Erdomed ano-ne?

115
30.12.11 15:24

Erdomed ano-ne ???

Prosím o radu! Včera nám zastupující doktorka předepsala Erdomed. Malej má hustou rýmu už od štědrého dne a začal i kašlat. Kašel je suchý dráždivý a když jsem mu erdomed dala, tak kašlal úplně příšerně a furt ale nic nevykašlává a tak nevím jestli ho jen zbytečně nedráždí ten sirup. Dala jsem mu ho v 9ráno a pořád kašle a div se nedáví. Noci jsou taky hrozné-jednou dám sinecod kapky a po čtyřech hodinách když zas kašle a nemůže spát dám fenistil. Jak teď od rána kašle, tak jsem mu dala před půl hodinou stoptusin aby si odpočinul ale kašle pořád. Teploty nemá, ale musí z toho být hotovej . Mám dávat ten erdomed, když nevykašlává???
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
30.12.11 15:40

Nestačila by jedna diskuse? :roll:
No jestli ho bere od včerejška tak bych asi ještě počkala, jestli zabere nebo ne. Ono kombinování všech možných sirupů asi taky není zrovna ideální :roll: pak nevíš který zabere nebo ne..
Můj názor třeba mě někdo opraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.12.11 15:43

Ono když ti na diskuzi nikdo neodpoví,tak není třeba zakládat hned druhou ;) Prostě si musíš počkat.
Jinak k otázce:
Erdomed bych taky nedala,počkala bych s ním.A i tak toho máte nějak moc,stoptusin,fenistil,sinecod.To ti všechno poradila mudr?Jestli malý kašle nasucho,tak mu na odkašlávání nepomůže nic,spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.12.11 16:03

jo omlouvám se.
Erdomed a sinecod s fenistilem nám řekla dr. Stoptusin jsem dala já, jelikož byl malej z toho suchýho kašle už vyřízenej. Dostal ráno 2,5ml erdomedu a teď asi v 14:30 stoptusin. Na noc ve 20hod sinecod a v 1hod ráno, když začal znovu kašlat(a to fest), dostal fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
30.12.11 16:19

No nevím, ale dle mého by se to asi nemělo takhle kombinovat.. Je mijasné, že je z toho malej hotovej, ale jestli je to suchý dráždivý kašel tak mu tohle stejně asi moc nepomůže…
Teď zrovna přemýšlím od kdy se dětem může dávat ta sladká cibule, tuším s medem?
Tu jsme dostávali my jako děti a nemůžu na ní dopustit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.12.11 16:38

Také už jsme cibuli s medem zkoušeli…myslím jindy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.12.11 17:51

Hlavně nepřetápět,suchý vzduch,není nic horšího.Já dávám do zvlhčovače na radiotory esenciální oleje,třeba ted máme eukalypt.Malý mi taky kašle a je to super.Jinak stoptussin a sinecod,to je vlastně to samé,takže tam bych davala bud jedno nebo druhé,zbytečně dávat oboje.Fenistil může způsobovat dušnost :think: :nevim: Zkus tu cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
31.12.11 10:24

Tak jsem včera večer musela volat na pohotovost, malej bez přestání kašlal i po sinecod kapkách. Doktorka nám řekla 14kapek stoptusinu plus 10fenistilu a kdyby to nepomohlo,že máme hned přijet. Díky bohu to pomohlo. Ráno byl zahleněný a vykašlával. Teď občas kašle ale se včerejškem se to nedá rovnat. Prý bylo dobře, že jsme už ten erdomed nedali.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
31.12.11 10:29
vervyky píše:
Tak jsem včera večer musela volat na pohotovost, malej bez přestání kašlal i po sinecod kapkách. Doktorka nám řekla 14kapek stoptusinu plus 10fenistilu a kdyby to nepomohlo,že máme hned přijet. Díky bohu to pomohlo. Ráno byl zahleněný a vykašlával. Teď občas kašle ale se včerejškem se to nedá rovnat. Prý bylo dobře, že jsme už ten erdomed nedali. :mavam:

Tak to je paráda,že se malý zlepšil,fakt nechápu na co ten erdomed mudr dala :zed: :zed: a pak má člověk věřit mudrům :roll: Tak držím palce,at je malý brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivenhoe
19.11.12 08:37

Vidíš a já zase nedám na erdomed dopustit!! Dáváme ho, když už je to slezlé na průduškách, jinak to nezabírá. Zkusila jsem ho i sama na sobě a to jsem si myslela, že už mi nic než ATB nezabere. Zabral hned. Takže se to asi odvíjí člověk od člověka.

• Citovat
  • Upravit
1497
19.11.12 09:31

Já taky nedám na Erdomed dopustit. Dcera měla na jaře suchý štěkavý až dávivý kašel, na který naprosto nic nezabíralo, dávala jsem stoptussin - jak když nedám nic, po pár dnech jsem zkusila Sinecod, žádný účinek, pak nám doktorka předepsala erdomed a úleva obrovská - už druhý den kašlala daleko míň. Takže před měsícem, když jí chytlo to samé, tak už jsem neexperimentovala, ale rovnou si zavolala doktorce o sirup. Jinak si myslím to samé co holky, dávat pokaždé něco jiného je nesmysl. Jednak se ty účinné látky mohou tlouct a za druhé, žádný lék ti nezabere hned po jedné dávce. Takže za mě, vždy je nutné dávat aspoň dva dny, než se projeví účinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monijka
22.4.13 09:15

Čo na priedušky

Ja mám taktiež len dobré skúsenosti s Erdomedom. Používam práškový. A hoci mám už problémy s bronchiálnou astmou už niekoľko rokov, stále mi zaberie, pokiaľ na mňa niečo lezie. Odkedy mi ho predpísal lekár, tak sa neliečim 3 -4 krát ročne ATB, ale predchádzam ochoreniam práve Erdomedom. Beriem len dovtedy, dokedy mám príznaky. Niekedy len 3 - 4 dni. Nedám na Erdomed dopustiť, ale ako čítam, asi je to individuálne.

• Citovat
  • Upravit
mary75
11.11.13 11:56

Také nám zabírá na kašel jedině Erdomed už několik let nic jiného na kašel neberu a teď už jsem začala dávat i synovi. Je to jediný lék, který nám na kašel zabere a to už jsme vyzkoušeli vše možné. Je sice drahý a nehradí ho pojišťovna, ale opravdu zabírá, nesmí se brát k tomu jiný lék na kašel.

• Citovat
  • Upravit
10
15.2.14 17:52

erdomed

Ahoj holky, tak memu 3 let. synovi taky doporucili Erdomed sirup, ale po precteni, ze obsahuje E211 a E951 jsem ho okamzite vyradila. Nekomu treba pomaha, ale zrovna ty dve nevhodne a nebezpecne latky pro deti to mne tedy nastvalo. Nic budeme se muset uspokojit s jinym sirupem. Skusime od dr. weisse stopkasel a uvidim jestli zabere. Ja vim, ze tady urcite nekdo napise, ze ecka jsou vsude, ale taky ruzne reaguji na deti a nikdy nevite co to zrovna udela s tim vsim malym ditkem, jelikoz alergii je dnes jako smeti…Zdar prirodnim lekum :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.2.15 18:36

dotaz na leky

Zpusobuje lék endromed a augmentin nespavos bere ho máma a nemuže v noci spat její 63 let. Má angínu a zánět prudušek, je diabetik.Pida 76

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí