Výrobci a kvalita UM

13335
29.1.11 21:34

Výrobci a kvalita UM

Ahoj maminy,
v čem se prosím liší UM a jejich kvalita, které značky patří k těm lepším? Malýmu přestává stačit mé mléko a tak se poohlížím po UM. Určitě budu volit UM HA (hypoalergení) - jsem silná alergička a astmatička a otec dítěte je alergik. Děkuju za rady a postřehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.1.11 21:41

Ahoj. Já bych teda volbu UM nechala na lékaři, zvlášť u takhle malého dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.11 21:45

Mudra mi říkala ať se rozhodnu, ale že doporučuje Bebu, že mám koupit pár sáčku - takové ty jednodávkové a vyzkoušet. Já to pořád oddalovala, ale malý fakt řve hlady, když se mi podaří odstřikat mliko když spí, tak to během dne zhltne jak kdybych ho nekojila, takže budu muset minimálně dokrmovat. Chci ale vědět vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.1.11 21:53

Ahoj, sice nejsme HA, ani kojo, ale stejně písnu :-) Výběr HA neporadím, ale konkrétně Beba nám zrovna nevyhovovala, :-) ať jsem dělala jak dělala, vždycky se dělaly hrudky :nevim: A s tím kojo- 4týdny je krátká doba, někomu se mlíko pořádně rozjede až na konci šestinedělí. Určitě jsi zkusila všecky takový ty rady jako přikládat častěji, odstříkávat, pořádně pít, nějaký homeopatika snad existují n apodporu laktace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.1.11 21:58

musis vyzkouset ktere bude diteti vyhovovat, po kterem nebude mit zacpu a bude mu chutnat, takhle z fleku se to rict neda..
my zkusili snad vse a prosel jedine nutrilon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
29.1.11 22:01
jizvíková píše:
musis vyzkouset ktere bude diteti vyhovovat, po kterem nebude mit zacpu a bude mu chutnat, takhle z fleku se to rict neda..
my zkusili snad vse a prosel jedine nutrilon

souhlasím unás to samé a prošel a prochází jen BEBA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
29.1.11 22:01

My mely Bebu od sedmeho mesice, nic jineho jsme nezkousely a male chutna, momentalne ji je 13m a stale 3 x denne pije cca 200 - 250 ml. Nikoli vsak HA. Normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
29.1.11 22:17

My jsme byli od 6 týdnů asi do 12 měsíců na Nutrilonu HA a byli jsme spokojení.Pak jsme chtěli vyzkoušet Beba HA a ta byla teda o něco hořčí než Nutrilon,takže to samozřejmě odmítnul.Kakání jsme po nutrilonu měli taky dobrý,je pravda že to provětrá pěněženku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
29.1.11 22:25

Myslim, ze to je vec, kterou muzes konzultovat s pediatrem, ale nemusis, staci mu svoji volbu oznamit a zeptat se, jake ma s urcitym mlekem zkusenosti. Stejne se muze stat, ze budete muset vyzkouset nekolik znacek, nebo taky mu zachutna to prvni :)
Osobne bych nevolila levnejsi znacky.
Moje dcera mela velmi silnou alergii na bilkovinu kravskeho mleka uz od miminka, takze jsme ze zacatku byly na Neocatu (ten je ale vetsinou na lekrasky predpis a jen v pripadech tezkych prokazanych alergii na BKM), ale postupne jsme prechazely na Nutrilon HA, pak na standardni Nutrilon, ktery pije i dneska ve svych 3 letech. Alergie uplne zmizela a dneska ji dovolim i normalni mleko, ale myslim, ze minimalne jeste rok budeme kupovat i Nutrilon :-)

Kazdopadne, jestli mate alergie, tak bych doporucila Nutrilon HA - pro me je to opravdu velmi kvalitni UM a jsme s nim moc spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
29.1.11 22:27

Nevím, snad se nikdo neurazí, ale mně poslední dobou to prosazování Beby a Nutrilonu už leze krkem :nevim:
UM mají skoro stejná složení a je jich na trhu halda… Třeba my máme Hami - oproti Nutrilonu je cena nesrovnatelná a oproti Bebě taky. Hipp je taky prý výborný, nevím, nezkoušela jsem…
Chtělo by to zkusit a uvidíš, co bude miminku chutnat :-D
Třeba my máme jedlíka a kdybych jí dala grep, tak ho zblábne taky :mrgreen: , takže začít Bebou, tak už jsem dala za UM 2* tolik co teď…
Ale jak je to s HA nevím, nemám zkušenost.
Už ti pije z flašky? Nebo zatím budeš dokrmovat stříkačkou dokud kojíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.11 22:32

Že to leze do peněz vím. HOdně jsem nad tím přemýšlela a počítala a počítala.
Zkusila jsem a stále zkouším různé věci na podporu kojení. Někdy je to lepší a jsou dny kdy je to horší.
Chci kojit a UM dávat z lahvičky - Avent pro 0+ (už jsem mu tak dávala MM) až po kojení, pokud mé M nebude stačit. Vím, že si ho tak můžu i odstavit, i o tom jsem uvažovala. Každopádně bojujeme ze žloutenkou a řešíme každý gram jeho váhy a prospívání, takže ho moc hladovět nechávat nemůžu a ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
29.1.11 22:37

To úplně chápu…
Já to nemyslela tak, že by se na dětech mělo šetřit, to v žádném případě. Kdyby mému dítku vyhovoval jen kaviár, tak mu ho taky budu kupovat a cenu řešit nebudu :mrgreen:
Jen jsem si říkala, jestli už má prcek zkušenost s lahvičkou - naše když dostala lahev prvně, tak jí nechtěla, ale jak nasála, tak to jelo - no jo, byla chudinka hladová. Mně už taky MM nestačilo a dělala jsem co jsem mohla - hlavně, že jsou prďátka zdravý - s MM nebo bez něj :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.11 22:43
Lucyus12 píše:
To úplně chápu…
Já to nemyslela tak, že by se na dětech mělo šetřit, to v žádném případě. Kdyby mému dítku vyhovoval jen kaviár, tak mu ho taky budu kupovat a cenu řešit nebudu :mrgreen:
Jen jsem si říkala, jestli už má prcek zkušenost s lahvičkou - naše když dostala lahev prvně, tak jí nechtěla, ale jak nasála, tak to jelo - no jo, byla chudinka hladová. Mně už taky MM nestačilo a dělala jsem co jsem mohla - hlavně, že jsou prďátka zdravý - s MM nebo bez něj :palec: :lol:

jj přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.1.11 23:01
petra79 píše:
My jsme byli od 6 týdnů asi do 12 měsíců na Nutrilonu HA a byli jsme spokojení.Pak jsme chtěli vyzkoušet Beba HA a ta byla teda o něco hořčí než Nutrilon,takže to samozřejmě odmítnul.Kakání jsme po nutrilonu měli taky dobrý,je pravda že to provětrá pěněženku. :roll:

hih dneska jsem kupovala mleka, no 4200kc, mame to na mesic a kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
29.1.11 23:08

Tak já se tedy také přidávám k zastáncům Nutrilonu, podle mě je to nejkvalitnější UM na trhu, ale nejlepší bude když pro začátek koupíš na vyzkoušení pár jednorázových pytlíčků a uvidíš. Nutrilon nesedne málo komu, kdyby přeci, tak jako druhou bych zkusila Bebu, toť můj názor. Někdy děti napoprvé pobolívá bříško a podruhé už je to dobrý, nemusí to hned znamenat, že mléko nesedne, ten přechod z mateřského mléka na UM některé děti citlivěji snášejí, chce to zkusit 2×-3× a pak teprve na další druh, samozřejmě pokud to bude jen bolení bříška, né nic extrémního. Nám se to tedy nestalo, ale kamarádce ano, tak šla hned pro Bebu, z té měli průjem, pak zas hned měnila na Sunar, z toho zase bolení a pro změnu zácpu, tak už začala být bezradná, nakonec ji doktorka sprdla, že to střídá jak ponožky, vrátila se zpátky k nutrilonu HA a už dobrý, takže někdy to prostě chvilku trvá, než si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová