Onemocnění ledvin

8
29.12.11 22:03

Onemocnění ledvin

Ahoj maminky, najde se mezi vámi některá, jejíž miminko má multicystickou dysplazii ledviny? Jak to probíhalo, byla operace nebo ne? Našemu prckovi budou 2 roky, tak by se už konečně mělo rozhodnout, jestli bude operace nebo ne. Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
30.12.11 06:47

ahojky, tak tu nám diagnostikovali už když jsem byla těhotná. No bylo to pro mě strašný zjištění. No naštěstí je jedna ledvina v pořádku a ta druhá se pomalu zmenšuje a Dr. říkal že snad časem zmizí úplně. Teď je nám 5 měsíců a v lednu jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá. A prckovi to nějak vadí, že by se měla dát pryč, měli jste s tím už nějaký problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.1.12 20:15

Ahoj, u nás to bylo stejné jako u vás, jenže prckovi se ta ledvina nezmenšuje. Bohužel je to v těle zbytečná věc, která by mohla v budoucnu dělat potíže, říkal doktor, takže se prý čeká do asi 2 let (to jsme my) a pak se dá pryč, pokud sama nezanikne nebo se nezmenšuje. Tak zítra při kontrole se dozvíme, co bude, hlavně ať už se to někam pohne, to kontrolování a ježdění do Motola po půl rocemě stresuje, vždycky se bojím, co malého čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
3.1.12 17:00

Ahojky, tak jak jste dopadli? Ach jo, vůbec nechci myslet nato, že bude to moje malý miminko muset jít jednou na operaci. Doufám, že se nám to bude zmenšovat. Mě doktor říkal že hrozí ze se bude vracet moč zpátky do tý špatný ledviny a mohl by z toho vzniknout zánět, tak mám hlídat teplotu a kdyby něco tak jet hned s močí do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.1.12 13:53

Tak bohužel operace je jistá, protože se mu ta nemocná ledvina vůbec nezmenšuje. Ale všechno je na tak dlouho. Až na konci března půjde prcek ještě na vyšetření zdravé ledviny, jestli se mu právě nevrací moč z měchýře do ledviny a pak nám teprve dají termín. Jsem docela naštvaná, že se vše tak prodlužuje, že ještě dlouho nebude mít malý klid. A navíc už bych chtěla znovu otěhotnět, ale zatím to odložíme, protože mu chci být plně k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
5.1.12 14:02

To je mi líto. Tak hlavně aby byla ta druhá 100% v pořádku. To jsou takový starosti. Ještě, že si to snad nebude jednou pamatovat, ale bylo by nejlepší kdyby to zmizelo samo. I když já tomu taky nevěřim(u nás). To je hrozný pomyslet nato že takhle malej musí na operaci, tak snad vám všechno vyjde a už pak do konce života nebude mít kvůli tomu žádný omezení, že to tím pro vás zkončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
6.1.12 11:52

Ahoj holky, my máme rozšíření ledvinné pánvičky ale to je něco jiného asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí