Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu! Včera nám zastupující doktorka předepsala Erdomed. Malej má hustou rýmu už od štědrého dne a začal i kašlat. Kašel je suchý dráždivý a když jsem mu erdomed dala, tak kašlal úplně příšerně a furt ale nic nevykašlává a tak nevím jestli ho jen zbytečně nedráždí ten sirup. Dala jsem mu ho v 9ráno a pořád kašle a div se nedáví. Noci jsou taky hrozné-jednou dám sinecod kapky a po čtyřech hodinách když zas kašle a nemůže spát dám fenistil. Jak teď od rána kašle, tak jsem mu dala před půl hodinou stoptusin aby si odpočinul ale kašle pořád. Teploty nemá, ale musí z toho být hotovej . Mám dávat ten erdomed, když nevykašlává???
Děkuji za rady.
Nestačila by jedna diskuse? ![]()
No jestli ho bere od včerejška tak bych asi ještě počkala, jestli zabere nebo ne. Ono kombinování všech možných sirupů asi taky není zrovna ideální
pak nevíš který zabere nebo ne..
Můj názor třeba mě někdo opraví ![]()
Ono když ti na diskuzi nikdo neodpoví,tak není třeba zakládat hned druhou
Prostě si musíš počkat.
Jinak k otázce:
Erdomed bych taky nedala,počkala bych s ním.A i tak toho máte nějak moc,stoptusin,fenistil,sinecod.To ti všechno poradila mudr?Jestli malý kašle nasucho,tak mu na odkašlávání nepomůže nic,spíš naopak.
jo omlouvám se.
Erdomed a sinecod s fenistilem nám řekla dr. Stoptusin jsem dala já, jelikož byl malej z toho suchýho kašle už vyřízenej. Dostal ráno 2,5ml erdomedu a teď asi v 14:30 stoptusin. Na noc ve 20hod sinecod a v 1hod ráno, když začal znovu kašlat(a to fest), dostal fenistil.
No nevím, ale dle mého by se to asi nemělo takhle kombinovat.. Je mijasné, že je z toho malej hotovej, ale jestli je to suchý dráždivý kašel tak mu tohle stejně asi moc nepomůže…
Teď zrovna přemýšlím od kdy se dětem může dávat ta sladká cibule, tuším s medem?
Tu jsme dostávali my jako děti a nemůžu na ní dopustit ![]()
Hlavně nepřetápět,suchý vzduch,není nic horšího.Já dávám do zvlhčovače na radiotory esenciální oleje,třeba ted máme eukalypt.Malý mi taky kašle a je to super.Jinak stoptussin a sinecod,to je vlastně to samé,takže tam bych davala bud jedno nebo druhé,zbytečně dávat oboje.Fenistil může způsobovat dušnost
Zkus tu cibuli.
Tak jsem včera večer musela volat na pohotovost, malej bez přestání kašlal i po sinecod kapkách. Doktorka nám řekla 14kapek stoptusinu plus 10fenistilu a kdyby to nepomohlo,že máme hned přijet. Díky bohu to pomohlo. Ráno byl zahleněný a vykašlával. Teď občas kašle ale se včerejškem se to nedá rovnat. Prý bylo dobře, že jsme už ten erdomed nedali.
![]()
vervyky píše:
Tak jsem včera večer musela volat na pohotovost, malej bez přestání kašlal i po sinecod kapkách. Doktorka nám řekla 14kapek stoptusinu plus 10fenistilu a kdyby to nepomohlo,že máme hned přijet. Díky bohu to pomohlo. Ráno byl zahleněný a vykašlával. Teď občas kašle ale se včerejškem se to nedá rovnat. Prý bylo dobře, že jsme už ten erdomed nedali.
Tak to je paráda,že se malý zlepšil,fakt nechápu na co ten erdomed mudr dala
a pak má člověk věřit mudrům
Tak držím palce,at je malý brzo fit ![]()
Vidíš a já zase nedám na erdomed dopustit!! Dáváme ho, když už je to slezlé na průduškách, jinak to nezabírá. Zkusila jsem ho i sama na sobě a to jsem si myslela, že už mi nic než ATB nezabere. Zabral hned. Takže se to asi odvíjí člověk od člověka.
Já taky nedám na Erdomed dopustit. Dcera měla na jaře suchý štěkavý až dávivý kašel, na který naprosto nic nezabíralo, dávala jsem stoptussin - jak když nedám nic, po pár dnech jsem zkusila Sinecod, žádný účinek, pak nám doktorka předepsala erdomed a úleva obrovská - už druhý den kašlala daleko míň. Takže před měsícem, když jí chytlo to samé, tak už jsem neexperimentovala, ale rovnou si zavolala doktorce o sirup. Jinak si myslím to samé co holky, dávat pokaždé něco jiného je nesmysl. Jednak se ty účinné látky mohou tlouct a za druhé, žádný lék ti nezabere hned po jedné dávce. Takže za mě, vždy je nutné dávat aspoň dva dny, než se projeví účinek
Ja mám taktiež len dobré skúsenosti s Erdomedom. Používam práškový. A hoci mám už problémy s bronchiálnou astmou už niekoľko rokov, stále mi zaberie, pokiaľ na mňa niečo lezie. Odkedy mi ho predpísal lekár, tak sa neliečim 3 -4 krát ročne ATB, ale predchádzam ochoreniam práve Erdomedom. Beriem len dovtedy, dokedy mám príznaky. Niekedy len 3 - 4 dni. Nedám na Erdomed dopustiť, ale ako čítam, asi je to individuálne.
Také nám zabírá na kašel jedině Erdomed už několik let nic jiného na kašel neberu a teď už jsem začala dávat i synovi. Je to jediný lék, který nám na kašel zabere a to už jsme vyzkoušeli vše možné. Je sice drahý a nehradí ho pojišťovna, ale opravdu zabírá, nesmí se brát k tomu jiný lék na kašel.
Ahoj holky, tak memu 3 let. synovi taky doporucili Erdomed sirup, ale po precteni, ze obsahuje E211 a E951 jsem ho okamzite vyradila. Nekomu treba pomaha, ale zrovna ty dve nevhodne a nebezpecne latky pro deti to mne tedy nastvalo. Nic budeme se muset uspokojit s jinym sirupem. Skusime od dr. weisse stopkasel a uvidim jestli zabere. Ja vim, ze tady urcite nekdo napise, ze ecka jsou vsude, ale taky ruzne reaguji na deti a nikdy nevite co to zrovna udela s tim vsim malym ditkem, jelikoz alergii je dnes jako smeti…Zdar prirodnim lekum
![]()
Zpusobuje lék endromed a augmentin nespavos bere ho máma a nemuže v noci spat její 63 let. Má angínu a zánět prudušek, je diabetik.Pida 76