Nárok na nějakou sociální dávku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nárok na nějakou soc. dávku
Ahoj maminky, mám otázku. V pátek jsem dostala výpověď dohodou přechodu do jiného zaměstnání. Dnes jsem pomocí testů zjistila, že jsem těhotná. K lékaři jdu za týden, ale domnívám se, že budu na rizikovém těhotenství(kvůli zdravotním komplikacím spojeným s minulým těhotenstvím) takže se budu muset zaregistrovat na úřad práce. Moje otázka zní mám nárok na nějakou sociální dávku vůbec se v dávkách nevyznám)? Na podporu v nezaměstnanosti nemám nárok( mám odpracováno pouze 7 měsíců). Děkuji za odpovědi a rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to záleží s kým jsi hlášena v trvalém bydlišti, jaké mají všichni příjmy, zda máš družstevní byt či v osobním vlastnictvi atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepredjimat a pracovat
To, ze prechozi tehotenstvi bylo problematicke neznamena automaticky vsechny dalsi problematicke. Jinak nemocenska a partber na brigadu, kdyz uz cekate, predpokladam neplanovane
- Citovat
- Upravit
No, tak řešení je zítra nastoupit na nemocenskou, je to podvod, protože jsi zdravá, ale je to řešení, klidně u obvoďáka, za 14 dnů přejít od gynekologa. Pak bys pobírala nemocenskou z platu až do porodu. Pokud ti tedy doktoři vyjdou vstříc. Jinak podpora na 5 měsíců, nebo urychleně vzít jakoukoliv práci, dokud na tobě není těhotenství znát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud ti doktor napíše rizikové, tak prostě potřebuješ nastoupit zítra na neschopenku. Takže obvoďák a pak přejít z neschopenky na neschopenku. Popřípadě hned zítra za gynekologem, vysvětlit situaci, jestli nenapíše neschopenku hned od zítra. Do tří dnů od ukončení pracovního poměru můžeš nastoupit na placenou neschopenku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problem je ze jeste nemam podepsanou smlouvu v te nove praci, otec ditete je ale plat ma extremne maly je zamestnan na 0,1 uvazek, myslime si ze men na rizokove daji kvuli vysokemu tlaku a u predchoziho tehu jsem mela cukrovku a vysoke jaterni testy a nasledkem tooho mi miminko zemrelo v den porodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saui píše:
Problem je ze jeste nemam podepsanou smlouvu v te nove praci, otec ditete je ale plat ma extremne maly je zamestnan na 0,1 uvazek, myslime si ze men na rizokove daji kvuli vysokemu tlaku a u predchoziho tehu jsem mela cukrovku a vysoke jaterni testy a nasledkem tooho mi miminko zemrelo v den porodu
No tak to je opravdu prekerni situace. Ale neda mi to se nezeptat. Z ceho mate v planu zit a zivit dite??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel ma jeste stipendium ale to se do prijmu nezapocitava a mam neco stranou, ale bylo by mi lito kdybych mela a nejakou soc. davku narok ji nevyuzit, mame doma jeste 6 leteho kloucka a take jsme to zvladli a to byli podle meho horsi financni situace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saui A co kdyby pan manzel hejbnul zadkem a sel proste makat, kdyz deti evidentne delat umi???
edit-vubec nerozporuji, ze kazdy se muze dostat do ekonomicky slozite situace. Ale pokud tatinek jaksi nevydelava, ma si bud dat sakra pozor, nebo zacit tu rodinu zivit. Normalnimu chlapovi by bylo v takove situaci stydno.
Příspěvek upraven 01.10.17 v 19:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saui Tak tatinek at kouka sehnat nejakou poradnou praci, neb bude s nejvetsi pravdepodobnosti par nasledujicich let hlavnim zivitelem rodiny. Davky jsou az doplnkova varianta prijmu rodiny, ne jeho hlavni slozka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ptas se na sociální davky a pritom manzel pracuje na 0,1 uvazku?
A co kdyby zacal pracovat na cely úvazek? A ty klidně muzes do 5,6 mesice take delat, treba jen brigadu. Vysoky krevni tlak s cukrovka v predchozim tehotenstvi neni duvod k neschopence pri současném tehotenstvi a rozhodne ne v prvnich mesicich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel maka az dost konci doktorad chybi mu posledni rocnik ale bohuzel vc ramci studia mu uvazek nezvysi, zz dokonci doktorad bude to jinr, kdyz uz mmu chybi necely rok nebudu ho od toho tahat, naopak nevim proc se do nej hned poustite dodelava si dalsi znalosti aby pak mohl rodinu daleko vic zabepecit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saui píše:
Manzel ma jeste stipendium ale to se do prijmu nezapocitava a mam neco stranou, ale bylo by mi lito kdybych mela a nejakou soc. davku narok ji nevyuzit, mame doma jeste 6 leteho kloucka a take jsme to zvladli a to byli podle meho horsi financni situace
Pokud neni nemocny, tak by melo byt zvykem ze uzivi rodinu rodice. Co to je za blbej zvyk chodit pro davky a nepracovat
. Na co pak delate ty deti, kdyz na ne nemate? Psa by sis poridila, kdybys nemela na zradlo?
- Citovat
- Upravit