Kdy žádat o RP, pokud jsem na neschopence

12
2.10.17 20:21

Kdy žádat o RP, pokud jsem na neschopence

Dobrý den, holky potřebovala bych vědět, kdy si mám žádat o rodičovský příspěvek, pokud budu na neschopence ještě šest týdnů po porodu a nárok na mateřskou nemám. Rovnou po narození nebo až před koncem neschopenky? Děkuji za odpověď a hezký večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
2.10.17 20:27

Až bude končit neschopenka.

• Citovat
  • Upravit
66845
2.10.17 20:42
@Tunrida píše:
Až bude končit neschopenka.

Proč?

@Guicky kdykoli po narození dítěte, až budete mít v ruce rodný list

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
2.10.17 20:48
@matkabagristy píše:
Proč?@Guicky kdykoli po narození dítěte, až budete mít v ruce rodný list

Protože s neschopenkou v souvislosti s porodem je to stejné jako s PPM, taky to nejde brát s rodičákem najednou.
S tím, že požádat lze samozřejmě v předstihu, ale žádáš až od konce té neschopenky či od dalšího měsíce, pokud je za tu část měsíce neschopenka vyšší než rodičák.

Příspěvek upraven 02.10.17 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
2.10.17 20:49
@j.a.n.i1 píše:
Protože s neschopenkou v souvislosti s porodem je to stejné jako s PPM, taky to nejde brát s rodičákem najednou.

to je pro mě novinka, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.10.17 20:49

Děkuju za odpověď, zajdu na UP tedy hned jak bude mít malá RL :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.10.17 20:54
@matkabagristy píše:
Proč?@Guicky kdykoli po narození dítěte, až budete mít v ruce rodný list

To je normální postup a to přesně dle sociálky. Ale chce-li to někdo udělat jinak? Sama jsem tak šla z neschopenky na rodičovskou ;)

• Citovat
  • Upravit
12
2.10.17 20:56

S tím nepočítám, že bych současně brala obojí, jde mi jen o to, zda si můžu zažádat dřív, jelikož vím, že jim to občas trvá, tak abych po neschopence nečekala další dva měsíce na RP. A ještě jeden dotaz, při čtyřletý variantě, jak se to vyplácí? @j.a.n.i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.10.17 20:59
@Guicky píše:
S tím nepočítám, že bych současně brala obojí, jde mi jen o to, zda si můžu zažádat dřív, jelikož vím, že jim to občas trvá, tak abych po neschopence nečekala další dva měsíce na RP. A ještě jeden dotaz, při čtyřletý variantě, jak se to vyplácí? @j.a.n.i1

Ono není, na co čekat. Když podáš všechno správně a nebudou žádný nesrovnalosti, tak je rodičák vyřízený hned :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66845
2.10.17 21:00
@Tunrida píše:
To je normální postup a to přesně dle sociálky. Ale chce-li to někdo udělat jinak? Sama jsem tak šla z neschopenky na rodičovskou ;)

ok, pochopila jsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
2.10.17 21:01

@Guicky A proč chceš čtyřletou variantu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
2.10.17 21:06
@Guicky píše:

Do 9 měsíců 7800, pak 3800 do 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.10.17 21:07

@j.a.n.i1 nemám nárok na volbu, ještě jsem přemýšlela nechat to napsat na partnera, ale to ještě nevím, pokud je to tříletá, to je vyplácený jak? Všude čtu jen u čtyřletý, že prvních pár měsíců je částka vyšší a potom se snižuje. Omlouvám se, ale jsem z toho celá zmatená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
2.10.17 21:33

@Guicky Pokud si na neschopence do konce sestinedeli, tak narok na volbu mas, muzes volit do 7600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.10.17 21:48

@j.a.n.i1 tady je problém ten, že nemám odpracovaný rok, proto nemám nárok ani na mateřskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat