Co pít při kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1371
28.1.11 21:55

Ahoj, prvních pár měsíců kojení jsem měla strašnou potřebu cukru (fakt extrém, a to jsem před těhu a kojením už tak žrala sladkýho tuny), takže jsem si kupovala Jo! štávy a pila ty a pak jsem si dělala kojčaje - vyzkoušel jsem jich hodně a nejvíc mi šmakoval čaj z Rossmanna, jakože jejich značku. Nemají je tam už mezi čajema ale mezi mimi věcma. Za super cenu chuťově dobrej a poměr bylinek mi vyhovoval. Jinak výrobců kojčajů je fakt hafo - Leros, Megafyt, DM-Babylove … v lékárně na mě vybalili snad 5 druhů. Čti tedy složení. Pila jsem nealko pivo a Caro (dělají se i jiné značky „melt“, třeba Ricoré nebo ve zdravých výživách různý cikorky a žitný atd. „kafata“, pila jsem ho s mlíkem a medem :jazyk:

A co se pít nemá? Alkohol VE VĚTŠÍ MÍŘE (v porodnici mi doktor doporučil deci červenýho denně kvůli anémii), prej kafe a černej a zelenej čaj kvůli kofeinu/teinu (nespavost u mimča a snížení laktace u tebe, ovocný čaje nevidím důvod proč ne, když to není černý čaj ochucený ovocnou příchutí, ale fakt čaj z plodů/listů ovoce), asi bych nepila nějaký „jedovatý“ limonády plný šitů, ale bublinkatou vodu bych nepodezírala z prdíků u miminka (to tak leda u maminky, ale možná fakt CO2 přechází nějak do mlíka a zbytečně mimču komplikuje trávení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
28.1.11 23:24

Voda, melta,caro, máta,kojici caje,mleko,dzusy..hlavni je mit dostatek tekutin, ja piju 3-4 litry denne,jinak bych lekla,vetsinou vodu a vecer pred spanim mleko :-)
Obcas si dam male pivo-vetsinou po poslednim vecernim kojeni :oops: :)

Laajo,proc ne kakao? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
29.1.11 11:55

Uf, to jsem plácla pitomost. :oops: :oops:
Omlouvám se, měla jsem za to, že v kakau je taky nějaká látka, co není moc prospěšná… :nevim: ale asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.11 18:30

Děkuju moc za odpovědi, jsou vyčerpávající… jen ještě musím přidat na množství, 2 litry jsou málo… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
31.1.11 21:24
freeonit píše:
Ahoj, proč ne černy caje? ja piju kazdej den, sem nevedela ze by to melo nejak vydit… :nevim: jen vim ze by se nemel matovej caj kvuli laktaci a samozrejme alkohol, jinak piju všechno hlavne kazdej den 2 kojočaje

ahoj, po celý den piji ovocné čaje - studené, ale ráno a večer černý čaj - ten miluju. černý čaj k snídani a večer třeba 3. malé to nijak nevadí. každému mimi vyhovuje asi něco jiného, ale taky nevím, proč by se neměl pít černý čaj…i kafe si dám. V těhotenství mi nechutnalo a ted se na něj těším - 2× denně slabé rozpustné…on by pak člověk nesměl nic. Na začátku kojení jsem se dost omezovala a ted jím a piju všechno možný (kromě alkoholu a bublinek) a malá v pohodě. Prdí jak o závod, žádné problémy, mlíka mám dost (až moc)…zase nic se nemá přehánět…ani to omezování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
31.1.11 23:19
petratavali píše:
freeonit píše:
Ahoj, proč ne černy caje? ja piju kazdej den, sem nevedela ze by to melo nejak vydit… :nevim: jen vim ze by se nemel matovej caj kvuli laktaci a samozrejme alkohol, jinak piju všechno hlavne kazdej den 2 kojočaje
ahoj, po celý den piji ovocné čaje - studené, ale ráno a večer černý čaj - ten miluju. černý čaj k snídani a večer třeba 3. malé to nijak nevadí. každému mimi vyhovuje asi něco jiného, ale taky nevím, proč by se neměl pít černý čaj…i kafe si dám. V těhotenství mi nechutnalo a ted se na něj těším - 2× denně slabé rozpustné…on by pak člověk nesměl nic. Na začátku kojení jsem se dost omezovala a ted jím a piju všechno možný (kromě alkoholu a bublinek) a malá v pohodě. Prdí jak o závod, žádné problémy, mlíka mám dost (až moc)…zase nic se nemá přehánět…ani to omezování :-)

Kafe se nedoporučuje kvůli kofeinu, černý čaj kvůli teinu (to je něco jako kofein,ale u čaje),ale hrnek nebo dva denně podle mě neublíží,záleží taky na reakci miminka po pití, já se třeba neomezuju v ničem, jen nepiju bublinky a slazený pití,ale to protože mi to nechutná, jinak jím i čočkovku a holky jsou v pohodě a prdí o 106,ale mám kamarádky, co při kojení jedly pomalu jen den starej chleba,jinak mělo dítko pořád bolení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
1.2.11 14:03

já objevila nescafe bez kofeinu takže to též mužu, že, jinak taky caro, čaje, vodu a zelený čaj a meltu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenula777
5.10.11 13:45

Chci se zeptat a nestea green tea se pri kojeni muze pit?dekuji

• Citovat
  • Upravit
4026
5.10.11 14:04

Tak to nevím, ale většinou na zadních stranách je upozornění, že to není vhodné pro těhotné, kojící, děti, tak bych si to proštudovala a pokud by tam nic nebylo tak bych to asi neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
5.10.11 14:36

A ještě Gravimilk.Ten mi moc chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
5.10.11 14:40
chocholka píše:
A ještě Gravimilk.Ten mi moc chutná.

Mě též :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lenula777
5.10.11 17:12

Děkuji moc na etiketě nic není tak snad neublíží :lol:

• Citovat
  • Upravit
1044
6.10.11 10:21

Zdravím,

Já po celou dobu kojení piju Caro od Nestle. Občas kojo čaj a teď už si kliďo dám i normo čajík nebo rozpustné kafíčko. Dcerce už je 8měs a zjistila jsem že kofein v čaji na její spánek/nespánek nemá vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.6.12 17:48

@CokeLady bublinek se neboj, oni se ti krz střeva do prsou neprocedí :lol: Zkrátka vždycky něco zařaď a ono se to během dne projeví, když to bude vadit, tak zase přestaň a bude dobře. Hlavně všeho s mírou, nic se nemá přehánět. Já tyhle věci při kojení fakt neřešila, až když mi prvorozený několik dnů kvičel, tak jsem naznala, že to asi bude mít z toho cca 1l mlíka, co jsem vypila denně, přestala jsem a bříško se zase během pár dnů sorvnalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
17.6.12 17:48
@CokeLady píše:
Holky, já bych chtěla zkusit ty ředěné džusy, jakým je dobré začít? Docela se bojím pomerančového kvůli alergii?Jinak já v těhotenství pila hrozně moc colu :oops: i kafe, ale všichni mě straší, že po bublinkách bude mít bolení břicha, čehož se bojím jak čert kříže. Co třeba ochucené mattonky a poděbradky? Já moc vodová nejsem :zed:

@CokeLady Džus je super, osobně si sice dělám pomeranč jablko a mrkev, ale v podstatě můžeš zvolit cokoli co máš ráda:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová