2 problémy s dcerkou

2271
29.12.11 22:52

2 problémy s dcerkou

Ahoj,prosím o radu s mojí dcerou.První problém je v cucání palečku, jako malá moc nechtěla dudlík.Budou jí za chvilku 3 roky a cucá si ho v situacích kdy se bojí a není si jistá(při pohádkách), kdy mi chce naštvat :twisted: :mrgreen: a při usínání..Leze mi to na nervy :twisted: ,při upozornění třeba „palec“ ho vyndá, ale pak si ho tam vrazí zpátky.Zkoušeli jsme kde co,vysvětlování, koupení dudlíku co si sama vybrala..Nic nefunguje :,( ..
A druhej problém…Malá má občas červenou pipinku, stěžuje si, že jí bolí.Je to nahodile, nic jsem nevysledovala, že by jí dráždilo.Ani prášek,aviváž, pití, jídlo, ovoce…Pipinku jí vždy umeju a snažím se vysušit.Je bez plenek.Občas máznu Bepanthenem a do rána je v pohodě.Tak vážně nevím, čím to je.Žádnej výtok, nic..
Děkuju moc za přečtení a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
686
29.12.11 23:05

Jee paráda,nejsem sama :-) nás miláček 17 měsíců nikdy moc nechtěl dudlik a asi v 5 měsících ho začala střídat s paleckem a od té doby ho nevynda :-) dudlik nemáme. Jak pises,při pohádce,když se boji,je nejistá,uklidňuje ji. Zrovna dnes jsem se smála,ze ho tam bude mít do puberty. Doktorka mi radila,ze v lékárně maji lak,tím se to namaze a jim to nechutná a přestanou s tím. Ale ja to zatim neresim,je u toho roztomilá :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.12.11 23:07
Dendulinecek píše:
Jee paráda,nejsem sama :-) nás miláček 17 měsíců nikdy moc nechtěl dudlik a asi v 5 měsících ho začala střídat s paleckem a od té doby ho nevynda :-) dudlik nemáme. Jak pises,při pohádce,když se boji,je nejistá,uklidňuje ji. Zrovna dnes jsem se smála,ze ho tam bude mít do puberty. Doktorka mi radila,ze v lékárně maji lak,tím se to namaze a jim to nechutná a přestanou s tím. Ale ja to zatim neresim,je u toho roztomilá :-))

No, tak to Tě nepotěším, lak jsme měli také a je na prd.A navíc je v něm toluen …Aspoň myslím.Ještě někde v šuplíku ho máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
29.12.11 23:12
Adriana píše:
Dendulinecek píše:
Jee paráda,nejsem sama :-) nás miláček 17 měsíců nikdy moc nechtěl dudlik a asi v 5 měsících ho začala střídat s paleckem a od té doby ho nevynda :-) dudlik nemáme. Jak pises,při pohádce,když se boji,je nejistá,uklidňuje ji. Zrovna dnes jsem se smála,ze ho tam bude mít do puberty. Doktorka mi radila,ze v lékárně maji lak,tím se to namaze a jim to nechutná a přestanou s tím. Ale ja to zatim neresim,je u toho roztomilá :-))
No, tak to Tě nepotěším, lak jsme měli také a je na prd.A navíc je v něm toluen …Aspoň myslím.Ještě někde v šuplíku ho máme

Aha :-) tak to ho tam bude mít vážně do té puberty :-) první dcera mela dudlik do tri let a tak jsem byla rada,ze ho druhá nechce,ale teď nevim, co je teda horší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
29.12.11 23:19

ahojky…na palec bohužel nic nevím,kamarádky dcerka si ho do papuli strká ještě ted v první třídě,chodí s ní do poradny…zatím nic :nevim:
na pipinku mi v lékárně dali Imazol…super,namáznu po koupání a je červené pryč,funguje i na opruzeniny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
29.12.11 23:23
jesenka33 píše:
ahojky…na palec bohužel nic nevím,kamarádky dcerka si ho do papuli strká ještě ted v první třídě,chodí s ní do poradny…zatím nic :nevim:
na pipinku mi v lékárně dali Imazol…super,namáznu po koupání a je červené pryč,funguje i na opruzeniny :dance:
o

ano,to je pravda,ten nam vždy ihned jako jediný pomohl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.12.11 23:23

Adriano,tak s palcem neporadim,ale druhy problem jsme mela s holkou taky a dost casto,no je zrejme z jidla.Holka to teda tak mela.Muze to byt z cehokoliv,nase to mela ze sladkeho a z ovoce.Treba nekolikrat za den jsem ji musela posadit do lavoru s vodou a hypermangamem,jak ji to palilo a ten jediny vzdycky pomohl.Mela to do asi tak 5-6 let,od mala.Samozrejme jsem s ni byla u dr.,nevedela jsem co s ni.

• Citovat
  • Upravit
661
29.12.11 23:34

Naše dcera je jí 7 let si ten palec přestala cucat až letos.Dumlala někdy od 4 měsíce a né a né přestat.Nevím co by vám mohlo pomoct, ale nám nepomohlo nic.Ani pálivé na prsty.Nesmí se nudit, jinak bude dumlat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
29.12.11 23:44
Paťka08 píše:
Naše dcera je jí 7 let si ten palec přestala cucat až letos.Dumlala někdy od 4 měsíce a né a né přestat.Nevím co by vám mohlo pomoct, ale nám nepomohlo nic.Ani pálivé na prsty.Nesmí se nudit, jinak bude dumlat dál.
:-) to je pravda,když má nějakou činnost,tak nedumla :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
30.12.11 08:24

Nevím, jestli Vám to pomůže, ale napíšu, co na 100% zabralo kamarádce. Její syn si od malička cucal prsty, zezačátku pořád, pak, když se potřeboval uklidnit. Jsou mu 4 roky a nedávno byli u zubařky a zahrály na něj s doktorkou divadlo, že se mu začínají křivit zoubky a že bude muset nosit rovnátka atd. A kamarádka se na oko zeptala, jestli to může být z cucání prstíků a paní doktorka jí to samo povtrdila :D. Malej od té doby nedal prsty do pusy a každý večer chodí za maminkou ukazovat zoubky, jestli se už rovnají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.12.11 08:37

Adriano, napíšu ti svoje postřehy, protože jsem řešila stejné problémy jako ty.
K tomu svědění - u nás zabírá silný heřmánkový čaj, jednou za čas večer po koupání pořádně opláchnout pipinu, zmizí případný výtok i svědění a nemůže to uškodit. Jinak u nás to způsobovala aviváž, Lucinka snese jen tu bílou miminkovskou.
A palečky si cucaly obě :roll: od mimina nesnesly dudlík, u starší šlo odnaučování tak nějak samo, mladší jsme museli palec lepit. Je teda pravda, že si cucala jen ze spaní, takže přes den náplast neměla. Na noc jsem ustřihla opravdu velký kus náplasti (čím tužší a tvrdší tím lépe) a zalepila jsem jí palec tak, aby v případě, že si ho strčí do pusy jí ten ohyb nahoře škrabal do patra. Trvalo to možná dva měsíce a od té doby necucá a lepit už nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
30.12.11 09:10

Malý si taky cumlal paleček, ale na radu zubařky jsme to začali řešit hodně brzo. Už někdy v 9-10 měsících a během týdne jsem měla pokoj a naučil se na dudlík. Který má teď na spaní, malý má 20 měsíců. Cumlání jsem odnaučila dáváním chlupatých rukaviček bez palečku a zavázané stužkou kolem zápěstí, aby si je nesundal a když začal plakat a snažil se nacpat rukavici do pusy a nešlo mu to, tak dostal dudlík a zvykl si. Opravdu během týdne na paleček zapomněl.
Za mě osobně je lepší dudlík, protože ten můžu vzít a zahodit. U palečku tohle bohužel nejde a je pořád po ruce a připravený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.12 20:03

Dobry den, potrebuju poradit ma dcerka se nerada koupe ve vanicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie