Výrobky – pokožka miminka

1773
4.10.10 15:29

Výrobky

Ahojky holky!
Jaké výrobky jsou vhodné pro novorozeně? Myslím si, že dítě bude mít citlivou pokožku po mně? A jaké všechny výrobky jsou na začátku potřeba? A od jaké značky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
4.10.10 15:38

myslíš kosmetiku? my nepoužívali skoro nic, jen čistou vodu na umývání a mýdlo pouze na zadeček a natírali jsme po koupání celé tělíčko Hipp olejem, ale spousta maminek tady používá olivovej olej lékárny. Nekoupali jsme každý den, ale tak jednou za 2-3dny aby se pokožka nevysušovala

jinak si pořid mýdlo na umývání zadečku, nějaké mazání na přebalování (nám osobně se osvědčil pudr místo mastí, ale klasická rybilka je dostačující), a mazání po koupání (olej, tělové mléko) a pokud budeš mít zimní mimi tak krém proti větru a zimě, naopak zbytečné jsou pěny do koupele, šampony a jiné… značku musís zvážit sama, ale asi něco sensitive pokud máš sama citlivou pokožku, ale čím mín kosmeiky budeš používat tím líp pro mimi uděláš…

Příspěvek upraven 04.10.10 v 15:43

• Citovat
  • Upravit
27305
4.10.10 15:40

Značky jsou různý, někdo doporučí to, jiný to, je to individuální. Já teda od začátku mám Niveu a dobrý :-)
Pro novorezeně moc nepotřebuješ, já měla vlhčené ubrousky na zadeček Nivea Sensistive bez parfému, na mazání pod plínku při každém přebalení čistý mandlový olej od Eóné, po koupání na celé tělíčko Pečující olej Nivea baby, na koupání všeho včetně vlásku Mycí gel nutri sensitive Nivea a na opruzeniny asi tři druhy krému (Sebamed, Rybilka a ještě něco, už nevím), ale naštěstí jsem nepotřebovala nikdy ani jeden. :-)

Jo a Tom je listopadovej, takže na zimu Nivea Baby Wind and Wetter creme, ciliže krém proti větru a chladu, na obličej do kočárku.

Koupali jsme taky co 3 dny ze začátku, pak cca od tří měsíců obden s přídavkem Linola olejové koupele, měl suchou kůži na zádech, ručičkách a pod kolínkama. Obden s Linolou koupeme doteď (11 měs.)

Příspěvek upraven 04.10.10 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 15:44

také doporučuji koupat tak 2×-3× týdně,pokud máte tvrdou vodu nebo i normální tak jsem lila olejíček přímo do koupele a pak každý den promazávat nějakým mastným krémem,mlékem......a to bych neradila žádnou značku protože každému mimi vyhovuje jiná......hodně chválí seba med ale náš malej ho nesnášel,dokonce po namazání brečel že ho to asi štípalo......ale hodně chválí excipial s mandlovým olejem extra mastný a stím jsem i spokojená já.....takže olejíček do vody,krém na tělo,krém na větry a krém proti opruzeninám

Příspěvek upraven 04.10.10 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
4.10.10 15:45

Díky moc!Budeme mít letní mimčo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.10.10 15:48

U dětí se nedoporučuje moc kosmetiky. Vyzkoušela jsem všelico, nakonec jsme skončili u rybilky na zadek a slunečnicovém oleji na mazání po koupání. Všechno ostatní ji vadilo, ať už to byla značka profláknutá nebo obyčejná. Od roka používám šampon Sebamed a nedávno jsme přidali mycí emulzi. U Anežky nevím na co mi zareaguje, někdy reaguje i později, třeba po týdnu používání.
Takže za mě nekupovat nic moc do zásoby, protože člověk neví, co jeho mimčo snese :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.10.10 15:48

Na Excipial s mandlovým olejem jsem zapomněla, výbornej!! Já ho objevila v Tomových 8 měs. na doporučení tady na e-miminu na naše první opruzeniny v životě, v létě pod plínkou, zabral úžasně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
4.10.10 15:52
miska.03 píše:
Díky moc!Budeme mít letní mimčo:-)

na letní mimčo si ještě pořiď krém na opalování s minerálníma faktorama z lékárny, my máme Daylong baby za cca 200kč, neměl by být s chemickýma filtrama, ty nejsou pro děti do 1 roku vhodné…zásoby opradu nedělej žádný, mám toho doma hromadu a teď nevím co s tím, spoustu jsem toho dostala i jako vzorečky v porodnici tak pak můžes třeba napřed vyzkoušet a pak vybírat značky

• Citovat
  • Upravit
neczuz
4.10.10 15:52

pro citlivé mimčo nedoporučuji kosmetiku žádnou. Zadek mýt čistou vodou, přímo pod kohoutkem nebo otírat navlhčeným perlanem. Koupat jen ve vodě. Mazat jen olivovým nebo slunečnicovým olejem z lékárny. Zadek bych zkusila nemazat a často přebalovat. Případně zkusi obyčejnou rybí mast (Rybilku).

• Citovat
  • Upravit
15054
4.10.10 16:19

myslím že není dobré nepoužívat nic,kožařka-přímo primářka mi říkala že voda hooodně vysušuje pokožku a dětská pokožka je náchylná k vysoušení takže určitě denně pokožku promašťovat.....i když se zdá že dítě pokožku suchou nemá tak může mít v budoucnu,takže mazat i preventivně a ne až nastane problém se suchou kůží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.10.10 16:34

Tak mazat se musí, to ano, ale ne abych měla dítko jak sousedka, že do vody na koupání olejíček, pokoupání další olej, pak tělovém mléko a nakonec krém :roll: Dítě bylo mastný jak škvarek s prominutím. Pak se divila, že má dítko pořád nějaké pupínky atd. Mazat ano, ale s mírou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 16:37

tak to je jasný že stačí jednou namazat a dost a pokud má někdo fakt tvrdou vodu tak ten olejíček ve vodě taky neuškodí......ono když je dítě namazáno několika přípravky jak píšete třeba ta sousedka,tak jsem četla že se ta pokožka právě pod těmi vrstvami potí a dělají se pak ty pupínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
4.10.10 16:47

ahoj, my od začátku používáme Bepanthen na prdelku, samozřejmně ubousky a po koupání Weledu ( olej, těl. krém ). Naopak by kosmetika - krémy, neměly být parfémovaný a pokud ano, tak odně málo.
Hodně maminek mi tvrdilo že třeba Johnson je pro mimi blbý - alerg. reakce, já ho koupila když jsme byly u babičky a super ( světle zelený obal )
Jinak na hodně suchou kůži nám pediatrička řekla modrou indulonu a prý je super domácí neslaný sádlo.
Jinak nic zybtečného na malou nepatlám.

Kamarádka mi ještě poradila, kdyby se začaly dělat žluté stroupky ve vláschách, tak od Hippu je na to skvělý krém. My jsme je stroupky měly, ale málo, takže postačil Bepanthen.

Na mytí kup kvalitní mýdlo - Sebamed - jinak bych nepřidávala nic, hlavně ne takové ty tělové šampóny co se lijí přímo do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
4.10.10 17:03

koupala jsem v řepíčku 2× týdně bez kosmetiky.
Pokud se mi zdála kůžička někde sušší, tak jsem mazala olejem od Nivey, na prdýlku jsem dávala krém proti opruzeninám od Nivey, pokud se oprudil fakt fest, tak jsem přes noc mazala pityolem a přes to Niveou a do rána bylo po ní.
Dneska už zadek nemažu vůbec ničím.
Tělíčko teď už občas body lotion od Bubchen.
Jinak fakt nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.10.10 23:52

Já jsem měla od Johnsons tu velkou láhev na tělo a vlásky,ta byla dobrá,prdelku jsem mazala Niveou krémem na opruzeniny,Jinak ubrousky na prdel používáme jakékoliv,nejsme alergičtí, šampon jsem si koupila snad v 8 měsících až když měl pořádně vlasy.. :lol: ,na tělo jsem měla olej od nivea,ale raději mám mléka.
Malej měl jeden čas strašně suchou pokožku a pořád se loupal,pomohla nám modrá indulona a ještě hydrtační mléko pro velmi suchou pokožku od Johnsons Baby Naturals,taková zelená lahvička…a ty nám pomohly moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí