Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prvních pár měsíců kojení jsem měla strašnou potřebu cukru (fakt extrém, a to jsem před těhu a kojením už tak žrala sladkýho tuny), takže jsem si kupovala Jo! štávy a pila ty a pak jsem si dělala kojčaje - vyzkoušel jsem jich hodně a nejvíc mi šmakoval čaj z Rossmanna, jakože jejich značku. Nemají je tam už mezi čajema ale mezi mimi věcma. Za super cenu chuťově dobrej a poměr bylinek mi vyhovoval. Jinak výrobců kojčajů je fakt hafo - Leros, Megafyt, DM-Babylove … v lékárně na mě vybalili snad 5 druhů. Čti tedy složení. Pila jsem nealko pivo a Caro (dělají se i jiné značky „melt“, třeba Ricoré nebo ve zdravých výživách různý cikorky a žitný atd. „kafata“, pila jsem ho s mlíkem a medem ![]()
A co se pít nemá? Alkohol VE VĚTŠÍ MÍŘE (v porodnici mi doktor doporučil deci červenýho denně kvůli anémii), prej kafe a černej a zelenej čaj kvůli kofeinu/teinu (nespavost u mimča a snížení laktace u tebe, ovocný čaje nevidím důvod proč ne, když to není černý čaj ochucený ovocnou příchutí, ale fakt čaj z plodů/listů ovoce), asi bych nepila nějaký „jedovatý“ limonády plný šitů, ale bublinkatou vodu bych nepodezírala z prdíků u miminka (to tak leda u maminky, ale možná fakt CO2 přechází nějak do mlíka a zbytečně mimču komplikuje trávení).
Voda, melta,caro, máta,kojici caje,mleko,dzusy..hlavni je mit dostatek tekutin, ja piju 3-4 litry denne,jinak bych lekla,vetsinou vodu a vecer pred spanim mleko ![]()
Obcas si dam male pivo-vetsinou po poslednim vecernim kojeni
![]()
Laajo,proc ne kakao? ![]()
Uf, to jsem plácla pitomost.
![]()
Omlouvám se, měla jsem za to, že v kakau je taky nějaká látka, co není moc prospěšná…
ale asi ne.
Děkuju moc za odpovědi, jsou vyčerpávající… jen ještě musím přidat na množství, 2 litry jsou málo… ![]()
freeonit píše:
Ahoj, proč ne černy caje? ja piju kazdej den, sem nevedela ze by to melo nejak vydit…jen vim ze by se nemel matovej caj kvuli laktaci a samozrejme alkohol, jinak piju všechno hlavne kazdej den 2 kojočaje
ahoj, po celý den piji ovocné čaje - studené, ale ráno a večer černý čaj - ten miluju. černý čaj k snídani a večer třeba 3. malé to nijak nevadí. každému mimi vyhovuje asi něco jiného, ale taky nevím, proč by se neměl pít černý čaj…i kafe si dám. V těhotenství mi nechutnalo a ted se na něj těším - 2× denně slabé rozpustné…on by pak člověk nesměl nic. Na začátku kojení jsem se dost omezovala a ted jím a piju všechno možný (kromě alkoholu a bublinek) a malá v pohodě. Prdí jak o závod, žádné problémy, mlíka mám dost (až moc)…zase nic se nemá přehánět…ani to omezování ![]()
petratavali píše:freeonit píše:ahoj, po celý den piji ovocné čaje - studené, ale ráno a večer černý čaj - ten miluju. černý čaj k snídani a večer třeba 3. malé to nijak nevadí. každému mimi vyhovuje asi něco jiného, ale taky nevím, proč by se neměl pít černý čaj…i kafe si dám. V těhotenství mi nechutnalo a ted se na něj těším - 2× denně slabé rozpustné…on by pak člověk nesměl nic. Na začátku kojení jsem se dost omezovala a ted jím a piju všechno možný (kromě alkoholu a bublinek) a malá v pohodě. Prdí jak o závod, žádné problémy, mlíka mám dost (až moc)…zase nic se nemá přehánět…ani to omezování
Ahoj, proč ne černy caje? ja piju kazdej den, sem nevedela ze by to melo nejak vydit…jen vim ze by se nemel matovej caj kvuli laktaci a samozrejme alkohol, jinak piju všechno hlavne kazdej den 2 kojočaje
Kafe se nedoporučuje kvůli kofeinu, černý čaj kvůli teinu (to je něco jako kofein,ale u čaje),ale hrnek nebo dva denně podle mě neublíží,záleží taky na reakci miminka po pití, já se třeba neomezuju v ničem, jen nepiju bublinky a slazený pití,ale to protože mi to nechutná, jinak jím i čočkovku a holky jsou v pohodě a prdí o 106,ale mám kamarádky, co při kojení jedly pomalu jen den starej chleba,jinak mělo dítko pořád bolení ![]()
já objevila nescafe bez kofeinu takže to též mužu, že, jinak taky caro, čaje, vodu a zelený čaj a meltu ![]()
Chci se zeptat a nestea green tea se pri kojeni muze pit?dekuji
Tak to nevím, ale většinou na zadních stranách je upozornění, že to není vhodné pro těhotné, kojící, děti, tak bych si to proštudovala a pokud by tam nic nebylo tak bych to asi neřešila.
chocholka píše:
A ještě Gravimilk.Ten mi moc chutná.
Mě též ![]()
Zdravím,
Já po celou dobu kojení piju Caro od Nestle. Občas kojo čaj a teď už si kliďo dám i normo čajík nebo rozpustné kafíčko. Dcerce už je 8měs a zjistila jsem že kofein v čaji na její spánek/nespánek nemá vliv…
@CokeLady bublinek se neboj, oni se ti krz střeva do prsou neprocedí
Zkrátka vždycky něco zařaď a ono se to během dne projeví, když to bude vadit, tak zase přestaň a bude dobře. Hlavně všeho s mírou, nic se nemá přehánět. Já tyhle věci při kojení fakt neřešila, až když mi prvorozený několik dnů kvičel, tak jsem naznala, že to asi bude mít z toho cca 1l mlíka, co jsem vypila denně, přestala jsem a bříško se zase během pár dnů sorvnalo
@CokeLady píše:
Holky, já bych chtěla zkusit ty ředěné džusy, jakým je dobré začít? Docela se bojím pomerančového kvůli alergii?Jinak já v těhotenství pila hrozně moc colui kafe, ale všichni mě straší, že po bublinkách bude mít bolení břicha, čehož se bojím jak čert kříže. Co třeba ochucené mattonky a poděbradky? Já moc vodová nejsem
@CokeLady Džus je super, osobně si sice dělám pomeranč jablko a mrkev, ale v podstatě můžeš zvolit cokoli co máš ráda:-)