Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, můžete mi poradit, co můžu pít, když kojím? Vím, že ne černý čaj, kávu… Děkuji za odpovědi.
kojící čaje, melta, carro, špaldová káva(bez kofeinu) ovocné čaje
aspoň 4 litry denně at máš mlíčko ![]()
iivvuullkkaa píše:
Ahoj holky, můžete mi poradit, co můžu pít, když kojím? Vím, že ne černý čaj, kávu… Děkuji za odpovědi.
Já to třeba postupně testovala - co by malé mohlo vadit a co ne a zjistila jsem, že jí neva snad vůbec nic. Takže v poho piju neředěné džusy, bublinkatý vody, …ale hlavně to střídám. ![]()
Ahoj, proč ne černy caje? ja piju kazdej den, sem nevedela ze by to melo nejak vydit…
jen vim ze by se nemel matovej caj kvuli laktaci a samozrejme alkohol, jinak piju všechno hlavne kazdej den 2 kojočaje
černý časj asi kvuli teinu skrz spánek, ne? nebo taky skrz zácpu maminky - to je duvod u mě ![]()
já si vodu bez bublinek dávám na noc, abych se případně napila a nemusel si čistit zuby - jako i doslazených tekutin
tak já si právě vychutnávám preso s mlékem
ale mám otestováno, že vikimu to nevadí a v pohodě usne, protože jsem ho pila i v těhotenství. jinak se nejvíc doporučuje obyčejná voda. ale klidně můžeš i s bublinkama. názor, že způsobuje mimču prdíky je pověra. taky se doporučují ovocné čaje a ředěné džusy. černý čaj se nedoporučuje kvůli teinu, který má stejné účinky jako kofein.
Ahojky,tak já piju kojící čaje od Leros a Caro s mlíčkem,to mi moc chutná a jím vitamínky GS Mamavit pro kojící maminky ![]()
Nealkoholické pivo dle jedné babské rady dobré na mlíko
jestli to funguje nevím ale mně chutná tak mám aspoň důvod ho pít ![]()
Dita01 píše: černý časj asi kvuli teinu skrz spánek, ne? nebo taky skrz zácpu maminky - to je duvod u mě
aha aha… tak to jsem nevedela, jeste ze problemy se spanim nebyli, asi bych neprisla na to ze to bude z caje… ![]()
vyzkoušej, co tobě a miminu sedí. Já pila všechno, na co jsem měla chuť. Ovocné čaje nesnáším, takže jsem pila černý nebo bylinkový, minerálky, colu (čas od času), vodu, šťávu… mimino bylo v pohodě
Ahoj,
v čajích (ovocné i černé) je kofein, tak by se moc neměli. to stejné kafe a kakao.
Caro jsem nepila, nechutnalo mi.
Pila jsem hlavně vodu, ředěný juice a čaje pro kojící maminky…hlavně jsem pila hodně, přes 3l denně. Měla jsem furt žížu ![]()