Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
Já po celou dobu kojení piju Caro od Nestle. Občas kojo čaj a teď už si kliďo dám i normo čajík nebo rozpustné kafíčko. Dcerce už je 8měs a zjistila jsem že kofein v čaji na její spánek/nespánek nemá vliv…
@CokeLady bublinek se neboj, oni se ti krz střeva do prsou neprocedí
Zkrátka vždycky něco zařaď a ono se to během dne projeví, když to bude vadit, tak zase přestaň a bude dobře. Hlavně všeho s mírou, nic se nemá přehánět. Já tyhle věci při kojení fakt neřešila, až když mi prvorozený několik dnů kvičel, tak jsem naznala, že to asi bude mít z toho cca 1l mlíka, co jsem vypila denně, přestala jsem a bříško se zase během pár dnů sorvnalo
@CokeLady píše:
Holky, já bych chtěla zkusit ty ředěné džusy, jakým je dobré začít? Docela se bojím pomerančového kvůli alergii?Jinak já v těhotenství pila hrozně moc colui kafe, ale všichni mě straší, že po bublinkách bude mít bolení břicha, čehož se bojím jak čert kříže. Co třeba ochucené mattonky a poděbradky? Já moc vodová nejsem
@CokeLady Džus je super, osobně si sice dělám pomeranč jablko a mrkev, ale v podstatě můžeš zvolit cokoli co máš ráda:-)
No mne se malá vždy když jsem vypila pomerančový džus olezla…ale kždé dítě je jiné. Já na začátku pila hodně Gravimilk, můžeš ho jak teplý, tak chlazený a bílou kávu z melty, ta mi taky chutnala
@CokeLady ja jdu po coca cole jak slepice po flusu furt
, urcite jsem si ji neodeprela ani pri kojeni, snad jsem mela i jednu v porodnici jakoze na energii
a nic se nestalo.
džusy jsem taky pila, neredeny a taky nic. Ale u ditka se muze objevit alergicka reakce, nebo opruzenina, ale to chce ozkouset.
jinak bychom byli na suchu, na caj a vodu me moc neuzije.
@CokeLady Já pila ochucenou matonku i v porodnici, malý to nikdy nevadilo.. Piju i kafe a kolu.. Ale je jasný, že v začátku jsem se krotila a pila Caro a čaje, člověk pak zjistí, co může a co ne.. Já měla štěstí, na malý se neprojevilo nikdy nic - ani zelí a podobně
A co porod? Řekneš nám? Byla jsi objednaná na vyvolání, sledovala jsem tě.. ![]()
@CokeLady píše:
Holky díky za dodání odvahy, nalila jsem si Colujá mám z toho bolavýho břicha fakt nervy, takže skoro nežeru… jen 3 dny starý rohlík nebo kousek ovoce nebo jogurt. Včera jsem si dala řízek s kaší a asi ho po tom bolelo břicho
nejím vůbec normální věci, dnes jsem obědvala 2 dny starý chleba se sýrem.
Zkusím i tu mattonku, uvidím, fakt tohle asi řeším až moc
Jinak teda OT: Porod byl docela šílenej, protože na mě po vyvolávací tabletě trochu zapomněli a já málem porodila sama ve sprše - nefungovali zvonky pro volání sestry, co do bolestí jsem to čekala možná i horší, ale pořád mi tvrdili, že tohle ještě porod není a poslali na pokoj, kde jsem sama tiše trpěla a rodilaa to ještě preventivně jím sab simplex 3× denně.
je z toho Tomášek
Gratuluji, je krásnej ![]()
@CokeLady Je fakt krásnej
Krásná kulatá hlavička, čisťounkej.. Užívej si ho, fakt to hrozně letí…
@CokeLady velká gratulace, zdárný psychomotorický vývoj, žádné prdíky, vzorný přírůstek na váze i dýlce, spoustu milujících srdcí, spoustu náručí, které budou chtít chovat, neztrácející se dudlík, zvučná štěrchátce, dobrý spánek a mamince dostatek optimismu a dobré připojení k internetu ![]()
@CokeLady gratulace e:kytka:
Hlavně pořádně jez, s tímhle jídelníčem si koleduješ, že příjdeš o mlíko.
Jinak já se první dva měsíce radši bublinkovému pití vyhýbala, ale nemusim ho ani normálně. Džusy jsem pila hodně. A taky na mě fungoval fenyklový čaj (na podobném principu bude i ten sab simplex) naprosto blbě. Když jsem si ho dala já, tak měl mrňous hrozné bolení. takže jsem se mu musela obloukem vyhýbat. A malý dostával kapky a občas trochu čajíku.
U mě ze začátku byly nejlepší vývary a různé polévky - ne květák, hrášek apod.
Nesnesla jsem smažené, takže jsem vymyslela různé maso zeleninové směsy do trouby, někdy se smetanou. A pak taky omáčky, ale s nekynutým knedlíkem. A ze začátku malýmu taky nedělala dobře sýrová zelenina.
Kluci na to bolení bříška trpí hodně. A asi ne vždy je to kvůli jídlu maminky, jak jsem si několikrát ověřila na sobě.
Ahoj, prosím o radu.Co jíst a pít na podoru kojení. Jsem stále ještě před porodem -38tt- a bojím se že nebudu kojit protože se mi vůbec nezvětšila prsa. Mám dost malá a všechny kamarádky se diví jak je možné že je už nemám aspoň o číslo větší
Chtěla bych kojit, podle mě je to to nejlepší pro mimčo.
Mám zkušenost, že kojení nefunguje když jsem hodně unavená a nebo málo piju. Takže myslím, že co maminka pije je důležité, ale ještě důležitější je kolik toho pije. Jako první pomoc když je nejhůř mi funguje obyčejné mléko s rozmixovaným banánem a pokud je to možné, tak se aspoň chvilku prospat. Když se pak probudím, prsa jsou nalitá a malá pije o 106.
Jen mi dá práci se celý den do toho pití nutit. Sama žízeň nějak nepociťuju ![]()
Děkuji moc na etiketě nic není tak snad neublíží