Má hrůzu z vysávání

30.12.11 21:56

Vysávání

Ahoj holky, mám bez mála desetiměsíčního chlapečka, do 8.měsíce mu nevadil fén ani nic podobného. Už je to asi měsíc co má panickou hrůzu z vysavače. Jen ho přítel vytáhne - ještě není zapnutý, tak náš miláček začne natahovat a rychle odlézá se schovat do koupelny. :nevim: I když si ho vezmu do náruče, je hrozně nervózní, stále se otáčí, aby na vysavač neviděl. Co s tím? Setkali jste se s něčím podobným? :zed: Dokola mu opakujeme, že to nic není, že je to potřeba, že jenom uklízí, že to není au, už mám z toho hlavu jako balón a ještě k tomu špinavý koberec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
30.12.11 22:03

Ahoj,je to normální.Moje malá do 6-ti měsíců při zvuku vysavače usínala a asi dva měsíce zpět(máme 10 m)taky začala křičet hned jak ho vytáhneme.Musím vysávat jen když je manžel doma a má ji na rukou jinak by se chudák ukřičela jak se bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
30.12.11 22:12

Malýmu je skoro měsíců a asi tak měsíc má panickej strach z vysavače. :roll: A nejlepší je, že musim vysávat min. jednou za 2dny a nemám ho kam odložit, tak vysávám s ním v náruči a potom ho hodinu utěšuju. :( :?

• Citovat
  • Upravit
430
30.12.11 22:13

Dobrý večer, náš syn měl podobné reakce nejenom na vysavač, ale také na zapnutou pračku. Trvalo asi měsíc, než zjistil a uvěřil, že se není čeho bát. Přišlo mi, že nejvíc pomáhalo co nejčastěji, ale citlivě vystavovat situacím, kdy se vysávalo nebo prala pračka. A nejdřív v náručí, pak v sedě vedle sebe, a nakonec bez tělesného konaktu slovně uklidňovat a vysvětlovat, co se právě děje. Teď, asi po čtyřech měsích od doby, kdy měl strach největší, chodí pračku sám pozorovat a volá - "packa pere ":) vysávání taky bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.12.11 22:13

Tak u nás to bylo okolo roka a dýl…Dokonce jsem musela luxovat s malou na zádech v krosničce :mrgreen: , ale přešlo to.Za to fénu se bojí do ted a to jí budou skoro 3 roky :mrgreen: .Ale včera se překonala a šla mi ho zapnout a v zápětí vzala do zaječích :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.12.11 22:37

Přejde to… U nás asi ve 2,5 letech - čili před 2-3 měsíci :roll: V podstatě přes noc se přeorientoval z panické hrůzy na huráááá já budu vysávat :nevim: :lol:

Přestává se pomalu bát i dalších hlasitých zvuků (fén, vrtačka, soustruh… :lol: ) Místo toho se začíná bát dětí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
30.12.11 22:44

Ahoj syn měl panickou hrůzu do roka z vysavače pak jak když utne a vůbec se ho nebál vždycky jsem musela syna odnést k babičce abych mohla vysát nebo manželovi aby šel sním pryč.Chce to čas netlač na něj zvykne si a párkrát nebude vyluxováno no svět se nezboří. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
30.12.11 22:48

Malé je rok a taky se nějaký ten pátek vysavače bojí, fén ani pračka jí nevadí a jelikož vysávat musím často (pes, kocour), tak to řeším nosítkem, sice to trvá delší dobu a je to fyzicky náročnejší, ale malá neřve :lol:

• Citovat
  • Upravit
494
30.12.11 22:51

Ahoj, u nás tato panická hrůza z vysavače byla po rýmě, když jsme jí asi týden intenzivně vysávali soplík. Pak jsme Lucince museli dlouho vysvětlovat, že budeme vysávat jen koberec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.12.11 22:54

Upřímně řečeno, já si taky myslím, že u nás za to mohla odsávačka na vysavač. A to jsme ji použili jenom několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.12.11 23:27

Ahoj, já myslím že je to normální. Naše malá při něm usínala jako novorozenec, pak se ho bála a já vysávám každý den, takže si to dokážeš představit. Teď ho zase miluje a vysává sama, tak od nás k Vánocům dostala svůj vlastní. U nás asi odsávačka spíš pomohla. Marodila jeden čas pořád a i když odsávání nesnáší, tak si na vysavač zvykla. Asi maj nějaký návaly, protože chvilku se bojí hracích hraček, pak je miluje a pouští stále dokola. Taky hifi věž neměla ráda a už pár měsíců si jí uměla zapnout sama a trsá u ní :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.12.11 23:40

Je to normální a přejde to. Děti se vysavače taky občas bály a v té době jsme neměli ani odsávačku na vysavač, takže tím to 100% nebylo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
31.12.11 00:29

Mladej teda vysavač miluje, jakmile ho pustím, přilepí se tělem na místo, kde fouká teplý vzduch nebo za ním běhá :lol: Ale takhle začal reagovat na mixér, který mu dřív nevadil, naopak…To snad přejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí