovolenou, bazen s ditetem, lepsi kozene boty pro nej. Umele mleko je drahe, sada lahvi jde do tisicu, autosedacka, kocarek, postylka, blby povleceni to jsou desetitisice. Prezili byste to, ale jakym stylem :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit